Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen keresztény közösségbe...

Milyen keresztény közösségbe járjak? Mit javasolsz?

Figyelt kérdés
Nagyim szerint inkább Katolikus, vagy református vagy baptista, de Hit gyülit és a Jehovistákat messziről keruljem mert szekták.
2020. nov. 30. 21:27
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de szektázz mást ha igy erzed jol magad azert mert történelmi szempontbol előnyben vagy engem nem zavar csak ne szektázz mindenkit azert mert nincs 2000 res év múltja helyettesítési teológia szerint Izraelt Isten végleg elvetette helyébe mar az egyház all ez a lenyege de ez főleg ma amikor 1948 óta Izrael állama ujra letezik es a roma levél szerint szelid olajfaként Isten ujra meg fog békűlni velűk új szövetséget köt velük stb rengeteg ószövetségi prófécia szol a modern Izraelre amit mi hitünk szerint valoban Izraelre kell érteni ami nem azonos az egyházzal kb ennyi ezert meg szoktuk kapni lehet nem katolikusoktol hanem antiszemiták tol a cionista szekta vagy teljes névvel hogy örömet okozzak a cionista Business szekta jobbikos politikustól kapott kifejezést de engem nem zavar ez gratulalok a diploma munkádhoz ha saját szemszögödből jeles akkor mindenképp én már kitartok remelem Isten megsegít amiben eddig hittem
2021. márc. 24. 15:04
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem azért szektázok, mert jól érzem magam tőle, hanem azért, mert tény. Történelmi szempontokat meg ezzel kapcsolatban felesleges emlegetni, hiszen szinte ti nem is léteztek történelmi szempontból, nincs történelmetek sem.

Továbbra se támasztottad alá állításaidat semmivel sem. Pedig örültem volna, hiszen a mentén talán értelmes vitára is lett volna lehetőség. Ugye egyszerű ostoba állításokon nehéz vitatkozni, max annyit tudok írni, hogy tévedsz. Ha hoznál történelmi forrást, dokumentumokat rá, akkor már lehetne értelmes párbeszédet is folytatni. Bár tudom,, hogy ez túl nagy elvárás az ilyenektől.

Ami Izraelt illeti, ebben a kérdésben nem csak a keresztények, de maguk a zsidók se értenek egyet veletek. Legalábbis a komolyan vallásos részük biztos nem, erről is olvashatsz a neten bőven.

"rengeteg ószövetségi prófécia szol a modern Izraelre"

Egyetlen egy ilyen prófécia se szól róla, máskülönben idézted volna. Arról szólnak, hogy majd a Messiás állítja vissza, tudtommal a modern Izraelt az ENSZ hozta létre, az ENSZ tudtommal nem a Messiás.

"amit mi hitünk szerint valoban Izraelre kell érteni ami nem azonos az egyházzal"

Ez mondjuk azért érdekes, mert te hivatkoztál a korai keresztényekre, akik viszont az Egyházra értelmezték. Ebből is látszik, hogy a hitgyüli és a többi hasonló szekta az nem visszatérés valami eredeti kereszténységhez, hanem teljes elszakadás a kereszténységtől.

2021. márc. 24. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!