Igaz, hogy a muszlimok Mohamed prófétájának kilenc felesége volt, míg másoknak csak négyet engedett?
"Ki mondta hogy a prófétára max 4 vonatkozott?"
Mutasd, hol az apróbetűs rész ami kijelenti hogy a szabály hirdetőjének nem kell betartania a szabályt!
"Azt írtam a keresztény világban, mi azt jelenti keresztény többségű országokban vagy keresztény kultúrkörben"
A keresztény kultúrkör nem azt jelenti hogy ott a többség hívő keresztényi életet él.
#41: Jóember, nem rólad van szó, vedd észre.
Nézz körbe abban a keresztény társadalomban, amit védesz. Arról beszélünk. És van képetek, így bírálni a Prófétánkat (béke legyen vele).
Abdullah
"Mutasd, hol az apróbetűs rész ami kijelenti hogy a szabály hirdetőjének nem kell betartania a szabályt!"
Nálad egy alapvető félreértés van még mindig. Az hogy Mohamed prófétának több felesége lehetett mint négy az nem a szabály megszegése hanem egy szigorúbb szabály.Írtam hogy a prófétára és a feleségeire szigorúbb szabályok vonatkoztak. Például bűnelkövetés esetén dupla büntetés járt a feleségeknek.
"A keresztény kultúrkör nem azt jelenti hogy ott a többség hívő keresztényi életet él."
Nem is állítottam ilyet.
"De Mohamednek is volt több ágyasa, Maria al-Qibtiyya is egy volt közülük."
Ez hazugság, Maria al-Qibtiyya Mohamed próféta felesége volt. Őt az egyiptomi keresztény helytartó küldte Mohamed prófétának ajándékként mit rabszolgát, akit a próféta feleségül vett és felszabadított. Ebből az következik hogy keresztényeknél megengedett volt a szexrabszolgaság ahogy azt az előbb mondtam. Tehát ezzel csak megerősítetted amit mondtam :)
"Az hogy Mohamed prófétának több felesége lehetett mint négy az nem a szabály megszegése hanem egy szigorúbb szabály."
Igen, erre kérdeztem hol van ez a kiegészítés a szabályok közt?
#49: Ha megadom akkor az mit fog változtatni ? :D Mit foglalkoztok ti azzal, hogy a mi prófétánk hány nőt vett el feleségül kb. 1350 évvel ezelőtt ?
Abdullah
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!