Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyházaknak miért van...

Az egyházaknak miért van szükségük mérhetetlen vagyonra és ebből mennyi ember életét lehetne jobbá tenni?

Figyelt kérdés

tegnap 07:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
47%
#8 Most értelmezem csak, hogy egyházi szervezetet írtál, nem templomot. Akkor viszont jól írtad. Nem tudom, hogy mért nem segítenek.
tegnap 12:35
 12/24 anonim ***** válasza:
12%
A vagyongyűjtő egyházak nem képviselik Jézust, csak saját magukat. Emberi szervezetek, amik a mammont követik valójában.
tegnap 13:22
 13/24 anonim ***** válasza:

Nálunk a katolikus karitász rendszeresen oszt tartós élelmiszert, télen tüzelőanyagot, ruhákat a rászorulóknak. Ráadásul ellentétben egy két vallással (például Jehova tanúi) teszik ezt az osztást vallási megkülönböztetés nélkül. Olyanoknak is adnak, akik nem katolikusok, még csak a templom közelébe se nagyon mennek (bár őket nyilván nehezebb megtalálni).

Ha ilyen jellegű segítségre van szükséged és módjuk van rá, biztos segítenek.

De ha csak pénz kéne erre vagy arra, akkor rossz helyen kopogtatsz, keress jobb munkát, vagy hasonló.

tegnap 13:37
 14/24 Jégszív ***** válasza:
20%

Miért, miért...

Kell a boriváshoz és a vizet prédikáláshoz!

tegnap 15:04
 15/24 anonim ***** válasza:
#13 A rászorulók segítése nagyon helyes, és gyönyörű dolog. Ezt teszi az Istenbe vetett hit, és a keresztény élet. Isten irgalma, szeretete, mindenkire rávilágít, jókra is, gonoszakra is. Nem lehetünk keresztényként személyválogatók, hanem aki rászorul a segítségre, azt segíteni kell. Természetes, hogy ha elsőként a keresztények kérnek segítséget, akkor azoknak, mindig annak, aki kér, és aki rászorul. A segítség a tettekben nyilvánul meg.
tegnap 15:48
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

#7.

"Az egyházi jótékonysági szervezetek a legnagyobbak, legmegbízhatóbbak, akik tényleg hasznos tevékenységet végeznek"

Ezt talán nem kellett volna leírnod, még agyoncsap az a mennyei klozetajtó! Akkor most én jövök! - mindjárt egy költői kérdéssel:

Ha annyira empatikusak és szociálisan érzékenyek miért nem támogatják az ugyanúgy (vagy még jobban!) keresztény és kivéreztetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget!? Persze, mert ebbe beleszól a politika, pontosabban a POLITIKUSI SZEMÉLYES ALJASSÁG! - de nem is itt a lényeg...

Amikor a "gengszterváltás" hajnalán beindultak a katolikus iskolák, óvodák, mindenki nagy reményekkel tekintett rájuk. A belső életük viszont egész visszatetsző, mondhatnám, UNDORÍTÓ VOLT!

Pl. az oda jelentkező tanárt

- HATÁROZOTT IDŐRE vették fel tanév kezdettől tanév végéig. Nyáron munkanélküli segély, ősszel vagy visszavették, - vagy nem...

- Helyettesítési díjat, túlórát NEM FIZETTEK.

- A tanárt kötelezték mindenféle iskolán kívüli elfoglaltságon való megjelenésre. Liturgiai hókuszpókuszok után jeleznie kellett, ha valaki távol maradt.

A katolikus - és talán más egyéb! - egyház gyakorlatilag HASZONÉLVEZŐJE a laikusi jóindulatnak és önzetlenségnek! Cáfolja meg, aki tudja!

tegnap 16:08
 17/24 anonim ***** válasza:

#11 Vagyok. Mármint azt nem értettem, hogy a kérdezőnek mért nem segítettek.

Mert abban biztos vagyok, hogy keresztények, és hogy segítenek.

tegnap 16:25
 18/24 anonim ***** válasza:
83%
Vannak egyházak, melyek intézményeket tartanak fenn. Múzeumokat, iskolákat, kórházakat, segélyszervezeteket, könyvtárakat. Ha szétosztanák a vagyont, akkor mindenki kapna egy komplett meleg ebédet, és másnap már nem lenne semmi pénz arra, hogy kifizessék az alkalmazottakat, fenntartsák az épületeket, további értékeket termeljenek, és adjanak még egy komplett ebédet mindenkinek.
tegnap 17:38
 19/24 anonim ***** válasza:
Az egyház is a támogatásokból kapja a pénzt. Érdemes adakozni, mert így olyan helyre kerül a pénz, ahol tényleg segítenek a szegényeken. Ha kint az utcán ad valaki pénzt egy hajléktalannak, nem biztos, hogy az övé lesz, lehet, hogy elveszik tőle. Vagy hogy olyan dologra költi, ami káros. Az egyházi segítséget viszont minden rászoruló igénybe veheti! És egy ebédnél, vagy italnál, vagy fekhelynél, nem kap a hajléktalan nagyobb támogatást sehol. Egyházi segélyszervezetek, viszont adhatnak ilyen segítséget. Én szerintem a legjobb ötlet, ha ilyen helyeket támogatnak az emberek. Azok a templomok, amik műemlékek is, azok meg természetes, hogy sokkal díszesebbek.
tegnap 17:52
 20/24 anonim ***** válasza:
NEM az egyházak pénzéhesek,hanem bizonyos felekezetek,amelyek Mammon,a pénzisten követői.
tegnap 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!