Melegek a keresztény közösségben?
Ha te alakíthatnád ki a közösséged álláspontját a melegekről az egyházban, mely pontokat foglalnád bele?
Pontonként igennel vagy nemmel válaszoljatok, és csak keresztényeket kérdezem.
1) a közösség befogadjon homoszexuális irányultságú embert, és nem kezeli bűnösként pusztán az irányultsága miatt I/N
2) a közösség befogadjon homoszexualitását gyakorló embert I/N
3) a közösség elfogadja a meleg házasságot I/N
4) a közösség elfogadja meleg párok örökbefogadását I/N
Leírom, én hogy döntenék:
1) I
2) N de ez dilemmás kérdés számomra, elfogadnám az I szerinti közösséget is
3) N
4) N
Akkor az enyémhez hasonló a 4 pontod? Viszont az a bökkenő, hogy a gyakorlatban elsőt se tartják be. Nem segítik az egyedülálló melegeket. Sőt furán néznek rájuk.
Elárulom, én érintett vagyok. És eléggé el vagyok szigetelődve emiatt. Örülnék, ha akadna még rajtam kívül valaki, aki az egyedülállóság élethelyzetében van. Mármint ha sorstársat megismernék. Mert ugye van önsegítő kör a kismamáknak, a szegényeknek, alkoholistáknak, stb. de nincs ilyen önsegítő kör az egyedülálló melegeknek/leszbikusoknak/transzneműeknek.
Bibliaolvasat kérdése a többi pont megítélése. Én nem tartom azt a szintén széles körben vallott álláspontot, hogy minden egyes szava a Bibliának Isten szava. A természeti törvény mondatja bennünk, hogy nem szabadna egyenlő szintre emelni férfi és nő kapcsolatát és a melegek párkapcsolatát. Viszont védeni kell az embert, és nem biztos hogy mindenki kibírja az egyedüllétet. Ha nem emelik a házasság szintjére, ezért elfogadhatónak tartom a gyakorló melegek befogadását is. Nyilván mivel érintett vagyok ezért érzek szolidaritást a liberálisabb felfogásúakkal.
1) I. Az irányultságáról nem tehet, az Evangélium meg mindenkihez szól.
2) I. Akármilyen bűnös embert be kell fogadni.
3) N.
4) I. Tudom, nem természetes az ilyen család, de az az igazság, hogy jobb a gyereknek, mint árvaházban maradni.
1. I.
2. I.
3. N. az egyházi házasságukat nem.
4. I. Osztom az előttem szóló véleményét, egy gyermeknek mindenképp jobb szerető családban felnőni, mint egy intézetben. Egy meleg pár is leheg alkalmas arra, hogy gyereket neveljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!