Melegek a keresztény közösségben?
Ha te alakíthatnád ki a közösséged álláspontját a melegekről az egyházban, mely pontokat foglalnád bele?
Pontonként igennel vagy nemmel válaszoljatok, és csak keresztényeket kérdezem.
1) a közösség befogadjon homoszexuális irányultságú embert, és nem kezeli bűnösként pusztán az irányultsága miatt I/N
2) a közösség befogadjon homoszexualitását gyakorló embert I/N
3) a közösség elfogadja a meleg házasságot I/N
4) a közösség elfogadja meleg párok örökbefogadását I/N
Köszönöm az eddigi válaszokat!
#4 számomra nem irreleváns, mert az is én vagyok, személyiségem része, mert ez nemcsak a szexualitásról szól
#8 a 2-es pontodat nem értem tisztán, tehát elfogadható vagy nem ha egy keresztény aktívan kiéli a melegségét, azaz van pl. egy monogám párkapcsolata? És akkor a 4-es pont alatt azt érted, hogy keresztény meleg pár fogadhat e örökbe, vagy úgy általában a meleg párok?
Megnyugodhatunk abban, hogy akit hív Isten, akkor is meg fog térni, ha az egyház nem elfogadó a melegekkel?
1. I
2. N
3. N
4. N
Olyan szinten egyetértek az egyik előzővel a 2. kapcsán, hogy a bűnösöket be kell fogadni, viszont a homoszexualitást nem hirdetném a közösségen belül, azaz befogadnám őket, ha meg akarnak térni.
8, 9 elgondolkodtató a 4) pontra amit válaszoltatok. A gyerek sérülhet ha nincs apa és anya férfi és női mintája. Vagy ez a jövőben fog eldőlni, mert most kezd ez meghonosodni?
10-es előbb írtam, hogy "Bibliaolvasat kérdése a többi pont megítélése. Én nem tartom azt a szintén széles körben vallott álláspontot, hogy minden egyes szava a Bibliának Isten szava."
Ha szerinted az Ószövetség törvényeit, Jézus tanításait és Pál tanításait minden egyes szavával, Isten szavának kell tekinteni, természetesen csak az első pontot fogod elfogadni, még azt is úgy hogy maga a beállítottság is bűn (?).
Márk 10:6-8 "De Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és ketten egy test lesznek."
Róma 1:26-27
"Ezért kiszolgáltatta őket Isten gyalázatos szenvedélyeiknek: mert asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt ébredt vágy bennük: férfiak férfiakkal fajtalankodnak, de el is veszik tévelygésük méltó büntetését önmagukban."
1Korinthus 6:9-10
"Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát? Ne tévelyegjetek: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem bujálkodók, sem fajtalanok, sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát."
Magyarázat az 1Kor 6:9-10-hez: A fent "bujálkodók"-nak fordított μαλακός „malakosz” szó kutatásom szerint örömfiút, férfi prostituáltat, illetve elnőiesedett férfit jelent. Nehéz lefordítani magyarra anélkül, hogy korlátoznánk a jelentését. A "fajtalanok"-nak fordított ἀρσενοκοίτης „arszenokoitész” szó állítólag a páli levelek előtti semmilyen más fennmaradt görög nyelvű szövegben nem szerepel, ezért némileg vitatott a pontos jelentése, azon felül, hogy homoszexuális férfit jelent (szó szerint "férfiközösülő"-t jelent). Egyes tudósok azt feltételezik, hogy Pál a „malakosz”-t a férfiak közötti homoszexuális aktusban a passzív, míg az „arszenokoitész”-t az aktív partnerre értette. Akármi is a helyzet, az nem vitatott, hogy mindkét szó homoszexualitással kapcsolatos.
...Mert vannak ám kiskapuk.
Jakab levele
Úgy beszéljetek, és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye ítél meg. 13Mert az ítélet irgalmatlan ahhoz, aki nem cselekedett irgalmasságot, az irgalmasság viszont diadalmaskodik az ítéleten.
"Az egész Biblia Isten szava."
Én becsülettel vallom az apostoli hitvallást, de amit állítassz azt nem.
Egy tapintatos kifejtés a témáról ("világi teológus" az illető evangélikus egyháztag):
Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban
Bővebb kifejtés Frederic Farrar (19. sz. anglikán):Bible its meaning and supremacy
"A gyerek sérülhet ha nincs apa és anya férfi és női mintája"
A gyerek sokkal jobban sérül egy nevelőintézetben, nagyobb eséllyel kallódik el, válik belőle bűnöző, stb...
Természetesen igazad van, szükséges hogy legyen a gyermek előtt férfi és női minta is, de pl. a nagyszülőkön, rokonokon, a szülők barátain keresztül ugyanúgy fog maga körül férfi és női mintákat is látni.
#19 ez a jövőben úgyis eldől, amikor nagyobb számú ilyen gyerek lesz és hogy okozott e valami bajt ez. Tehát mint ahogy egy alkoholista, vagy lelki beteg szülő is egy terhet rak a gyerekre, ez rak e terhet a gyerekre vajon?
Még az is érdekes kérdés, hogy keresztényként a mesterséges megtermékenyítést megengedhetőnek tartjátok e? Olvastam egy színész párról, akik béranyát vettek igénybe, és egyik gyerek az egyik apától van, másik a másiktól, mármint lombik bébi módszerrel.
Nem Isten dolgába avatkozik e az ember ezzel? Én amondó vagyok hogy igen. Tehát határokat kéne húzni. A szekuláris világban úgyse tudunk határokat húzni és nem is a dolgunk. (Mármint azért a szekuláris világban is azért szerencsére húznak a társadalmak határokat, úgymint pedofília tilalma, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!