Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen keresztény közösségbe...

Milyen keresztény közösségbe járjak? Mit javasolsz?

Figyelt kérdés
Nagyim szerint inkább Katolikus, vagy református vagy baptista, de Hit gyülit és a Jehovistákat messziről keruljem mert szekták.
2020. nov. 30. 21:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"A kettős eleve elrendeléssel, hogy Isten embereket eleve kárhozatra teremt, tényleg nagyon biblikusak..."

Nem azt írtam, h tökéletesek... Pont a kettős elrendelés miatt. Szerintem is tévedés. De ezt leszámítva.

Tudod, nem mindegy, hogy 99%-osan, vagy 19%-osan biblikusak

2020. dec. 1. 14:28
 12/22 anonim ***** válasza:
De akkor miért küldöd egy olyan felekezetbe, ahol az üdvösségtan, ami talán a legfontosabb tanítás, már eleve hibás?
2020. dec. 1. 14:30
 13/22 anonim ***** válasza:

"De akkor miért küldöd egy olyan felekezetbe, ahol az üdvösségtan, ami talán a legfontosabb tanítás, már eleve hibás?"

Amit írtam. Legkevesebb tévedés szerintem a reformátusoké, és gyülekezetenként is eltérő a kettős predesztinációhoz való viszony. Van pár református ismerősöm, ők sem fogadják el. Mégsem küldhetem az adventistákhoz, akik még a törvény alatt élnek és a szombattartást tekintik az üdvösség feltételének és Isten pecsétjének

A kérdező majd eldönti az információk alapján, hogy hová szeretne csatlakozni.

Neked mi a véleményed, melyik egyház a legbiblikusabb?

2020. dec. 2. 08:57
 14/22 anonim ***** válasza:
Értelem szerűen az apostoli, ortodox felekezetek őrzik leginkább az őskereszténységet. Ehhez kétség nem férhet hozzá. Ez könnyen belátható mindenki számára, aki picit is ismeri a kereszténység történelmét, az őskeresztény irodalmat.
2020. dec. 2. 16:47
 15/22 anonim ***** válasza:
Szeretettel várunk a hit gyülekezetébe első körben ajánlanék egy szuper könyvet vagy arrol szóló tanítás sorozatot ami YouTube on is elérhető : Derek Prince- Alapok lerakása címmel ( a konyv címe a Kereszténység Hat Alaptanítása) En csak annyit szeretnék kérdezni hogy mi a célod ? Szükséged van Istenre? Ha úgy érzed igen es szeretnél Jézushoz tartozni az üdvösség útját igazán keresed én hiszem hogy Isten elfog vezetni téged oda csak arra buzdítalak légy nyitott szívvel Isten felé mert ha olyanokra hallgatsz akik előttem szóltak es ezek között volt olyan aki kilépett a felekezetéből mert nem jött be neki hát eleg baj neki most meg buddhizmust ajánlja neked ne figyelj ilyen negativ emberekre se olyanokra akik katolikus es tovabb mar nem lát csak mindenki aki nem az azt szektázza tedd céloddá hogy te akarod Jézust követni és ne az legyen a celod hogy vallasos képmutatóként díszelegj vmelyik felekezetben mert tudd hogy a vallasi felekezetek egy sem üdvözítő ilyet nem tudok neked mondani ha elottem levők ezt mondják v utánam jovok ne higyj nekik mert hazudnak udvöziteni egy személy tud akit Jezus Krisztusnak hívnak a Hit Gyülekezet ezt hirdeti illetve hirdeti a megtérés üzenetét ami az első lepes Isten felé ezt történelmiek igy előszeretettel kihagyják minden ember bűnösként jön Istenhez tehat első lépésként Térj meg! Az evangélium ezzel kezdődik a hit csak ezután következik bmi kérdésed ha van szivesen segitek
2021. márc. 24. 05:14
 16/22 anonim ***** válasza:

"első körben ajánlanék egy szuper könyvet"

Miért nem a Bibliát ajánlod, egy önjelölt tévtanító zagyvaságai helyett?

"Az evangélium ezzel kezdődik a hit csak ezután következik bmi kérdésed ha van szivesen segitek"

Az evangéliumban hol szerepel a hitgyüli?

Amúgy se értem, hogy mi értelme lenne egy olyan felekezetbe lépni, akiknek nem tetszett a Krisztus által alapított egyház, ezért 1979-ben alapítottak egy újat, mert Sanya biztos jobban tudja, mint Krisztus.

2021. márc. 24. 09:39
 17/22 anonim ***** válasza:
Ajánlhatnám a Bibliát is de tapasztalat mutatja hogy ugyse fogja még érteni ezert javaslom előlegezze meg a bizalmat annak akit ajánlottam akár úgy hogy elolvashatja munkásságát szolgálatát es láthatja hogy gyümölcsökről amit az a Biblia tanító letett az asztalra mert ha úgy fogjuk fel mint te akkor senkire se kell hallgatni akkor mindenkire rafoghatjuk h tevtanito arrol pedig hogy Jézus egyházát válassza akkor mist sehova se járjon mert megegyezhetünk hogy az első századi keresztények sem voltak katolikusok köszönő viszonyban sincsenek a római katolicizmussal sőt az akkori egyház karizmatikus volt akárcsak a Hit Gyülekezete amely ahhoz tért vissza
2021. márc. 24. 14:17
 18/22 anonim ***** válasza:

"hogy az első századi keresztények sem voltak katolikusok"

A történelmi források szerint igen, lásd Antióchiai Szent Ignác levelét, aki ellentétben Princcel vagy Sanyibával, valóban apostolok által felkent és kinevezett püspök volt. Az említett személyek pedig legfeljebb magukat nevezték ki pásztornak és tanítónak.

"sőt az akkori egyház karizmatikus volt akárcsak a Hit Gyülekezete amely ahhoz tért vissza"

Erre van történelmi forrás is, vagy csak el kell hinni? Mutass kérlek ilyen korai századokból fennmaradt írásokat, amik ezt a botor nézetet alátámasztják.

2021. márc. 24. 14:22
 19/22 anonim ***** válasza:
En azt mondom h amilyen most a római katolikus egyház azt hasonlítjuk össze azzal ami akkor volt és ég és föld hogy par te tanítást felsoroljak( Mária dogmák, csecsemőkeresztseg, helyettesítési teológia, vegidők ertelmezés, ostya, aaa nincs annyi hely h leírjam mennyi tévtan van most a római egyházban pápaság cölibátus stb stb de mellesleg a keletiekről viszont jókat hallok de meg ők maguk pl a papárol azt tartják hogy ő lesz az antikrisztus akkor gondolhatod....en viszont teged nem all szándékomban meggyőzni viszont a kérdezőt biztatom arra hogy nyisson bátran csak a hit gyüli felé
2021. márc. 24. 14:36
 20/22 anonim ***** válasza:

"de mellesleg a keletiekről viszont jókat hallok"

Az fura, mert ugyan azokat tanítják, mint a katolikusok. Nem lehet, hogy ez az antikatolikus nézet nálatok csak a szektátok által belétek oltott elfogultság?

Amúgy mi a franc az a helyettesítési teológia? Mert veled ellentétben ténylegesen ismerem a katolikus teológiát, de ilyenről sose hallottam. Ez is valami szektás hülyeség a katolikusokról?

Amúgy honnan tudod, hogy nem az 1979-ben alakult szektád értelmezi rosszul a dolgokat? Hiszen eléggé kilóg a sorból, nem csak a katolikusokat tekintve, de a legtöbb protestáns felekezetet nézve is.

Amúgy kicsit bíztam benne, hogy állításaidat igazolod korabeli forrásokkal, de nem tetted. Tudod felénk, ha valaki állít valamit, az illik alátámasztani. Például a diplomamunkámban se írhattam minden ökörséget, mindent forrásokkal vagy saját eredményekkel kellett alátámasztanom.

2021. márc. 24. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!