Szerinted okkal történik, hogy Isten elvesz magad mellől embereket? Hogy később jobbak legyenek melletted? Vagy mi alakítjuk így magunknak?
Egy nem létező kitalált dolog nem tud elvenni embereket mellőled.
Rossz döntések tudják ezt elintézni.
Az ilyen dolgok csak azért jók, hogy önmagadat nyugtasd. A valóságban a véletlen és a saját és mások döntéseinek sorozata határozza csak meg a dolgokat.
Volt, hogy hittem ilyen dolgokban, de rájöttem: Isten nincs, vagy ha van is, akkor nagyban t×ik ő az emberre, tehát nem tőle függ dolog.
Milyen az már, hogy először - átvitt értelemben - rám robbantja a házat, majd megtérek, és követem, mert ő aztán nagyon jó fej? Attól még ugyanúgy tud történni negatív dolog az életemben továbbra is.
3 a szentek többnyire mártírhalált haltak. Isten nem egy automata hogy bedobod az imádat és kiesik az amit kértél.
Nem ilyen üzlet a hit.
3
"Attól még ugyanúgy tud történni negatív dolog az életemben továbbra is."
Nem is az az istenhit lenyege, hogy akkor majd veled nem tortennek rossz dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!