Mi történik akkor ha valaki a mennyben bűnt követ el?
1. Ha Én bűnt követek.el.akkor csak én látom a poklot, a másiknak meg a többi ék nem teszi láthatóvá Isten. Csak akkor látom miután bűnt követtem el és mivel megrendelők a pokoltol ezért bocsánatot kérek Istentől és ő megbocsát és a mennyben maradhatok.
2. Keresztény Református amúgy se kerül a pokolba mert Hiszi a Bibliát, a többi vallás nem számít mert református vagyok.
3. A mennyben nem tudsz minden bűnt csinálni mondjuk ölni mert halhatatlan vagy és nagyon sok más bűnt elkövetni mert Isten mindent hall meg lát és gyónni kell. Nem olvastad a keresztény teológiát? Ha bűnt követsz el meg kell gyond az Istennek és ad penitenciát hogy 5 Miatyánk, 6 Üdvözlégy és Mária előtt kell mondjad csak nem szobor hanem üll a koronával a fején és hallgatja vagy Szent Antal aki itt van mint ember nem szobor vagy más Szent.
4. Az emberi társadalomban is van életfogytiglan börtön. Így az isteni társadalomban mint ahogyan van örö boldogság így van Ellenkezője is az örök szenvedés. Hallgass rám. Oda azok kerülnek akik nincsenek megkeresztelve, nem ismerik Istent meg Jézust meg mellékesen akik megerőszakolták vagy bantottak másokat vagy öltémek meg esetleg ha Istenről hazudtak másnak vagy ha sértegették más embert úgy hogy az depressziós lett, vagy megcsaltak a hazastarsukat vagy a leányanyak meg a neoprotenstansok és akik a Bibliát nem ismerik vagy félreértelmezik és terjesztik másoknak. Mert Istent ha káromlod vagy átkozod azért nem jutsz a pokolba. Mondtam már hogy mi, Reformátusok nem kerülünk oda, más meg ne érdekeljen téged. Isten igazságos és a jókat megjutalmazza a rosszakat megbünteti. Mint ahogy az özönvíz én is meghaltak az emberek Noé idejében mert Isten irgalmas de nem hülye és nem tűri örökké él a bűnt és a rosszakat. Istent nem lehet kihasználni még játszani vele. Olvassál Bibliát nehogy te is a pokolra kerülj mint tudatlan. A tudatlanság bűn.
5. A pokoltol mindenki fél és ha bűnt követ el csak akkor látja a poklot és bocsánatot kér Istentől mert megretten. Mondom hogy olvasd a Bibliát ne maradj pogány. Hidd el nekem ez így lesz. Ez így kell legyen, mert így logikus. Végiggondoltam én nemegyszer amit te kérdezel és ez a válaszom mert én ismerem a Biiat és az még a fantáziája.alapjan tudom. Mert nemcsak igével él az ember hanem elképzeli a Biblia alapján. Jó éjszakát és nézzük másoknak mi a véleménye, feleljen más is.
1-es az a paradicsom és nem a mennyország! Inkább a whiskydet keverd.
A mennyországban nem lehet bűn, ezért is vagyunk próbára téve. Ha nem lennénk próbára téve akkor egyértelmű lenne Isten léte és nem írásokból alapoznánk. Nincs bűn a mennyben és nem is lesz, az egy szent hely. Mivel mindenkiben lakozik bűn úgy a kiválasztottak megtisztulva léphetnek majd be.
"A mennyországban nem lehet bűn"
Miért, a mennyországban elveszíti a szabad akaratát az ember?
12.
Ahogyan a 14. is kérdezi.
A mennyben elveszítjük az érzelmeinket és önmagunkat?
13.
Kifejtenéd?
11.
1
Azt értem. De te egy nap több bűnt is elkövethetsz akkor pedig többször is láthatod egy nap.
2
Ez nem beképzelt felfogás egy kicsit?
3
Nem túl csábító egy olyan menny szerintem ahol ha bármi rosszatt teszel végtelen szenvedést kell nézned és halgatnod míg el nem kezdesz hajbókolni akarom mondani imádkozni.
4
Az életfotytiglan és a pokol nem ugyan olyan korántsem.
Az egyiknek vége lesz és leginkább csak be vannak zárva.
A másik azonban öröké tart és kínoznak is közben.
Arról nem is beszélve hogy olyan dolgokat is felsoroltál a bűnök közöt ami koránt sem bűn.
5
A felvázolásod alapján én inkább a poklot választanám. :D
Egyébként bárhogy is nézem nekem nem össze egyeztethető az hogy, VÉGTELENŰL irgalmas és a szenvedjen amennyire csak lehet öröké mert vétkezet egy nagyon rövid idő alatt valahányszor.
"Paráználkodás? Na ehhez is szabad akart kell, "
Halál után elvesztjük a szabad akaratot?
A halál lecsökkenti a lehetőségeket de nem zárja ki mindet. Egyébként meg nem kimondottan lehet azt mondani hogy a mennyben lévők jók ha nem tudnak bűnt elkövetni mert akkor nem az ő választásuk bűntelenség.
" Addig kiváncsi vagyok ugyan miféle oly nagy bűnre gondolsz."
Ha valaki elkezdi szidni istent akkor annak nem biztos hogy örülne. De ez csak egy nagyon egyszerű példa.
“Halál után elvesztjük a szabad akaratot?”
Hogy mi van? Nem érted, hogy a mennyben a lelked lesz és nem ez a tested? Bonyolult ez?
“Ha valaki elkezdi szidni istent akkor annak nem biztos hogy örülne. De ez csak egy nagyon egyszerű példa.”
Hallottál már a tíz parancsolatról? Meglepő dologra fogsz bukkanni. Szóval aki életében nem káromkodott az pont nem a mennyben fogja elkezdeni. Hogy ezt neked nehéz lesz felfogni az is biztos, de nem baj. Van ez így. Most akkor jöhet egy bonyolult példa! Vagy ez minden?
"“Halál után elvesztjük a szabad akaratot?”
Hogy mi van? Nem érted, hogy a mennyben a lelked lesz és nem ez a tested? Bonyolult ez?"
Akkor ha jól értem a te véleményed szerint a szabad akarathoz szükség van a testre ezért halál után azt el is veszítjük.
Ezt kifejtenéd hogy miért is van szükség szerinted testre a szabad akarathoz?
"Hallottál már a tíz parancsolatról? Meglepő dologra fogsz bukkanni. Szóval aki életében nem káromkodott az pont nem a mennyben fogja elkezdeni. Hogy ezt neked nehéz lesz felfogni az is biztos, de nem baj. Van ez így. Most akkor jöhet egy bonyolult példa! Vagy ez minden?"
Ilyen válasz után inkább nem próbálkoznék. Amúgy te hallottál már a gyónásról. Nem csak az kerülhet mennybe aki soha nem káromkodott. Ezenfelül pedig lesz egy öröké valósága arra hogy kipróbálja azt amit előtte még soha.
"Hogy mi van? Nem érted, hogy a mennyben a lelked lesz és nem ez a tested?"
És lelkedként elveszíted a szabad akaratod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!