Katolikus vs. nem más keresztény vita - valaki megmagyarázná ezt nekem?
Először is én nem keresztényként nőttem fel, nem is vagyok megkeresztelve egyik vallásba sem, szóval nem igazán értek ehhez az egészhez. Viszont mióta egyetemre járok, sok keresztény barátom van, katolikusok és más keresztény felekezetekből egyformán, így merült fel bennem ez.
Szóval egy egyik barátom (baptista) azt mondta, hogy a katolikusok azért bálványimádók, mert szentekhez imádkoznak, pedig Jézus az egyetlen közbenjáró.
Majd ugyanez a baptista ismerősöm pár napja megosztotta a gyülekezetük felhívását, hogy közbenjáró imaalkalmat tartanak egy beteg tagjukért.
Akkor most ez hogy van, akik mg ne haltak meg, azok közbenjáró imázhatnak, míg akik a mennyben vannak (mármint a szentek), azok már nem?
Már elnézést, de te rendkívül ostoba vagy. A kopt keresztények két részre oszlanak, az egyik a miafizita felekezetű ortodox egyház, a másik a valamivel kisebb kopt katolikus egyház. De mind a kettő visszautasítja azt a mély sértést, hogy ők protestánsok lennének. Egyik kopt felekezetnek sincs köze a kereszténység újkori vadhajtásához.
"Mindenesetre a világon sokan esnek akár egyszerre is kísértésbe, mert a kísértő ott van úgymond egyszerre több helyen."
Ez egy téves logika. Mindenkit a saját kivánsága kisért. Ezt leszögezi a Biblia igy szó szerint. Azt viszont sehol nem állitja, hogy a kisértő egyszerre tudna a világon sok embert kisérteni. Mindenképp rá akarjátok húzni a sátánra, hogy mindenütt jelenlévő csak azért, hogy a téves gyakorlatot védjétek. Bármilyen interakció amely a szellemvilágban nem az egyetlen közbenjárónkat hivja segitségül vagy magát az Istent az kivül esik a Biblia korlátain. Nem lehet találni rá példát legfeljebb apokrifokban. Ezért baj, hogy a Katolikus egyház nem tesz különbséget hanem egy szinten kezeli. Innen ered a tévtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!