Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt papok, vagy templom...

Vannak itt papok, vagy templomban dolgozó személyek? A templomokban, gyülekezetekben szoktak lenni nagyobb, közös imádkozások valami érdekében?

Figyelt kérdés

Vagyis, ha megkérlek titeket, vagy ha valaki megkér titeket, hogy mise közben imádkozzatok valamiért, akkor imádkoztok? Vagy pl. a mise adott témában indul, és nem csak tanít a témában a pap, hanem külön az adott dolog céljaiért külön imádságok is vannak. Ilyen szokott lenni? A papokat kifejezetten kérem, hogy olvassák végig, még ha hosszú is az írásom.

Sokat szoktam imádkozni Istenhez, és próbálok teljesen keresztény életet élni, követni Jézus Krisztus szavait. De úgy érzem, hogy annyira bűnös vagyok, hogy a bennem lévő Szentlélek, és hit, már pár másodperc után kifogy. Annyira bűnös vagyok, hogy nagyon ritka, hogy fél percig Istenben tudjak maradni! Annyira bűnös vagyok, hogy egyfolytában Isten segítségét kéne kérnem, hogy egyáltalán tudjam azt csinálni, amit sokan mások a kiválasztottak, apostolok közül. Még úgy is, hogyha nem követek el bűnt, és sokat imádkozok. Nem tudok megmaradni Istenben, csak nagyon rövid ideig. A múltbeli bűneim olyan nagyok, hogy bár Isten megbocsát, még mindig van miben fejlődnöm. Az érzések, érzelmek, gondolatok, cselekedetek azok, amikkel az ember Istenben marad, vagy éppen nem marad Istenben. Úgy érzem, hogy elég ennem egy finomabb ételt, és már elhagytam Istent a mohóságom miatt. Egyfolytában elhagyom Istent. Imádkozok hozzá, és könyörgök, hogy segítsen, mert olyan gyorsan eltávolodom tőle! Úgy gondolom, hogy az Istentől való gyors eltávolodás nagy baj, és hogy még sok ember van, akik ugyanígy lehetnek, legalábbis ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy másképp csinálnak sok mindent, és jobb emberek nálam. De biztos, hogy mások is vannak, akik könnyen eltávolodnak Istentől. Az átlagemberektől is kérdezem, illetve mindenkitől, aki akár csak próbálkozásképpen imádkozik, vagy imádkozna, akár akik csak nemrég tértek meg. De elsősorban a papoknak, és egyházi személyektől kérdezem, akik már tapasztaltabbak. Tudnátok közösen azért imádkozni, hogy Isten folyamatosan tartsa az emberekben a Szentlelket? Hogy mostantól legyen közvetlen, konkrét, egyértelmű, és ha nem is szól hozzánk szavakban, de mostantól ne hagyja, hogy eltávolodjanak a kiválasztottjai? Hogy ezentúl ne kelljen félni, hogy saját bűnös viselkedésünk, bűnre csábuló lelkünk, eltávolodjon Istentől. Ne engedje, hogy úgy menjünk végig, gonosz, rossz emberek között, hogy megcsorbuljon a hitünk! Vagy hogy kivesszen belőlünk kicsit is a Szentlélek. Kérlek ne engedje! Vállalom, hogy Istent szolgálom a továbbiakban, és hogy ezentúl a gonosz hatására ne a gonosznak engedelmeskedjünk, hanem továbbra is Istennek, Istenben maradva. Még akkor is, ha észre sem vesszük. Úgy gondolom, hogy még sokan vállalnák, akik imádják Istent, hisznek, és imádkoznak Istenhez. Imádkoznátok, hogy ezentúl ne vesszen ki belőlünk a hit, és a Szentlélek? Hogy ezentúl, mint akikkel konkrét célja van, folyamatosan gondoskodik? Vállajuk a feladatokat, az ezzel járó nehézségeket! Sokkal inkább, mint a gonosz hatásait, betegségeket, fájdalmakat, bűnöket! Ha most konkrétan szólok, és megkérlek, hogy ti is konkrétan szóljatok Istenhez, megtennétek, hogy megkéritek, hogy ezentúl gondoskodjon a kiválasztottakról, még ha látszólag nehezebb feladatokat is kapnak, mégis, sokkal jobban védje őket minden más bajtól, a gonosz hatásaitól, a bűn következményeitől, a betegségektől, bajoktól? Sőt, gyógyítsa is meg maradéktalanul a betegségekből, és a szabadítsa ki őket a gonosz fogságából. És többet ne is hagyja őket, hogy a gonosz bántani tudja őket. Istenhez imádkozva, egyfolytában a bűneimmel, a múltbeli bűneimmel, és azok következményeivel küzdök, pedig a legnagyobb örömöm lenne, ha Istent nyíltan szolgálhatnám, ahogyan azt sokszor meg is próbáltam tenni. A levegőt, az élelmet, vizet, alvást, mozgást, és a többi szükséges létfeltételt, Isten mindig megadja, és tudja, hogy szükségünk van ezekre, mert Isten teremtette ilyenre az embert, hogy ezekre szüksége legyen. De minden más testi vágyról, világi vágyakról, dolgokról való lemondás számomra öröm lenne. Imádkozzatok, hogy akik szívesen szolgálnák Istent, azokat mostantól nyíltan, és egyértelműen segítse, állítsa szolgálatba, és ne hagyja elveszni őket! Ne csak figyelmeztesse őket, hanem mostantól töltse őket, erősítse őket, védje őket, nyíltan, egy cseppet sem megfogyatkozva! Segítse annyira, hogy tegyenek csodákat. Hogy most már ne az legyen, ami eddig, hanem nyíltan támogassa őket, a gonosz elleni küzdelemben. Hogy a múltbeli bűnöket, gonoszt, végleg szakítsa le róluk, és a Szentlélek többet ne fogyatkozzon meg bennük. Minden percben Isten gondoskodjon róluk, és Isten gyógyítsa meg őket, a gonosz ne tudja bántani őket! Az ijedtség, és a gonosz erők hatására is maradjanak Istenben, Isten maga döntsön, hogy a kiválasztottakat nem engedi ki magából, és a Szentlelket se belőlük, és már itt a földön tegye ezt meg. Kívánom, Jézus Krisztus nevében, hogy mindenkinek segítsen így Isten, akiket Isten kiválasztott! Ezentúl, mint kiválasztott népét, gyűjtse össze, nyíltan, egyértelműen, és megáldva őket. És ezentúl a gonosz, a betegségek, és a nehézségek ne tudják sem a hitüket, sem a Szentlelket, még csak pillanatra sem megfogyatkoztatni bennük, és Isten maga gondoskodjon róluk! Kérésükre küldjön angyalokat védelemnek, amennyit csak kell. Talán hosszan írtam, de muszáj volt leírnom a téma lényegét.

Ha megkérlek titeket, tudnátok szólni, valahogy eljuttatni ezt a kérést templomokba, gyülekezetekbe, hogy ne csak néhányan imádkozzanak, hanem többen, akár az egész egyház? Vagy nálatok csak alkalmanként van, hogy bizonyos kérésre imádkoztok, vagy bizonyos témával kapcsolatban? És általában csak a pap által meghatározott téma lehet? Hiszem, hogy ha többen imádkoznak, annak nagyobb ereje van! Ahogy a nagyobb könyörgésnek, és a sűrű imádkozásnak is! Valahogy el tudnátok juttatni az írásom, vagy a kérés, és a téma lényegét, templomokba, gyülekezetekbe, ahol valódi imádság, és mise van?

Itt most egyelőre elég, ha csak a kérdéseimre válaszoltok, és kifejtitek a saját véleményetek. De akár már most is imádkozhattok a témával kapcsolatban, az talán még jobb.

jan. 9. 01:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Bocsi,de a túl hosszú bevezetőt nem olvastam el s ha azzal nem összeegyeztethető a válaszom,így esett.

Az én gyülekezetemben(csupán 24 fő) 10 halálos beteg(vastagbél ráktól a nyitott szív műtétig) volt az elmúlt 9 évben.

Minden esetben-amikor az érintett ezt súlyos betegségét közölte, körbefogtuk és mindenki imádkozott érte-értem egyszerű,szívből jövő szavakkal szerető mennyei Apukánkhoz. Csupán egy 92 éves tagunk halt meg,akinek azbesztózis miatt volt mellhártya rákja.(Ő,38 évet élt azután,hogy napi szinten dolgozott azbeszttel,kazánok szigetelésével.)

Én-a közösségem lelkészeként- minden nap (igazából éjszaka)imádkozom betegeinkért,krízisben lévőkért, amikor felébredek. Bár éjszakai imádságaim közben rendszerint elalszom,de Jóatyám meghallja szavaim nélkül szívem

kéréseit.

Krisztus a szívünkben szeretne élni örökké s ott is él,ha mi befogadjuk Őt.

Mintaimájában elmondta,hogy Isten megbocsájt,amint mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek....Miként tud megbocsájtani valaki,aki önmagának sem képes megbocsájtani?! Az önmagunknak való megbocsájtáshoz ismernünk kell Isten szeretetét,hosszútűrését.(Mária-Lázár testvére- 7x tért vissza "szerelmi foglalkozásába" s Isten megbocsájtott neki és ő is megbocsájtott önmagának.

jan. 9. 07:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Katolikus vagyok. Nálunk szokott pl. a Rózsefüzér Társulat egy közösen elmondott rózsefüzért egy adott célra, kérdésre felajánlani.

Vagy ha mást ne mondjak, a szentmiseszándék is erről szól.

jan. 9. 08:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Én megbocsátok magamnak, de sajnos attól még sok bűnöm van. Isten is megbocsát, de attól még szeretnék változni, és szeretném, hogy Isten áldásával, védve legyek a gonosztól, és Istent szolgálva, Jézus Krisztus szavait követve éljek.
jan. 9. 11:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Túl hosszú, hogy elolvassam, de bármelyik templomban lehet felíratni miseszándékot (általában ünnepi és vasárnapi nagy misékre nem). Ekkor a pap a misét az adott szándékokra mondja. Ezt te is el tudod intézni, innen nem kell hozzá senki sem. Sokan valamiért azt hiszik, hogy csak az elhunytakért mondanak misét, pedig nem, sőt sokszor nagyobb szükség van rá, hogy élőkért végezzék.
jan. 9. 13:30
 5/7 A kérdező kommentje:

A miseszándékról nem tudtam, köszönöm. Az nyilvánvaló, hogy azokért kell imádkozni, akik élnek. Persze nem csak azokért lehet, valójában akármiért, akárkiért lehet, ha az nem megy szembe Isten akaratával.

Arra nem gondoltam volna, hogy olyan hosszúnak fogjátok tartani, hogy nem olvassátok el. Sok ennél hosszabb hozzászólást láttam már, akkor ezek szerint azokat se sokan olvasták el?

Sajnos ennél rövidebben nem nagyon tudtam volna úgy elmagyarázni, hogy az érthető legyen.

jan. 9. 13:48
 6/7 anonim ***** válasza:

"Sok ennél hosszabb hozzászólást láttam már, akkor ezek szerint azokat se sokan olvasták el?"

Bingó.

jan. 10. 21:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Én csak a keresztényellenes hozzászólásokat nem olvasom el. Amelyik hozzászólás keresztény, és elkezdem olvasni, azt végigolvasom. Nem mindegyiket, mert a legtöbb hozzászólásnál, ami keresztény, egyetértek már az elején, és tudom, hogy mit akar vele mondani, ezért nem szükséges végigolvasnom. Nyilván, ahol szükséges az egészet végigolvasnom, mert nem egy vélemény, hanem egy komolyabb magyarázat, ott az egészet végigolvasom. Remélem azért vannak, akik végigolvassák az én kérdésemet is. Annyira szerintem nem hosszú.
jan. 11. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!