Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha nem érzem magam bűnösnek?

Baj ha nem érzem magam bűnösnek?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok, hiszek gyermekkorom óta, 9 évesen lettem megkeresztelve, első áldozó is 11 évesen voltam. Most is szoktam járni havonta 1szer templomba… annyira nem érzem magam bűnösnek ez baj? Mondják nekem ez a gonosz műve hogy el szakítson Istentől. Különben meg 22 éves vagyok, dolgozom, iskolám, szakmám érettségim van, soha nem jártam discoba, szórakozni se kocsma semmi! Egész iskolás éveim alatt tanultam néha elmentem ilyen kajaldába,, nem cigizem, alkoholt sem fogyasztok csak napi 2 csésze kávét, 2 éve együtt vagyok a párommal. Az idén lesz esküvőnk, nem ártok senkinek! Miért lennék bűnös ? Követtem el hibákat na de mint a matek tanárom mondta közép suliban : hibázni tévedni emberi dolog az ember olyan lény aki hibázik , és a bűneinket nekünk kell jóvá tenni kijavítani .. így lettünk teremtve senki se szent
2021. jún. 18. 07:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
21%

"És kész örökké nem akarok élni se itt se oda àt"

Érdekes gondolkodás módod van az élet szentségéről. Isten az élők Istene nem a halottaké. Eszébe sem volt eredetileg, hogy az ember meghaljon.

Az "odaát" pedig a Földre vonatkozik, hiszen az emberi életet ide tervezte, és hozta létre.

Úgy látom nem kaptál kellő mélységében oktatást Istenről és a szándékáról.

Ezért vagy tiszteletlen az élettel szemben is, és azzal aki azt létrehozta. Szomorú ilyet olvasni olyantól, aki kereszténynek nevezi magát. Jézus halála neked egy felesleges dolog, és talán nem is érzed át a súlyát, hogy azért halt meg, hogy élj.

Olyan mintha szembe köpnéd a megváltódat.😥😥

2021. jún. 18. 13:33
 22/30 A kérdező kommentje:
Szeretem az Istent de nem ilyen fanatikusan! Itt van a drága szüleim, családom, nagyszülők, barátok velük vagyok az életben őket is szeretem! De Istent is szeretem meg a Jézust. A szeretetet adom tovább ennyi. Többit Isten tudja. De ilyen szektás dolgok amiket mondasz kedves utolsó le rohasztják az agyat és érzelmileg lelkileg pszichésen tönkre teszik az embert.
2021. jún. 18. 14:17
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
ezt mér kell minden héten megkérdezni?:D
2021. jún. 18. 14:37
 24/30 anonim ***** válasza:
94%
23# Hetente többször megkérdezi és azért, mert nem tudja használni az oldalt, azt hiszi olyan, mint a Facebook, hogy majd mindig újabb és újabb emberek fognak neki válaszolni és hátha megkapja azt a választ, hogy igaza van. De nem csak ezt írta ki, többet szokott.
2021. jún. 18. 14:53
 25/30 anonim ***** válasza:
92%
És már itt is a következő kérdése. De ma nagyon gyengén teljesít, lehet a meleg miatt.
2021. jún. 18. 15:17
 26/30 anonim ***** válasza:
94%
de múltkor nem volt már nője, megnyugodtam, hogy újra együtt vannak
2021. jún. 18. 15:41
 27/30 anonim ***** válasza:
20%

"De ilyen szektás dolgok amiket mondasz"

Kedves Kérdező

Az mióta szektás, hogy Jézus meghalt azért, hogy az emberek az élethez való jogát visszakapják. Olvastad mit mondott Ádámnak Isten?

(1Mózes 2:16, 17) . . .„A kert minden fájáról ehetsz megelégedésig. 17 De a jó és rossz tudásának a fájáról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”

Ha nem evett volna róla, mit gondolsz akkor is meghalt volna?

2021. jún. 18. 15:41
 28/30 anonim ***** válasza:
26# attól függ melyik személyisége írja ki a kérdést. Egyiknek van, másiknak nincs, a harmadik meg totál para.
2021. jún. 18. 16:32
 29/30 anonim ***** válasza:
46%

"Szeretem az Istent de nem ilyen fanatikusan!"

Kedves kérdező.

Engem lenullázhatsz, de ettől még Jézus szavai nem fognak megváltozni.

(Máté 10:37) 37 Aki jobban szereti az apját vagy az anyját, mint engem, nem méltó hozzám, és aki jobban szereti a fiát vagy a lányát, mint engem, nem méltó hozzám.

Mit gondolsz Jézust fanatizmust tanított? Eddig egyetlen kérdésemre sem válaszoltál, csak nullázás van. Jézus szavaival szállsz szembe, és rám haragszol?

Jézus azt tanította, hogy bár szeretni kell a családunkat, de aki jobban szereti Őket nála, az nem méltó hozzá.

Hogy szeretheted, ha erre úgy reagálsz, hogy hátat fordítasz a kijelentésének.

komolytalannak tünteted fel az egészet. De hát a Te dolgod.

2021. jún. 18. 20:51
 30/30 anonim ***** válasza:
0%
Templomba járni bűn. Az egyház isten ellensége. Az elméd legyen a templomod, meditálj naponta.
2021. júl. 22. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!