Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha nem érzem magam bűnösnek?

Baj ha nem érzem magam bűnösnek?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok, hiszek gyermekkorom óta, 9 évesen lettem megkeresztelve, első áldozó is 11 évesen voltam. Most is szoktam járni havonta 1szer templomba… annyira nem érzem magam bűnösnek ez baj? Mondják nekem ez a gonosz műve hogy el szakítson Istentől. Különben meg 22 éves vagyok, dolgozom, iskolám, szakmám érettségim van, soha nem jártam discoba, szórakozni se kocsma semmi! Egész iskolás éveim alatt tanultam néha elmentem ilyen kajaldába,, nem cigizem, alkoholt sem fogyasztok csak napi 2 csésze kávét, 2 éve együtt vagyok a párommal. Az idén lesz esküvőnk, nem ártok senkinek! Miért lennék bűnös ? Követtem el hibákat na de mint a matek tanárom mondta közép suliban : hibázni tévedni emberi dolog az ember olyan lény aki hibázik , és a bűneinket nekünk kell jóvá tenni kijavítani .. így lettünk teremtve senki se szent
2021. jún. 18. 07:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%

Ez az egész egy nagy ködösítés volt.

Ne haragudj, ha nem reagálok rá egyesével.

Gyakorlatilag minden bizonyítás nélkül csak annyit mondtál, hogy így van, és kész.

De akkor ez az isten tényleg szadista.

2021. jún. 18. 10:02
 12/30 anonim ***** válasza:
59%
az egesz vallas lenyege az hogy bemagyarazzak hogy miert vagy bunos, es miert fogsz a pokolra kerulni. eljel ugy ahogy eddig, segits a szegenyebbeken es az elesetteken, szeresd a felesegedet, nyugodtan jarj el neha szorakozni is. nem vagy bunos
2021. jún. 18. 10:42
 13/30 A kérdező kommentje:
Egyet értek 13as és hozza teszem törekszem szeretetre, nem bántok másokat. Próbálok pozitív kedves ember lenni.
2021. jún. 18. 11:21
 14/30 anonim ***** válasza:

No most, a lelkiismeretvizsgálat egy elmélyült folyamat. Vannak lelki tükrök, amik segítenek abban, hogy áttekintsük, hogy miben vétettünk.

Pl. itt egy elég részletes: [link]

Mert a bűnök nem ebben merülnek ki, amiket itt felsoroltál. Nekem nem telik el úgy nap, hogy valamilyen mértékű bűnt ne követnék el, mert ember vagyok. Nem emberölésre kell gondolni, de mondjuk a hanyagság és a gondatlanság is bűn. Kicsi, inkább rossz szokás, de Isten lenne a mérce.

A lelkiismeret két szélsőséges típusa: a túl laza/alvó (mikor pár nagyobb dolgon kívül semmit sem tekint bűnnek) és a folyamatosan aggályos (amikor mindenben azt látja, hogy jajj, ez biztos bűn és nem tud megbocsájtani). Egyik sem jó.

A lelki élet egy fejlődés. Illetve annak kéne lennie.

2021. jún. 18. 11:36
 15/30 anonim ***** válasza:
20%

"na pont ilyen fanatikus bekepzeltektől kell óvakodni mint sok tanárom, és orvosom is mondta akikkel erről beszéltem!"

Nem beképzelstág kérdése. Isten igéje ezt tartja, logikus is, meggyőződtem az igazáról. Akkor mégis mit kellene tennem? Hazudjak?

"Nálatok ítélkezőbb, gonosz, kapzsi, szeretetlenebb ember nincs e földön."

Örök életet kínáltam, tényleg, milyen gonosz vagyok.

"Egy épeszű ember elfogad másokat, mások életet ha azzal nem bánt senkit. Joga van mindnekinek az életéhez. !"

Hát ez az, de te a halálba tartasz, a kárhozatba. Hidd el, az örök élet sokkal jobb, mint az örök halál

" Senkit se tudtok elfogadni mindenkit meg akartok olyan irányba változtatni amilyenbe ti vagytok. "

Felőlem maradhatsz ilyen hisztis senki. Én csak elmondtam a keresztény tanítást. Én bűnösnek éreztem magam, ezért tértem meg. Te nem tartod magad bűnösnek. Akkor ki a beképzelt?

"Ja és ne tedd fel már naponta ezt az elmebeteg kérdést. Bűnös vagy és kész, törődj bele."

Bakker, ő az?

Kérdező szerintem skizofrén. Kettőt idézek tőle:

1. "Egyet értek 13as és hozza teszem törekszem szeretetre, nem bántok másokat. Próbálok pozitív kedves ember lenni."

2. "na pont ilyen fanatikus bekepzeltektől kell óvakodni mint sok tanárom, és orvosom is mondta akikkel erről beszéltem! Nálatok ítélkezőbb, gonosz, kapzsi, szeretetlenebb ember nincs e földön."

"#4 jehova tanúja, agybajos"

Még mindig nem vagyok semmilyen egyháznak a tagja, kiscsillagom

"na pont ilyen fanatikus bekepzeltektől kell óvakodni mint sok tanárom, és orvosom is mondta akikkel erről beszéltem!"

Vak vezet világtalant. Mindketten a gödörbe estek.

2021. jún. 18. 11:40
 16/30 A kérdező kommentje:
Örök élet? Ki akar addig élni hülyeség. Így a tökéletes megszületünk meghalunk csak legalább mindenki 85 éves koráig élne erőben egészségében gazdaságban meg szeretetben. És kész örökké nem akarok élni se itt se oda àt
2021. jún. 18. 12:02
 17/30 anonim ***** válasza:
46%

"És kész örökké nem akarok élni se itt se oda àt"

Kár, de a te döntésed. Isten is tiszteletben tartja. Én örökké akarok élni, ez meg neked ne fájjon

2021. jún. 18. 12:05
 18/30 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Kérdező

Lehet hogy megharagszol, de nem mondhatok mást, mint amit Isten leíratott.

(Héberek 13:4) 4 A házasság legyen mindenki szemében tiszteletre méltó, és a házasélet beszennyezetlen, mert Isten meg fogja ítélni azokat, akik szexuális erkölcstelenséget követnek e. . .

Más fordítás úgy szól: Zsidók 13:4 Tiszteletre méltó legyen a házasság mindenki előtt, és szeplőtelen a házaságy.

Aki a törvényes házasság előtt él nemi életet, az beszennyezte a házasság intézményét, amit Isten állított fel, és a házaságyat is. Már nem tisztán fog házasságra lépni.

Tudom most haragszol, de szerető Istenünk hozta ezt az elrendezést.

Aki pedig szereti az Istent, az nem szegi meg az erkölcsi alapelveket.

(1János 5:3) 3 Mert ha szeretjük Istent, megtartjuk a parancsait. A parancsai pedig nem megterhelőek,

Aki ezt nem tudja megtenni, azt legyőzte a világ, a világnak pedig jelenleg Sátán az uralkodója.

(1János 5: 4) . . ., 4 hiszen mindenki, aki Istentől született, legyőzi a világot.. . .

Hidd el ez nem fanatizmus. Mert Isten szava alapján nem tudta legyőzni a világot, ahogy Jézus. Ebben a "harcban" vesztes.

2021. jún. 18. 12:08
 19/30 anonim ***** válasza:
34%
Ahhoz képest, hogy "hitbeli tanításban" nevelkedtél, nem kaptál arról oktatást, hogy a nemi életet Isten kizárólag a törvényesen össze házasodott pároknak engedélyezi. Sok ilyen felekezet van, és erről megfelejtkeznek, amikor oktatást nyújtanak a juhocskáknak. Nem csoda, hogy a "vallások" világiasak, és nem keresztényiek.
2021. jún. 18. 12:13
 20/30 anonim ***** válasza:
49%
A baj inkább az, hogy naponta megkérdezed ezt a hülyeséget, csak mindig kicsit módosítasz az ostoba, átlátszó szövegeden.
2021. jún. 18. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!