Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyházaknak miért van...

Az egyházaknak miért van szükségük mérhetetlen vagyonra és ebből mennyi ember életét lehetne jobbá tenni?

Figyelt kérdés

ma 07:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
18%
Valamelyik filmben mondta valami sztárprédikátor, akinek a szemére vetették, hogy magángépen repked ide-oda: ha vadászni indulsz a legjobb fegyver kell! Ők lelkekre vadásznak. Meg ugye ők is emberek, szeretnek jól élni...
ma 08:09
 2/19 anonim válasza:
25%

Nagyon nehéz téma ez..tehát már a politika tartalmát is kimeríti. Én hívő vagyok de szerintem maga az egyház egyszer egy akkora katasztrófát fog okozni az emberiségnek hogy a végítéletbe illő lesz.

Nem fogjuk soha megérteni hogy mire is kell nekik ez..de inkább hagyják éhen halni az embereket. Ezeket az embereket farizeusoknak hívta Jézus..a valós okot aztán lehet fejtegetni.

ma 08:14
 3/19 anonim ***** válasza:
89%

A Szentszék vagyonát pár éve 12 milliárd euróra becsülték.

Mészáros Lőrinc vagyona tavaly 1241,8 milliárd forint volt, euróba átszámítva ez valamivel több mint 3 milliárd euró - egy ember (nem egy állam) kezében, kijátszva persze az állami vagyont a túlárazott beruházásokkal.

Az utóbbi engem valahogy sokkal jobban zavar.

Arról nem is beszélve, hogy a Katolikus Egyház világviszonylatot tekintve továbbra is a legnagyobb segélyszervezet a Vöröskereszt mellett. Ha már emberek életének jobbá tétele is szóba került.

ma 08:51
 4/19 anonim ***** válasza:
0%

Szia

Egyetértek veled, bár azt tudni kell, hogy az első keresztényeknek is volt némi félretett pénzük, hogy egy esetleges nehézség esetén, tudjanak segíteni azoknak, akik bajba kerülnek.

Ez a ládika Júdásnál volt, neki volt feladata vigyázni rá, illetve esetlegesen ebből segítséget nyújtani elsősorban azoknak, akik Krisztus követői, tanítványai voltak.

Tudjuk, hogy Júdás az árulásig, sajnos kilopkodott belőle.

A gyülekezetünk is rendelkezik pénzalappal, segélyalappal, amit katasztrófa, vagy egyéb problémák esetén felhasználunk a testvéreink támogatására.

Egyébként ez is bizonyítja azt amiről Jézus beszélt. Azok akik valóban keresztény tanítványok, azok a nehézségek idején sem nélkülöznek annyira, hogy éhezzenek, vagy fedél nélkül maradjanak. Mert ésszerű módon használják fel a befolyt adományokat. Isten ez által gondoskodik az övéiről, hogy az adományokból egymást segítik.

Talán csak annyit, hogy némely vallás felbecsülhetetlen vagyona hamarosan megszűnik, a Bibliában olvasható próféciák alapján. Nem csak a vygonukat, de a "vallásuk" is meg fog szünni ennek alapján.

ma 09:21
 5/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem annyira gazdagok. Amik ott vannak a templomban, azokat mások is megnézhetik, látogathatják, a templomi személyzet csak ott dolgozik. Nem az övék. Igazából mindannyiunké, minden keresztényé, hiszen aki meglátogatja, az ott lehet, és büszke, hogy Isten tiszteletére ilyen díszes a templom. Dicsőség Istennek mindörökké! Aki odamegy, azt nem csak lenyűgözi a templom. Akik oda mennek, azok Istenhez imádkozni mennek oda.
ma 11:32
 6/19 anonim ***** válasza:
30%
#3 A Fidesz egy keresztény kormány. A sok ellenzéki, baloldali, keresztényellenes kormány közül, a Fidesz legalább foglalkozik a keresztényekkel.
ma 11:36
 7/19 anonim ***** válasza:
84%

"ebből mennyi ember életét lehetne jobbá tenni"

És jobbá is teszik. Az egyházi jótékonysági szervezetek a legnagyobbak, legmegbízhatóbbak, akik tényleg hasznos tevékenységet végeznek, nagyon sok mindenkinek segítenek, egész évben is, eseményekhez kapcsolódóan is.

ma 11:42
 8/19 A kérdező kommentje:

Érdekes, nekem bármilyen problémám volt, akár kicsi, akár nagy, nekem sohasem segített egyik egyházi szervezet sem.

Sajnos az sok megvezetett, elvakult birka miatt van ekkora vagyonuk, akiknek még akkor se inog meg a hitük, ha pl. a kisgyereküket elvesztik valamilyen szörnyű tragédia folytán.

ma 12:16
 9/19 anonim ***** válasza:
A templom imaház. A templomba imádkozni mennek az emberek. A keresztény szervezetek segítenek, de akkor segélyszervezetekhez kell menned. Nem tudom, hogy ott hogyan szakosodnak, vagy hogy hogyan működik a segítségük. Csak azt tudom, hogy mint segélyszervezet, segítenek a hajléktalanokon, vagy olyanokon is, akiknek van valami komolyabb problémájuk. Nem tudom hogyan működik, ezt meg kell tőlük érdeklődni.
ma 12:31
 10/19 anonim ***** válasza:
Elsőként imádkozni kell Istenhez, hogy ne legyen probléma! Ne csak a segélyszervezetnél, hanem már előtte sem, és Isten segítsen, ne engedje, hogy bajunk legyen. Dicsőség Istennek mindörökké!
ma 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!