Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nem jó és nem is rossz?

Isten nem jó és nem is rossz?

Figyelt kérdés
Igaz lehet ez kijelentésként?

#filozófia #Milyen Isten? #Filozófiai kérdés
2021. máj. 8. 12:33
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:
Itt tudom hogy van egy ellentmondás, hogy írtam magától nem történik semmi, utána meg hogy minden csak van. Dehát ilyen ez a végtelen potenciál, hogy ő maga semmilyen sem lehet, különben nem lenne végtelen, mikor meg valamilyenné válik, azon az áron teheti meg hogy látszólag véges lesz, végesen fog gondolkozni, és a végtelenségét már el sem tudja képzelni.
2021. máj. 9. 13:50
 42/53 A kérdező kommentje:

Szerintem egy végtelen tudatosság van, és annak egy végtelen lehetőségtára.(végtelen potenciál)

De amint felvesz magára bármilyen tulajdonságot, a végtelen lehetőségtárból, már nem lesz végtelen, és nem is érti azt (de enélkül nem is ismerhetne meg valami végeset) De fókuszálással pl. meditációval, újra magára ébredhet elvileg.

2021. máj. 9. 14:09
 43/53 A kérdező kommentje:

Így ezek szerint, szerintem hogy isten jó vagy rossz az attól függ hogy az ember jó vagy rossz, ha azt mondjuk hogy isten jó, akkor tegyük is azzá.

A pszichológia valójában már régen rájött hogy az ember nem kedveli a bekategorizálást, címkézést, kiskorban a leglátványosabb, amikor rendre elutasítják a rájuk szabott jelzőket. Feldmár szerint emberként sem vagyunk semmilyenek, csak szokásaink vannak amiket képesek vagyunk váltogatni. Feldmáron kívül, Rupert Spira gondolataiból merítettem.

2021. máj. 9. 17:18
 44/53 anonim válasza:
nem lehet valami jó vagy rossz. ez összetettebb annál
2021. máj. 9. 20:06
 45/53 Mansour ***** válasza:

Kérdező, amiket írsz, az nagy részben a hinduizmus eszmevilágának felel meg, némi egyéni fantáziával megfűszerezve (bár lehet, hogy ezt az általad említett személyektől merítetted).

Úgy gondolom, hogy érdemes lenne mélyebben megismerkedned a hindu, vagy akár a buddhista tanításokkal, mert az autentikus források a leghitelesebbek.

2021. máj. 10. 08:23
 46/53 A kérdező kommentje:

Nekem ez szimpatikusabb akkor mint a kereszténység ítélkező istene, de nem kritizálom azt sem csak nekem nem szimpatikus ennyi. Az enyémben eddig 5 parancsolat van. 1. Legyél szabad 2. Úgy legyél szabad hogy, mások szabadsàgát ne vedd el. 3. Inkább segíts mint árts. 4. Csak akkor segíts ha kérnek 5. Ne tegyél másnak olyat amit magaddal nem tennél.

De még filózok rajta

2021. máj. 10. 18:27
 47/53 A kérdező kommentje:
6. Legyél empatikus
2021. máj. 11. 10:40
 48/53 Mansour ***** válasza:
Vagyok
2021. máj. 11. 12:39
 49/53 A kérdező kommentje:
Ez a hatodik parancsolat xd
2021. máj. 11. 13:34
 50/53 Mansour ***** válasza:

Ja, jó... :)

Szerintem én elég jól megfelelek a parancsolataidnak, próbálkozok legalábbis...

De elmondanám, hogy többé-kevésbé minden vallás ezeken az elveken alapul. A kereszténység is. Az ítélkező Isten egy torz istenkép, nem a kereszténység lényegéből fakad.

2021. máj. 11. 16:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!