Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha nem érzem magam bűnösnek?

Baj ha nem érzem magam bűnösnek?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok, hiszek gyermekkorom óta, 9 évesen lettem megkeresztelve, első áldozó is 11 évesen voltam. Most is szoktam járni havonta 1szer templomba… annyira nem érzem magam bűnösnek ez baj? Mondják nekem ez a gonosz műve hogy el szakítson Istentől. Különben meg 22 éves vagyok, dolgozom, iskolám, szakmám érettségim van, soha nem jártam discoba, szórakozni se kocsma semmi! Egész iskolás éveim alatt tanultam néha elmentem ilyen kajaldába,, nem cigizem, alkoholt sem fogyasztok csak napi 2 csésze kávét, 2 éve együtt vagyok a párommal. Az idén lesz esküvőnk, nem ártok senkinek! Miért lennék bűnös ? Követtem el hibákat na de mint a matek tanárom mondta közép suliban : hibázni tévedni emberi dolog az ember olyan lény aki hibázik , és a bűneinket nekünk kell jóvá tenni kijavítani .. így lettünk teremtve senki se szent
2021. jún. 18. 07:46
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

A kereszténységben mindenki bűnös, ez a vallás lényege.

Ha nem tetszik, ne higgyél benne.

A jelenlegi az első párod, akivel lefeküdtél?

2021. jún. 18. 08:18
 2/30 A kérdező kommentje:
Igen az első.
2021. jún. 18. 08:20
 3/30 anonim ***** válasza:
15%

Akkor a kereszténység szerint már házasok vagytok.

Azon meg, hogy mennyire vagy bűnös, szerintem nem rugózz. Ha valóban jóindulatú vagy, akkor ezzel nem kell foglalkozni. Vedd úgy, hogy ennek a vallásnak ez a becsípődése.

Ne kövess el bűnt, ha mégis sikerült, akkor mielőbb tedd jóvá, és nem lesz baj.

2021. jún. 18. 08:23
 4/30 anonim ***** válasza:
25%

Most akkor egyáltalán nem érzed magad annak, vagy csak "annyira" nem. Amúgy nem baj, ha neked sem baj, hogy nem fogsz üdvözülni. Úgyhogy jobban jársz, ha ezt a kérdést magadnak teszed fel

"Különben meg 22 éves vagyok, dolgozom, iskolám, szakmám érettségim van"

Nem is kellett volna írnod, tudtam, h fiatal vagy. MAjd 15 év múlva már bűnösnek érzed majd magad. NE felejts el akkor megtérni!

"soha nem jártam discoba, szórakozni se kocsma semmi"

Ez nem bűn. A bűn a hazugság, gyilkosság, más tulajdonának megkívánása, stb.

"hibázni tévedni emberi dolog az ember olyan lény aki hibázik"

A hiba sem bűn. Ha hazudtál pl. már valaha, vagy csak vágyad volt valamilyen bűnre, már a bűn rabja vagy és Krisztusra van szükséged

"és a bűneinket nekünk kell jóvá tenni kijavítani "

Nem javaslom, hogy saját erőből akarj üdvözülni. Nem fog sikerülni. De természetesen nem árt, ha jóváteszed a bűneidet.

"így lettünk teremtve senki se szent"'

Debizony! Pl. én is szent vagyok és sok testvérem, akik Krisztuséi. Mi már új teremtés vagyunk, Isten gyermekei, Isten igazsága. Tudod miért vagyok szent? NEm a saját cselekedeteim miatt, hanem Jézus cselekedetei miatt!

"és a bűneinket nekünk kell jóvá tenni kijavítani .. így lettünk teremtve senki se szent"

Amúgy ajánlatos csak magaddal foglalkozni, ne keverj bele másokat. A bűn nem mentés akkor sem, ha mindenki bűnös! Vállalni kell a felelősséget. HA hárítasz, nem vagy őszinte magadhoz, az a kárhozatba visz. NE feledd, az egód mindig a halálba akar vinni!

2021. jún. 18. 08:23
 5/30 A kérdező kommentje:
4# na pont ilyen fanatikus bekepzeltektől kell óvakodni mint sok tanárom, és orvosom is mondta akikkel erről beszéltem! Nálatok ítélkezőbb, gonosz, kapzsi, szeretetlenebb ember nincs e földön. Senkit se tudtok elfogadni mindenkit meg akartok olyan irányba változtatni amilyenbe ti vagytok. Egy épeszű ember elfogad másokat, mások életet ha azzal nem bánt senkit. Joga van mindnekinek az életéhez. !
2021. jún. 18. 08:42
 6/30 anonim ***** válasza:
22%
Ja és ne tedd fel már naponta ezt az elmebeteg kérdést. Bűnös vagy és kész, törődj bele.
2021. jún. 18. 08:45
 7/30 anonim ***** válasza:
70%
#4 jehova tanúja, agybajos
2021. jún. 18. 09:26
 8/30 anonim ***** válasza:
16%

Andrew wommack Biblia tanító mondott egy példázatot ő hasonlóan tehozzád ő is kiváló és példaértékű életet élt soha nem dohányzott soha nem alkoholizált,nem tört házasságot nem ártott senkinek de mikor találkozott Istennel bűnös embernek érezte magát, vagyis az Isten tökéletessége elérhetetlen kiváló életvitellel mert ha isten mérlegen ez teszi az életedet talált benne hibát.

Példázat:

Emberek bent vannak egy szobában és azt mondják nekik mindenki halálra van ítélve de aki felugrik a plafonig és megérinti a plafont az megmenekül de a plafon 10 méter magas és így senki sem tudja megérinteni és biztosan lesz olyan ember aki magasabbra ugrik mint a többi de még ő sem tudja megérinteni a plafont ez az Isteni mérce ezt cselekedetekkel a megmenekülést nem lehet elérni senki sem elég jó ahhoz hogy cselekedeteivel megmeneküljön ezért van szükség a kegyelemre.

2021. jún. 18. 09:28
 9/30 anonim ***** válasza:
76%

"ez az Isteni mérce ezt cselekedetekkel a megmenekülést nem lehet elérni senki sem elég jó"

Egy végtelen istentől elég fura, hogy ilyen mércét állít.

Teljesen úgy néz ki, mintha ezt egy végtelenül szadista isten állította volna ilyenre.

2021. jún. 18. 09:31
 10/30 anonim ***** válasza:
14%

Nem fura ugyanis a törvény mércéje ez. Lehet az ember igaz Isten elatt a törvény cselekedeteiből de az ember olyan természettel rendelkezik hogy nem tud cselekedetekből megigazulni.Ezért is ez a 10 méteres plafon hasonlat megfelelő a törvény cselekedetekből való megigazulásra.Az ilyen szabadelvű liberális embereknek minden bajuk miatt Isten a hibás meg Isten szadista.

Isten nem szadista hanem nálad van a probléma a te

gondolkodásmódodal.

Nem értettél meg sok mindent a világmindenség működésével kapcsolatban és szellemi törvényeket sem nem értetted meg lehet hogy nem is hallottál róla hogy ilyenek is léteznek.

Szellemi törvények is vannak ugyanúgy ahogy fizikai törvények is ha Isten megszüntetné a fizikai törvényeket akkor nem tudna egyben maradni a világ az összes atom és az összes molekula szétszakadna.

Ezért nem szünteti meg isten a fizikai törvényeket ugyanúgy a szellemi törvényeknek is megvan a maga funkciója és ezeket sem szünteti meg Isten mert valaki úgy akar élni ahogy el gondolja magában vagy ahogy neki tetszik figyelmen kívül hagy mindent és azt gondolja hogy körülötte kering az egész világmindenség ez elég önkozpontú hozzáállás.

2021. jún. 18. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!