Igaz, hogy a muszlimok Mohamed prófétájának kilenc felesége volt, míg másoknak csak négyet engedett?
A Korán versei engedték meg Neki (béke legyen vele). A házasságainak egy része inkább politikai kapcsolatteremtést szolgált.
De nektek miért probléma az, hogy Neki 9 felesége volt, míg a többi muszlimnak maximum csak 4 ?
Abdullah
"De nektek miért probléma az, hogy Neki 9 felesége volt, míg a többi muszlimnak maximum csak 4 ?"
Mert a bort iszik, de vizet prédikál elv elég hiteltelenné tesz valakit.
De azokat ő írta (vagy diktálta, mert egyes vélekedések szerint nem tudott írni). Ha valaki olyan törvényeket hoz, amik saját magára nem vonatkoznak, az nem kicsit problémás szerintem.
Van is valami ilyen mondás, hogy amit szabad a nagy ökörnek, azt nem szabad a kis ökörnek :)
Értem. Korábban már részletesen kifejtettük a témát egy másik kérdés alatt, ezt most nem tenném meg.
Viszont én úgy vagyok ezzel, hogy nekem biztosan nem kéne 9 feleség. Szóval én többek között ezért sem akadtam fent ezen sohasem.
Abdullah
Szerintem senkinek se nagyon kéne, amúgy is istentelen dolog annyi feleség, Isten se teremtett háremet Ádámnak elvégre.
Amúgy szerintem is ez volt a legkisebb hibája Mohamednek, sokkal nagyobb volt az a háborús provokáció, amit művelt, hogy ürügyet csináljon háborúkat indítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!