Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kezeljek le egy tévtaní...

Hogyan kezeljek le egy tévtanítót?

Figyelt kérdés

Jártam biblia órákra egy tanítóhoz, azonban magánéleti okok miatt nem tudok mostanában részt venni az óráin. Viszont a szabadidőmben rendszeresen olvasom az Igét, illetve hallgattam egy biblia hű tanítót és az Ige tükrében megvizsgálva észrevettem, hogy akihez korábban jártam nem egy dologban téved. Meghallgattam másokat is és szintén összevetettem őket. Azonban ismerem ezt a tanítót és tudom, hogyha rávilágítanék az Bibliával a tévtanításokra, akkor kiakadna, illetve garantáltan egy "tévelygőnek" lennék elkönyvelve.

Hetek óta nem tudom mit kezdjek vele, mert én szeretetben szeretnék lenni a testvérekkel, és nem szeretném, hogy problémák adódjanak, mert a közösségen belül (gyülekezetben) mindenki nagy tanítónak tartja és én lennék a hitetlen, meg a kötekedő, ha megemlítenék pár gondolatot. És folyamatosan hív, hogy menjek hozzá órákra, merthogy nem ütöm meg azt a "tudás" szintet, amit kellene és ezáltal el fogok veszni, de egyszerűen nem tudom hogyan kezeljem le anélkül, hogy balhé meg ujjal mutogatás legyen. Mit csináljak vele? Hogyan mondjam el neki, hogy téved?

Ui:nem okoskodni szeretnék, meg a magam igazát hajtogatni, hanem Krisztusban, hitben megmaradni.

2021. jún. 21. 23:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Te és a tanító melyik felekezetű hamár a tanító tévtanító?
2021. jún. 21. 23:49
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell vele csinálnod semmit. Ha nem akarsz, nem mész. Megváltoztatni, felvilágosítani valószínűleg úgysem tudnád.
2021. jún. 22. 01:10
 3/12 anonim ***** válasza:
Csúnya lenne, ha az üdvösség tudáshoz lenne kötve.
2021. jún. 22. 06:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Találkozz vele kettesben, és vesd fel az összehasonlitásaidat. Kérdezd meg mit szól az ellenérvek. Ez a legégeszségesebb megoldás. Ahogy reagál az fontos lesz számodra, hogy végleg le tudd vonni a végső következtetéseket, a félreértéseket. Ha nem csinálsz semmit, nem reagálsz neki, akkor tovább fogja tanítani tévesen a hittant. Ezért inkább küzdj meg vele.
2021. jún. 22. 06:56
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Engem érdekel, hogy mi az, amiben téved? És eddig miért nem vette észre senki, ha téved?
2021. jún. 22. 06:58
 6/12 A kérdező kommentje:

5-ös

Több minden is van.

Pl: a nagy nyomorúság előtti titkos elragadtatás, vagy hogy Jézus a törvényeket megváltoztatta. Tudtommal betöltötte a törvényt és nem megváltoztatta. Vagy például kiszámolható az Úr napja. Tudtommal sem a napot, sem az órát nem tudjuk.

Most hirtelen ezek jutottak eszembe.

2021. jún. 22. 08:58
 7/12 A kérdező kommentje:
3-asnak pedig: Tudtommal hit által lehet megigazulni és nem tudás és ismeret által. Kissé ez nekem ilyen gnosztikus beütésű.
2021. jún. 22. 09:00
 8/12 A kérdező kommentje:

3-asnak pedig: Tudtommal hit által lehet megigazulni és nem tudás és ismeret által. Kissé ez nekem ilyen gnosztikus beütésű. Szóval igazad van. Érdekes lenne, ha tudáshoz lenne kötve az üdvösség. *

Hamarabb elküldte és most vettem csak észre.

2021. jún. 22. 09:31
 9/12 Dorkász06 ***** válasza:
100%

Mivel már kételyek merültek fel benned a tanítással kapcsolatban, ezért a legjobb dolog ha magához a Szentíráshoz fordulsz, mert az csalhatatlan. Minden alaptanítás tisztán érthető a Bibliában. Így egy odaillő Szentírási gondolattal meg lehet érvelni a Biblia tiszta tanítását. Aki nem ért egyet ezekkel azzal nem érdemes vitatkozni, mert az Írás nem vita tárgya. Attól ne félj, hogy konfliktus lesz belőle, mert hiszen Jézusnak is volt. Ő maga jelentette ki.

János 15:20 "Tartsátok észben, amit mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak"

Számodra fontosabb legyen Istennek megfelelni, inkább mint az embereknek.

(Cselekedetek 5:29) " Péter és a többi apostol így válaszoltak: „Mint uralkodónak, Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek."

Tarts ki az igazság mellett, dönts jól, és a jutalmad sem marad el.

2021. jún. 22. 10:28
 10/12 anonim ***** válasza:
6# Így már értem, köszi. Miért engedik ezeket tanítani?
2021. jún. 22. 11:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!