Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen keresztény közösségbe...

Milyen keresztény közösségbe járjak? Mit javasolsz?

Figyelt kérdés
Nagyim szerint inkább Katolikus, vagy református vagy baptista, de Hit gyülit és a Jehovistákat messziről keruljem mert szekták.
2020. nov. 30. 21:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
25%
Javaslom a tudományos pályát, rá kéne jönni már végre hogy az összes vallás csak kitaláció. Persze ha valaki tisztában van ezzel, és így is hívő, akkor nyugodtan, de ne legyél olyan bolond aki az egész életét egy kitalált figurának szenteli
2020. nov. 30. 21:36
 2/22 anonim ***** válasza:
41%

A nagy történelmi egyházak, amelyeknek a tagjai nem sok vizet zavarnak? Egész biztosan mondhatom, hogy Jézusról a saját idejében nagyon sokan mondták, hogy őrült, ördögtől megszállott, tévtanító, aki félrevezeti az embereket, hazug stb., végül lázadásért ítéltették el Pilátussal. Jézus egy forradalmár volt, aki a radikális tanításával és egyes kérdésekben magas és kompromisszumra nem hajló elvárásaival sok ember ellenszenvét kivívta, végül meg is ölték. Ha Jézusnak ma van egy egyháza, annak a tagjait biztos nem az jellemzi, hogy szépen feltűnés nélkül beilleszkedik a társadalomba, és csendesen megbújnak a háttérben, mint a nagy történelmi egyházak tagjai. Az első századi egyház tagjairól, 1. századi keresztényekről ezt mondták az egyik városban: "Ezek, akik AZ EGÉSZ VILÁGOT FELFORGATTÁK, itt is megjelentek..." Jézus tanítványai bátrak és hangosak voltak, el akarták vinni Jézus üzenetét mindenhova. Úgy gondolom, Jézusnak az egyháza ma is sok ember ellenszevét kiváltaná, hiszen azt Jézus vezeti, és a világ nem lett sokkal jobb azóta. De az is igaz, hogy Jézusról a saját idejében azért nagyon sokan felismerték, hogy igazat beszél, ha nem is csatlakoztak hozzá. Ezért azoktól az egyházaktól is óva intenélek, amelyekről az emberek túlnyomó része rosszat mond, mert azért az összes ember nem hülye.

Akkor most oda lyukadtunk ki, hogy sem a nagy történelmi egyházakat, sem a Jehova tanúit, sem a Hit gyülekezetét nem ajánlanám jó szívvel, úgy általánosságban (legkevésbé a Hit gyülekezetét ismerem). De sok múlik az adott helyi gyülekezet lelkészén/papján is, mindig vannak minden nagyobb egyházban olyanok, akik a helyes irányba akarnak menni, és nem értenek egyet a felsővezetéssel, ami a "szürke massza" kiszolgálója.

Olyan egyházat keress. amely Istenhez szabja magát, nem pedig Istent szabja a saját elképzeléseihez vagy hagyományaihoz. Úgy gondolom, hogy az az egyház, ahova én járok, ilyen, bár itt is vannak hiányosságok.

üdv Stefán

2020. nov. 30. 22:14
 3/22 anonim ***** válasza:
ApCsel 17:6 "Amikor nem találták ott őket [Pált és Szilászt], Jászónt néhány testvérrel együtt a város elöljárói elé hurcolták, és így kiáltoztak: Ezek, akik az egész világot felforgatták, itt is megjelentek."
2020. nov. 30. 22:18
 4/22 anonim ***** válasza:
20%
Azt javaslom, hogy hagyd abba. Naponta ötször felteszed ezt a kérdést, hogy jöjjenek az újoncok a hitgyülit fikázni. De mi már nagyon unjuk, és úgyis le fognak tiltani téged a moderátorok.
2020. nov. 30. 22:29
 5/22 anonim ***** válasza:
2020. nov. 30. 23:52
 6/22 anonim ***** válasza:

Noha én már nem vagyok keresztény, viszont talán szolgálhatok némi jó tanáccsal.

Először is, azt kellene megtudnod, hogy a vallás neked való-e. Az ugyanis lemondásokkal jár. Felekezetfüggő, hogy ki mit tilt/mit rendel el, amiket neked be kell tartani. Ha nem teszed, akkor képmutatónak fogsz tűnni a felekezet, és a világ szemében is. Persze lehet, csak akkor derül ki, hogy a vallás neked való-e, ha már benne vagy. Nekem több évnyi kereszténység után vált világossá, hogy nincs keresni valóm a vallásban. És ha már itt tartunk azt, azt se felejtsük el, hogy több vállás van a világon. Tanulmányozd azokat is! Mi van akkor, ha pl. a Buddhizmussal értesz egyet?

Ha a kereszténységnél maradsz, akkor a két legrégebbi egyház - a katolikus és ortodox kereszténység - közül érdemes valasztani. Ezekben a felekezetekben szolgálnak az apostolok utódai. Viszont ha inkább a protestáns eszmékkel értesz egyet, akkoe javasolt valamelyik történelmi protestáns felekezetet választani.

De vigyázz!

Az amerikai eredetű kisegyházakat: neoprotestánsok (pl. adventista, pünkösdista) vagy álkeresztény felekezeteket (pl. Jehova tanúi, mormonok) javaslom, hogy kerüld el!

Ezek azt hirdetik, hogy csak náluk az igazság, viszont tele vannak téveszmékkel. Én lehúztam az egyikben pár évet, szóval tapasztalatból beszélek.

Még a végére azt is megjegyzem, hogy én személy szerint nem ajánlom a vallásos életformát. De ha vallásos akarsz lenni, az a te dolgod. A te életed, te döntesz.

2020. dec. 1. 10:24
 7/22 anonim ***** válasza:
93%

Katolikusba, az összes többi különvált tőle vagy új alapítású, szekta. A lényeg bízz Istenben mindig meghallgat és imádkozz, hogy mindig vidám légy és hogy minden jó legyen.

Itt van pár videó fiatal katolikusokról:

[link]

[link]

[link]

Isten áldjon meg minden jóval!

2020. dec. 1. 10:33
 8/22 anonim ***** válasza:
28%
A szektákat nyilván érdemes kerülni, de ezt a kérdést naponta feltenni felesleges.
2020. dec. 1. 10:43
 9/22 anonim ***** válasza:
34%

Reformátusokat tudom javasolni. Bár nem vagyok egyháztag, de szerintem ők a legbiblikusabbak

"Javaslom a tudományos pályát, rá kéne jönni már végre hogy az összes vallás csak kitaláció"

Az ilyenekkel ne foglalkozz, mivel a természettudomány eleve nem foglalkozik temészetfelettivel, csak a fizikai világ működésével, így bőven megfér a hit és a természettudomány egymás mellett. Egyéb tudományok, pl. filozófia pedig foglalkozik szellemi dolgokkal, szóval a "kolléga" igencsak butuska dolgot írt.

Természettudományokba érdemes magad beleásni, mert hamar megbizonyosodhatsz arról, hogy pl. a Teremtés könyve szó szerinti leírás. A nem materialista tudósok már rég bebizonyították, hogy a törzsfejlődés egy marhaság, és a Föld kb. 6-10.000 éves. Erről természetesen vannak tudományos tanulmányok. Tanulmányozd az ID-s és a kreacionista tudósok írásait, érdemes.

2020. dec. 1. 13:18
 10/22 anonim ***** válasza:

"Reformátusokat tudom javasolni. Bár nem vagyok egyháztag, de szerintem ők a legbiblikusabbak"

A kettős eleve elrendeléssel, hogy Isten embereket eleve kárhozatra teremt, tényleg nagyon biblikusak...

2020. dec. 1. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!