Hogyan kezeljek le egy tévtanítót?
Jártam biblia órákra egy tanítóhoz, azonban magánéleti okok miatt nem tudok mostanában részt venni az óráin. Viszont a szabadidőmben rendszeresen olvasom az Igét, illetve hallgattam egy biblia hű tanítót és az Ige tükrében megvizsgálva észrevettem, hogy akihez korábban jártam nem egy dologban téved. Meghallgattam másokat is és szintén összevetettem őket. Azonban ismerem ezt a tanítót és tudom, hogyha rávilágítanék az Bibliával a tévtanításokra, akkor kiakadna, illetve garantáltan egy "tévelygőnek" lennék elkönyvelve.
Hetek óta nem tudom mit kezdjek vele, mert én szeretetben szeretnék lenni a testvérekkel, és nem szeretném, hogy problémák adódjanak, mert a közösségen belül (gyülekezetben) mindenki nagy tanítónak tartja és én lennék a hitetlen, meg a kötekedő, ha megemlítenék pár gondolatot. És folyamatosan hív, hogy menjek hozzá órákra, merthogy nem ütöm meg azt a "tudás" szintet, amit kellene és ezáltal el fogok veszni, de egyszerűen nem tudom hogyan kezeljem le anélkül, hogy balhé meg ujjal mutogatás legyen. Mit csináljak vele? Hogyan mondjam el neki, hogy téved?
Ui:nem okoskodni szeretnék, meg a magam igazát hajtogatni, hanem Krisztusban, hitben megmaradni.
Szia
valóban meg kellene beszélnetek a Bibliával nem egyező tanításokat. Pl. így:
A #7-es kommentedben azt írod "Tudtommal hit által lehet megigazulni és nem tudás és ismeret által." - hogyan tudnád ezt az az elképzelésedet Bibliából alátámasztani?
Én így tudom:
János 17:3
"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." - Krisztus itt arról beszél, hogy az örök élethez nélkülözhetetlen a tudás.
1János 5:20
"Ám tudjuk, hogy Isten Fia eljött, és éleslátást(értelmi képességet) adott nekünk, hogy megismerjük azt, aki igaz. És a Fia, Jézus Krisztus által egységben vagyunk vele, aki az igaz Isten és az örök élet forrása."
Azt, hogy van hitem, a cselekedeteimből látja Isten, és a körülöttem élő emberek. Erről ezt írja a Biblia:"De valaki majd azt mondja: „Neked hited van, nekem meg cselekedeteim. Mutasd meg nekem a hitedet a cselekedetek nélkül, én pedig megmutatom neked hitemet a cselekedeteim által.” Ugye hiszed, hogy e g y Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek. De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkül tétlen?...Bizony, ahogy a test halott szellem nélkül, úgy a hit is halott cselekedetek nélkül." Jakab 2:20-22,26
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!