Az istenhívőknek mi a véleményük a melegekről? Elfogadják őket? Isten elfogadja? Lehet buta kérdés, csak nem vagyok jártas a témában.
#29 azt hittem te mostmár leszbikus vagy. miért nem váltál még el?
"Fel sem fogják az ilyen betegek, hogy mekkora szégyent hoznak a családjukra."
jaj bocs elfelejtettem hogy faluhelyen csakis a külsőségek számítanak, meg hogy a szomszéd mit gondol. remélem szegény unokatesód hamar megszabadul ettől a mérgező családtól
"Én undorítónak tartom őket. Sajnos nekem is van egy másodunokatestvérem, aki homokos, fel nem tudom fogni, hogy lett ilyen elfajzott, mikor a szülei és a testvérei mind rendes tisztességes keresztyének."
Gondolom, hogy a rendes, tisztességes keresztény szülei rendesen és tisztességesen nevelték fel. Így ez egy jó érv lett az mellett, hogy a homoszexualitás (legalább részben) vele született dolog.
Az meg a te szegénységi bizonyítványod, hogy elfajzottnak hívod olyan miatt, amiről nem is tehet.
A Biblia elítéli a homoszexualitást. De nem a melegeket, ezt sokan hangsúlyozzák, az érintettek gyakran mégsem értik. Egyébként a melegek hiába próbálják az életmódjukat ugyanolyan erkölcsösnek beállítani mint amilyen a heteroszexuálusoké.
A melegekre igenis jellemzőbb hogy gyakran cserélik a partnereiket. Nem véletlen hogy pl. az AIDS Magyarországon túlnyomó részt a homokos férfiak betegsége.
A Biblia elítéli a homoszexualitást. De nem a melegeket, ezt sokan hangsúlyozzák, az érintettek gyakran mégsem értik"
talán mert nincs is semmi értelme? én se utálom Kolompárékat, csak azt a cigány fajtájukat. elég gorombán hangzik, ugye? amit te írtál az ugyanez az analógia.
"A melegekre igenis jellemzőbb hogy gyakran cserélik a partnereiket"
honnan van ez a statisztika?
"A melegekre igenis jellemzőbb hogy gyakran cserélik a partnereiket."
Tudnád linkelni légyszi azt a felmérést, ami alapján jutottál erre a következtetésre?
"Nem véletlen hogy pl. az AIDS Magyarországon túlnyomó részt a homokos férfiak betegsége."
Tudnál erről is valami kimutatást, statisztikát hozni kérlek, hogy honnan veszed ezt? Szívesen látnám, ha alátámasztanád valamivel a szavaidat. Köszi!
#30 Nonprofit
"Nem fedezed fel? Szomorú. A Feleség nem férfi hanem Nő."
Nem, képzeld, nem fedezem fel, mert sem az 1Mózes 2:24-nek, sem az 1Mózes 2:22-nek semmi köze a kérdésemhez, valószínűleg azért nem.
Te azt írtad, hogy a Bibliában benne van az, hogy a homoszexualitás nem veleszületett dolog, hanem később alakul ki. Ezt kértem tőled, hogy mutasd meg, hol van benne, erre hozod az 1Mózes 2:24-et.
"Nem férfit alkotott. A Férfinek Nő a párja Isten teremtése és elrendezése alapján. Nem egy mondatot kell kiragadni, hanem az előtte, és az utána lévő írásokat is"
Én nem ragadtam ki semmit sehonnan, hanem megkértelek hogy mutasd meg nekem, hol van benne a Bibliában az, hogy a homoszexualitás nem veleszületett dolog, hanem később alakul ki. Te ragadtad ki az 1Mózes 2:24-et meg a 2:22-t, de ezek egyike sem ír semmit sem a homoszexualitás kialakulásáról.
"A genetikai összehasonlítások alapján mind a HIV-1, mind HIV-2 Nyugat- és Közép-Afrikából származik, ahol majmokból került át az emberre zoonotikus fertőzés útján valamikor a 20. század elején.[93][94]
A HIV-1 feltehetően a Kamerun déli részén vadon élő közönséges csimpánzok SIV-jétől ered.[95][96] A HIV-2 legközelebbi rokona a Nyugat-Afrika tengerparti zónájában gyakori kormos mangábét fertőző SIV-törzs (SIVsmm).[11] A Dél-Amerikában honos újvilági majmok rezisztensek a fertőzéssel szemben.[97]
A feltételezések szerint a HIV-1 legalább háromszor ugrotta át csimpánz-ember faji korlátot és így jött létre három nagy altípusa, az M, N és O.[98]
Bizonyított, hogy vadon élő majmokat vadászó vagy elfogyasztó személyek időről időre megfertőződnek a SIV-vel,[99] de immunrendszerük általában néhány hét alatt, különösebb tünetek nélkül legyűri a betegséget. A kutatók úgy vélik, hogy több, gyors egymásutánban következő emberről emberre történő transzmisszió volt szükséges a humán szervezethez alkalmazkodó HIV létrejöttéhez.[100] Mivel a vírus szexuális úton viszonylag kis hatékonysággal terjed, feltételezik, hogy az egészségügyi ellátásban használt sterilizálatlan injekciós tűk biztosították ezt a lehetőséget és ezért nem jelentette egészségügyi kockázatot a SIV a 20. század előtt. A bizonyítatlan elmélet szerint a második világháború utáni tömeges vakcinációs programok tették lehetővé, hogy a vírus adaptálódhasson az emberhez és gyorsan elterjedjen.[100][101][102]
A molekuláris genetikai vizsgálatok viszont az M alcsoport közös ősét 1910 körülre teszik.[103] Ebben az időszakban a gyarmatosított afrikai országokban gyors ütemben nőtt a városi lakosság, megváltoztak a hagyományos társadalmak, megjelent a prostitúció és terjedőben voltak a fekélyeket okozó nemi betegségek, mint pl. a szifilisz.[104] Utóbbi jelenlétében a HIV-fertőzés átadódásának lehetősége is jelentősen megnő. 1928-ban pl. a leopoldville-i nők 45%-a élt prostitúcióból és 1933-ban a város lakóinak 15%-a szenvedett a szifilisz valamelyik formájától.[104]
Az első, lefagyasztott vérminta utólagos tesztelésével bizonyított HIV-pozitív eset 1959-ből, Belga-Kongóból származik.[105] A nyugati világba is már egészen korán elkerülhetett, legalábbis erre utal egy tizenhat éves fiú esete, aki 1966-ban mutatta az AIDS tüneteit és aki 1969-ben meghalt.[106] "
ANNYI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!