Az egyházaknak miért van szükségük mérhetetlen vagyonra és ebből mennyi ember életét lehetne jobbá tenni?
Nagyon nehéz téma ez..tehát már a politika tartalmát is kimeríti. Én hívő vagyok de szerintem maga az egyház egyszer egy akkora katasztrófát fog okozni az emberiségnek hogy a végítéletbe illő lesz.
Nem fogjuk soha megérteni hogy mire is kell nekik ez..de inkább hagyják éhen halni az embereket. Ezeket az embereket farizeusoknak hívta Jézus..a valós okot aztán lehet fejtegetni.
A Szentszék vagyonát pár éve 12 milliárd euróra becsülték.
Mészáros Lőrinc vagyona tavaly 1241,8 milliárd forint volt, euróba átszámítva ez valamivel több mint 3 milliárd euró - egy ember (nem egy állam) kezében, kijátszva persze az állami vagyont a túlárazott beruházásokkal.
Az utóbbi engem valahogy sokkal jobban zavar.
Arról nem is beszélve, hogy a Katolikus Egyház világviszonylatot tekintve továbbra is a legnagyobb segélyszervezet a Vöröskereszt mellett. Ha már emberek életének jobbá tétele is szóba került.
Szia
Egyetértek veled, bár azt tudni kell, hogy az első keresztényeknek is volt némi félretett pénzük, hogy egy esetleges nehézség esetén, tudjanak segíteni azoknak, akik bajba kerülnek.
Ez a ládika Júdásnál volt, neki volt feladata vigyázni rá, illetve esetlegesen ebből segítséget nyújtani elsősorban azoknak, akik Krisztus követői, tanítványai voltak.
Tudjuk, hogy Júdás az árulásig, sajnos kilopkodott belőle.
A gyülekezetünk is rendelkezik pénzalappal, segélyalappal, amit katasztrófa, vagy egyéb problémák esetén felhasználunk a testvéreink támogatására.
Egyébként ez is bizonyítja azt amiről Jézus beszélt. Azok akik valóban keresztény tanítványok, azok a nehézségek idején sem nélkülöznek annyira, hogy éhezzenek, vagy fedél nélkül maradjanak. Mert ésszerű módon használják fel a befolyt adományokat. Isten ez által gondoskodik az övéiről, hogy az adományokból egymást segítik.
Talán csak annyit, hogy némely vallás felbecsülhetetlen vagyona hamarosan megszűnik, a Bibliában olvasható próféciák alapján. Nem csak a vygonukat, de a "vallásuk" is meg fog szünni ennek alapján.
"ebből mennyi ember életét lehetne jobbá tenni"
És jobbá is teszik. Az egyházi jótékonysági szervezetek a legnagyobbak, legmegbízhatóbbak, akik tényleg hasznos tevékenységet végeznek, nagyon sok mindenkinek segítenek, egész évben is, eseményekhez kapcsolódóan is.
Érdekes, nekem bármilyen problémám volt, akár kicsi, akár nagy, nekem sohasem segített egyik egyházi szervezet sem.
Sajnos az sok megvezetett, elvakult birka miatt van ekkora vagyonuk, akiknek még akkor se inog meg a hitük, ha pl. a kisgyereküket elvesztik valamilyen szörnyű tragédia folytán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!