Milyen keresztény közösségbe járjak? Mit javasolsz?
"A kettős eleve elrendeléssel, hogy Isten embereket eleve kárhozatra teremt, tényleg nagyon biblikusak..."
Nem azt írtam, h tökéletesek... Pont a kettős elrendelés miatt. Szerintem is tévedés. De ezt leszámítva.
Tudod, nem mindegy, hogy 99%-osan, vagy 19%-osan biblikusak
"De akkor miért küldöd egy olyan felekezetbe, ahol az üdvösségtan, ami talán a legfontosabb tanítás, már eleve hibás?"
Amit írtam. Legkevesebb tévedés szerintem a reformátusoké, és gyülekezetenként is eltérő a kettős predesztinációhoz való viszony. Van pár református ismerősöm, ők sem fogadják el. Mégsem küldhetem az adventistákhoz, akik még a törvény alatt élnek és a szombattartást tekintik az üdvösség feltételének és Isten pecsétjének
A kérdező majd eldönti az információk alapján, hogy hová szeretne csatlakozni.
Neked mi a véleményed, melyik egyház a legbiblikusabb?
"első körben ajánlanék egy szuper könyvet"
Miért nem a Bibliát ajánlod, egy önjelölt tévtanító zagyvaságai helyett?
"Az evangélium ezzel kezdődik a hit csak ezután következik bmi kérdésed ha van szivesen segitek"
Az evangéliumban hol szerepel a hitgyüli?
Amúgy se értem, hogy mi értelme lenne egy olyan felekezetbe lépni, akiknek nem tetszett a Krisztus által alapított egyház, ezért 1979-ben alapítottak egy újat, mert Sanya biztos jobban tudja, mint Krisztus.
"hogy az első századi keresztények sem voltak katolikusok"
A történelmi források szerint igen, lásd Antióchiai Szent Ignác levelét, aki ellentétben Princcel vagy Sanyibával, valóban apostolok által felkent és kinevezett püspök volt. Az említett személyek pedig legfeljebb magukat nevezték ki pásztornak és tanítónak.
"sőt az akkori egyház karizmatikus volt akárcsak a Hit Gyülekezete amely ahhoz tért vissza"
Erre van történelmi forrás is, vagy csak el kell hinni? Mutass kérlek ilyen korai századokból fennmaradt írásokat, amik ezt a botor nézetet alátámasztják.
"de mellesleg a keletiekről viszont jókat hallok"
Az fura, mert ugyan azokat tanítják, mint a katolikusok. Nem lehet, hogy ez az antikatolikus nézet nálatok csak a szektátok által belétek oltott elfogultság?
Amúgy mi a franc az a helyettesítési teológia? Mert veled ellentétben ténylegesen ismerem a katolikus teológiát, de ilyenről sose hallottam. Ez is valami szektás hülyeség a katolikusokról?
Amúgy honnan tudod, hogy nem az 1979-ben alakult szektád értelmezi rosszul a dolgokat? Hiszen eléggé kilóg a sorból, nem csak a katolikusokat tekintve, de a legtöbb protestáns felekezetet nézve is.
Amúgy kicsit bíztam benne, hogy állításaidat igazolod korabeli forrásokkal, de nem tetted. Tudod felénk, ha valaki állít valamit, az illik alátámasztani. Például a diplomamunkámban se írhattam minden ökörséget, mindent forrásokkal vagy saját eredményekkel kellett alátámasztanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!