Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi történik akkor ha valaki a...

Mi történik akkor ha valaki a mennyben bűnt követ el?

Figyelt kérdés
2021. aug. 24. 15:09
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
21%

“Ezt kifejtenéd hogy miért is van szükség szerinted testre a szabad akarathoz?”

Ezt csak te kombinálod össze:D Csoda, hogy összezavarodsz? Nem én ismétlem százszor, hogy szabad akarat. Utánad levő kommentelő is csak ezt ismételgeti. Egyetlen szóval sem írtam azt, hogy elvesztjük. Én a bűn esélytelenségéről írok, de egyesek ragaszkodnak ahhoz, hogy már pedig van. Aztán keveritek a szezont a fazonnal és szajkózzátok folyton a szabad akaratot mintha ezzel bárkit is megfognátok:) Mindenkinek van szabad akarata és lesz is, sőt annak nem lesz aki nem a mennybe jut. A gyónás dolgot meg ne is erőltesd… Az hogy bemész a templomba és azt gyónásnak nevezed amit a papok találtak ki? Oké képben vagyunk úgy látom. Bár nem is csodálom a szabad akarat zavar után. Kérdező gondolj azt amit akarsz, mert úgy látom úgy is az lesz igaz amit te állítasz. Üdv!

2021. szept. 8. 18:34
 22/40 A kérdező kommentje:

"Ezt csak te kombinálod össze:D Csoda, hogy összezavarodsz?"

Nem csak én kombinálom össze mint látod más is rákérdezett és nem csoda hogy össze zavarodok mert amit írsz abból arra lehet következtetni hogy szerinted ott nincs.

Indoklás:

"Paráználkodás? Na ehhez is szabad akart kell, meg test. "

Ebből a részből következik hogy nem tudsz paráználkodni a mennyben mert nem lesz tested se szabad akaratod.

"Egyetlen szóval sem írtam azt, hogy elvesztjük."

Szó szerint valóban nem írtad le bár nem olvastam vissza mindent úgy hogy nem tudom biztosra.

"Én a bűn esélytelenségéről írok,"

Én pedig az esélyességéről. Mert te is írtad hogy lehet bűnt elkövetni csak nem csinálná senki. Azonban ha bele számoljuk az öröké valóságot is és egyebeket akkor már sokkal nagyobb a valószínűsége (egyáltalán nem elhanyagolható) annak hogy bűnt fog valaki elkövetni aki mennybe került.

"szajkózzátok folyton a szabad akaratot mintha ezzel bárkit is megfognátok"

Nem megfogási célzattal szajkózzuk csak önmagadnak ellentmondásosan fogalmaztál és ezt nem érted meg.

"Mindenkinek van szabad akarata és lesz is, sőt annak nem lesz aki nem a mennybe jut."

Itt egy mondaton belül mondasz ellen önmagadnak.

"A gyónás dolgot meg ne is erőltesd… "

A ... helyére mehetett volna egy indoklás. De egyébként ha nem is gyónást említem akkor konkrétan a bűnbánatot. Valahogyan feloldozást kell nyerniük az embereknek a bűneik alól vagy különben mindenki pokolra kerülne. Te is biztos rengeteg bűnt követtél már el életed során.

"Kérdező gondolj azt amit akarsz, mert úgy látom úgy is az lesz igaz amit te állítasz. Üdv!"

Ha én tudok logikusan, átgondoltan és következetesen gondolkodni akkor igenvalószínű. :D

2021. szept. 8. 19:12
 23/40 anonim ***** válasza:
0%

“"Mindenkinek van szabad akarata és lesz is, sőt annak nem lesz aki nem a mennybe jut."

Itt egy mondaton belül mondasz ellen önmagadnak.”

Biztos? Gondold át ezt megint és akkor kezdjél neki:)

2021. szept. 12. 16:47
 24/40 anonim ***** válasza:

"Mindenkinek van", "és lesz is" <-> " nem lesz aki nem a"

Jó hosszú válasz. Csak ennyibe tudtál belekötni? Nagyon erőlködsz hogy valahogy rácáfolj.

2021. szept. 12. 16:52
 25/40 A kérdező kommentje:
Biztos.
2021. szept. 16. 08:58
 26/40 anonim ***** válasza:
0%

Én kötekszem?😂 A legkevésbé én hanem inkább ti😀

Van menny és van pokol, ez valóban ellentmond… Vagy hát egyeseknek biztos lesz szabad akarata a pokolban😂 Először értelmezni kell és nem a szavakban megragadni! Mindenkinek van szabad akarata A MENNYBEN. Ki kell írni, hogy fel fogd mit írok?? De egyáltalán miről is szól ez a kérdés? Na akkor mire is gondoltok pontosan? Ellentmond mi? Nem ellentmondás hanem értelmezési képesség😉

2021. szept. 16. 22:43
 27/40 anonim ***** válasza:

26

Ne kezdjünk el kötekedni arról hogy ki kötekszik. :D

"Van menny és van pokol, ez valóban ellentmond… "

Ez miért mond ellen?

" Először értelmezni kell és nem a szavakban megragadni! Mindenkinek van szabad akarata A MENNYBEN. Ki kell írni, hogy fel fogd mit írok??"

"Nem ellentmondás hanem értelmezési képesség😉"

Nem értelmezési képesség hanem fogalmazási képesség. Ha rendesen megfogalmazod azt amit akarsz akkor azt fogja jelenteni amire gondolsz.

2021. szept. 17. 07:33
 28/40 A kérdező kommentje:

"De egyáltalán miről is szól ez a kérdés? "

Erről:

"Mi történik akkor ha valaki a mennyben bűnt követ el?"

Mint azt tisztáztuk a mennyben van szabad akaratuk az oda kerülőknek.

Ha számolunk az ÖRÖKKÉVALÓSÁGGAL és azzal hogy nem annyian vannak ott mint ahány ember él ma a világon hanem jóval több akkor jócskán megnő annak a valószínűsége hogy valaki bűnt követ el.

2021. szept. 17. 09:21
 29/40 anonim ***** válasza:
Na jó én hagyom ezt, mert úgy látom falra hányt borsó ez. Még mindig nem sikerült összeszedni azt az olyan nagy bűnt amit ott el lehet követni. De szabad akarat, szabad akarat, szabad akarat😂
2021. szept. 17. 20:51
 30/40 anonim ***** válasza:

29.

Tíz parancsolat 2. és 8. pontját az isten nevéset és a hazudósat el lehet követni ott is.

Ezenfelül egy olyan tökéletes lény mint egy angyal is fel lázadt isten ellen akkor a rengeteg fele olyan tökéletes sem is fel fog feltehetően.

2021. szept. 17. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!