Isten nem jó és nem is rossz?
Először is, mi az, hogy jó, és mi az, hogy rossz?
Szerintem egyébként felül áll jón és rosszon, ezek emberi kategóriák.
"Szerintem egyébként felül áll jón és rosszon, ezek emberi kategóriák."
Hát épp ez az Mansour..egyik hogy ezek, mármint hogy jó vagy rossz, emberi, nem definiálható fogalmak, ezért nem jelenthetjük ki egyiket, valójában saját magunkról sem, nemhogy Istenről. Nem így van?
Azzal indított, hogy megosztotta az életet. Nem csak úgy létezünk, de színeket látunk, ízeket ízlelünk, illatokat érzünk. Átélhetjük azt, milyen érzés életet adni.
S bár most a legtöbb ember hálátlan, önző, kapzsi...de nekik is ad még jelenleg napfényt, termő időket, esőt.
Ha tökéletlenségünkben hibázunk, figyelembe veszi a korlátjainkat, a körülményeket, azt, hogy mennyire bánjuk amit tettünk, ezért mindig igazságosan ítél. Első sorban enyhítő körülményeket keres, nem úgy, mint ahogy Jézust elítélték a Farizeusok.
A legnagyobb jósága, szeretete pedig abban van, hogy az ember örök élet lehetőségének lehetőséget akar újra adni. Ebben pedig maga a Fia is részt vett, amikor felajánlotta tökéletes emberi életét értünk.
Éppenséggel definiálható a jó és a rossz, csak nem objektív módon, nem úgy, hogy az a definíció mindig, mindenkire, bármilyen körülmények között ugyanúgy igaz és érvényes legyen.
7
Sajnos a "földi bíróságok" nem ilyen toleránsak, és sokszor jogot szolgáltatnak, ami nem egyenlő az igazsággal.
Egyébként csak azért írtam ezt le, mert amikor létrehozta az életet, a harmonikus boldog élet helyes és jó működéséhez, meghatározott bizonyos elveket, törvényeket. Akik ezt a rendet megbontják, azoknak nem hiszem, hogy dicséret járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!