Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melegek a keresztény közösségben?

Melegek a keresztény közösségben?

Figyelt kérdés

Ha te alakíthatnád ki a közösséged álláspontját a melegekről az egyházban, mely pontokat foglalnád bele?

Pontonként igennel vagy nemmel válaszoljatok, és csak keresztényeket kérdezem.

1) a közösség befogadjon homoszexuális irányultságú embert, és nem kezeli bűnösként pusztán az irányultsága miatt I/N

2) a közösség befogadjon homoszexualitását gyakorló embert I/N

3) a közösség elfogadja a meleg házasságot I/N

4) a közösség elfogadja meleg párok örökbefogadását I/N

2021. aug. 3. 18:04
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
28%

Kedves kérdező! Én más élethelyzet miatt vagyok elszigetelve és kicsit kirekesztve a vallási közösségekből.

De egyébként nem csak a homoszexuálisok rekednek kívül, hanem sokszor bármilyen egyedülálló ember bizonyos életkor után... De ez nem Jézus, az Isten vagy a vallás hibája, hanem a vilage.

Én azt gondolom, jó út, ha egyedülálló maradsz, hiszen a homoszexuális hajlam megélése ami bűnnek számít. En is olvastam arról, hogy sok homoszexuális embernek segitettek, hogy identitása újra normális irányú legyen, tehát nem lehetetlen út ez sem, de nem is könnyű, ezt megértem.

Azt hiszem ilyen helyzetekben a sok imádság és az őszinte Istenhez fordulás tud segíteni. Ha el tudsz köteleződni a hited mellett, akkor a szabályait is követni akarod.

Kívánom, hogy leld meg a helyes utat. Én eddig úgy láttam a helyes út mindig a nehezebb. Tudom ez nem dob fel, de bízni kell

2021. aug. 4. 20:28
 52/56 A kérdező kommentje:
#51 Köszönöm, Isten kezében van az életem. Egyébként nem tartom üdvösség kérdésnek, ha melegként és keresztényként elhibázza valaki a helyes választ. Mindenki lelke és veséi az Isten előtt vannak.
2021. aug. 4. 21:38
 53/56 anonim ***** válasza:

Igen.

Igen.

Igen.

Igen.

Üdv, egy istenszolga keresztény.

2021. aug. 8. 08:47
 54/56 A kérdező kommentje:
#53 Magyarországon vagy istenszolga? Mely felekezetnél?
2021. aug. 9. 18:22
 55/56 anonim ***** válasza:
Témába vág: [link]
2021. aug. 16. 19:13
 56/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm a cikket, jó!
2021. aug. 17. 21:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!