Hogyan faragjunk ateistából istenhívőt?
Nem könnyű feladat, rögtön két okból is, az egyik, hogy tudatosan nem akar az lenni /világnézeti alapállás – „nem engedhetjük meg, hogy Isten betegye a lábát az ajtón.” R. Ch. Lewontin genetikus/, amivel nem sok mindent lehet kezdeni, a másik, több esélyt ad a véletlennek egy lehetséges intelligens tervezéssel szemben / - „ú g y t ű n i k, hogy a vegyi anyagok összetettebb vegyi anyagokká fejlődnek. Ezek a komplex vegyi anyagok ezután önállóan ö s s z e á l l h a t n a k az élet legegyszerűbb építőelemeiként, stb...”/, de itt is megbújik egy megfogalmazható háttér-ok, mégpedig, hogy Isten nélkül akar élni, vagyis nem enged beleszólást az életvitelének az irányításába. És itt már a Biblia is leminősítést kap, hogy elavult, meg hogyan ítélt Isten évezredekkel ezelőtt. Aztán Jézusba is belerúgnak, hogy kitalált személy, aztán jön a magát Isten földi képviselőinek tartott történelmi kereszténység brutális korszakaira való hivatkozás, a hatalommal való visszaélések, eretnek üldözések, kegyetlen gyilkosságok, elevenen való megégetés, olajos kátrányban való megfőzés, kínzások alkalmazása /utólagos szépítgetéssel, hogy csak fél óráig volt szabad/, mintha az ateista államvezetők kezéhez nem tapadna 100 milliók vére. Aztán jön az, hogy a vallás csak üzlet /amiben sok igazság van, mert maguknak palotákat építenek szektavezérek, akik azt hirdetik, Istennek bankót adj, az aprópénzt hagyd magadnak, ha nem bővölködsz és beteg vagy Isten nem áldott meg, mert a Bibliában a szegénységhez átok kapcsolódik. Azután maguknak Tv-vesznek hogy nyíltan terjeszthessék tanaikat, és amikor fellépnek a pódiumon, bizonyos videók tanúsága szerint fetrengenek a földön és rázkódnak attól az erőtől, amit szentnek jelent ki a szektavezér /mint az inkvizíció is szentnek volt nevezve/, amiről pont az ellenkezője van kijelentve a Bibliában – (2Thessz 2:9-12). A fizikus meg azt mondja, a nagy bumm magától keletkezett, mivelhogy belebújt a csirketojásba, és amit abban anyagmozgást lát, nincs bizonyíték a tyúkra, aki a tojást tojta. A legmodernebb csillagvizsgálók hatszögletű üvegtükreit német mérnökök finomhangolják, ami egyértelmű tervezés eredménye. [link] - Lásd alul: 6.3 -as rész. Az univerzum finomhangolása az életre meg teljesen véletlen - mondja az ateista -
amiben minden bonyolult rendszer véletlenül van, ellenben ami a tudomány vívmánya itt a földön, azt mindet megtervezik, véletlenül nem keletkezik semmiféle gyártósor vagy kész termék. Ezek után na mégis, hogyan lehet ateistából istenhívőt faragni, ha minden idegszálukkal ellene vannak, és a saját gondolatvilágukból nem hajlandók kilépni, sem semmiféle más megközelítésnek utat adni, józanul mérlegelni a vizsgálható tényeket, hogy azok hová vezetnek, és az észszerű gondolkodás milyen következtetésre kell hogy sarkalljon minden őszintén gondolkodó embert? Most új világrendről beszélnek, abban lesz helye Istennek, vagy Isten új világrendjében nem lesz helye a mostaninak? Nagyon nem mindegy, hogy valaki hová teszi le a voksát, mire építi az életét. Mindjárt jön az első komment, hogy a „faragjunk” nagyon rossz kifejezés, persze, mondjál jobbat, mondjad szebben, mutass szeretetet, tárd ki a szívedet, mutass jó példát, stb… és megnyered az elveszettet, akiért jött Jézus, de aki magát így érzi jól és otthonosan a maga választotta életstílusban, azzal mit lehet kezdeni? Lehetetlen dolog ez a vállalkozás, vagy mégis: Istennél semmi sem lehetetlen?! Mi ültetünk és öntözünk, de a növekedést Isten adja... 1Tim 2:4 Aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson. Az üdvösség azt jelenti: örök élet, ahol a tested nem öregszik, mert az eredeti DNS programban a sejtmegújulás folyamata határtalan időre tervezett - volt, – ellenben a halál szükségszerű az evolúció véletlen mutációs lépcsőfolyamatában, ahol végül szembe kerülsz a tudatos elmúlás tényszerűségével, mivelhogy ennek a mérhetetlen intelligenciát mutató univerzumnak semmi értelme azok szerint, akiknek a tudomány terepet ad a Nobel-díj vadászatra, ami épp elég értelmet ad abban a komplex értelmetlenségben, amiben ők a műszereikkel turkálnak, és nem találják a műszerekkel nem mérhető háttér intelligencia forrását. Lehet, hogy nem is akarják megtalálni? Vagy a honnan van az univerzum intelligenciája kérdés jogos válasz az univerzum intelligenciájának a tagadására? Persze, jön a válasz, egyébként meg finomhangolás csak az amatőrök számára létezik, lásd itt és ott. De hogy tudja tagadni az intelligencia univerzális létét az univerzumban az, aki ez ellen a saját korlátolt intelligenciáját veti be?! Ahhoz van intelligenciája, hogy a nagyobbat tagadja azon nüansznyi alapján, ami ahhoz képest neki van? Akkor nem mégis minden mögött a személyes indíték a lényeg?
Ez a tüzijátékos hasonlat tetszik :D
Tehát te azt állítod, hogy a világegyetem létezésének célja van és valaki okkal hozta létre. Na ezen ponton kéne NEKED bizonyítani. És egy kétes eredetű iromány nem bizonyíték! Ugyanis a világegyetem modellje, köszöni szépen, cél nélkül is működik. Te pedig beviszel egy újabb változót ( [link]
Tehát várom a levezetést (tudományos igényességgel, ha már "hívőt akarsz faragni" belőlünk), a világegyetem céljait illetően és még mindig várom az ecetmuslincás kísérlet véleményezését.
"Alapjaiban rossz hozzáállás, hogy majd valakik valakit hívővé tesznek."
Ha te ezt így gondolod akkor mégis mi a bánatnak kérdezted meg egyáltalán, hogy hogyan lehet valakit megtéríteni?
31/51 ha tökhülye vagy valamihez és a képzeletbeli tudásodat keresztény szórólapokból szerezted akkor a tudásod, bölcsességed és a bibliai idézeteid megszégyenítik azokat akik ezt tanulják! - Az szégyeníti meg a tanult embereket, hogy amilyen hatást gyakorolnak a társadalomra, annak ez a katasztrofális helyzet a következménye. Mert a vallásvezetőknek nem az a fontos, hogy a nyáj tagjai minden ízükben krisztusiak legyenek, mivel ők sem azok, nem is törekszenek rá, hanem arra, hogy az egyházi pozíciójukat védelmezzék, egyházi dogmáikat védelmezzék, egyházuk stabilitását védelmezzék a világban. A kereszténység szakadásban él, de a vezetőik ezt ökumenikusnak állítják be, hogy ez így jó. A Bibliában más van:
1Kor 1:10 Kérlek azonban titeket atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan egyképpen szóljatok és ne legyenek köztetek szakadások, de legyetek teljesen egyek ugyanazon értelemben és ugyanazon véleményben.
1Kor 1:11 Mert megtudtam felőletek atyámfiai a Kloé embereitől, hogy versengések vannak köztetek. 1Kor 11:18 Mert először is, mikor egybegyűltök a gyülekezetben, hallom, hogy szakadások vannak köztetek; és valami részben hiszem is.
1Kor 11:19 Mert szükség, hogy szakadások is legyenek köztetek, hogy a kipróbáltak nyilvánvalókká legyenek ti köztetek. - Tehát a kereszténység egyveleg egyházai a szakadásban merevedtek meg és abban érzik jó magukat, mint az ateista a maga választotta gondolkodásban. A társadalom azért van a katasztrófa szélén, mert a vezetőik a pozíciójuk megtartásán fáradoznak, nem pedig, hogy a társadalmat Isten akarata szerint vezessék. De nem ebben utaznak.
- "biológiai élővilág alapja a mutáció"
- majd idézd már, hogy Darwin hol mondott ilyet- Ismét a válasz: ezt mondtam: "Amely kaptafára Darwin ráhúzta a képzeletbeli makro evolúciót, mondván, a biológiai élővilág alapja a mutáció." Nem azt mondtam szó szerint, hogy Darwin mondta, hanem Darwin ráhúzta a képzeletbeli makro evolúciót, vagyis a mikro evolúció folyamatát alkalmazta az összes élőlény evolúciós kialakulására - mondván, vagyis a tőle származtatott evolúció elmélete mondja, hogy a biológiai élővilág eredete a mutáció. A „mondván” az egy asszociáció, ami arra vonatkozik, amit a darwinizmus hozzácsatolt Darwin elméletéhez, vagyis hogy a folyamatnak az alapja és háttere a mutáció. Ha úgy veszed, hogy Darwin ezt szó szerint nem mondta, a mutáció szót nem használta, akkor vedd ki a folyamatból a mutációt és máris összeomlik az /makro/ evolúciós elmélet. Ha nem mondta, senki nem mondhatja, ha darwinista. De már Darwinon régen túllépett az ateista tudomány, már reménytelen szörnyekben gondolkodik, transzmutációkon, amikor a ló szülőnek libája születik – erős túlzással, hirtelen vált más fajba. De az igazi gond nem az evolúció tematikájával van, hanem a társadalomra gyakorolt hatásával, egy mechanikus folyamat eredménye az ember, nincs rendeltetése, se célja a létezésének, hanem csak hogy vegye ki magának az életből amit ma lehet. A rablógazdálkodás melegágya. Alapjaiban önző vagy, gyarló, akik bűnöznek, ebben a biológiai farvízben lubickolnak, és saját zsebre dolgoznak. Ha nem érted az ábrát, nem is fogod, mert az evolúció süketségre és vakságra kárhoztatott áldozata vagy.
36/51 Ami az ateizmust illeti, annak egyáltalán nem alapfeltétele, hogy valaki elismerje az evolúció tényét, vagy épp az ősrobbanást, vagy bármit. Az ateizmus csak annyiról szól, hogy az ateisták nem hisznek Isten/istenek létében. Ettől még teljes mellszélességgel vallhatják, hogy a tudomány marhaságokat beszél. Nincs közvetlen köze a kettőnek egymáshoz. - Nem életszagú szöveg, mert az ateizmusra nem a tudomány lemarházása jellemző, hanem a hit lemarházása. A spagettiszörny/fogtündér az ateizmus gúnyrajza nem a tudomány darwinista felfogására vonatkozik és az azt támogatókra. A mellszélességgel vallás egy műkötözködés, hogy ellentmondj, mert az atezimusod neked azt diktálja, hogy mindennek ellentmondj, ami a hit oldalán van. Legyél ateista oktató és marházd le a tudományt nyilvánosan. Röpülsz, mint a hüllő, aki magának szárnyakat növesztett, amíg meg ki nem növesztette, kuksolt a bokorban a két átmenet között, mert a csontjai átalakulása lemaradt a szükséges szinthez képest, megy egyéb evolucionista fantazmagória. Nem részletezem, az interneten rengeteg anyag foglalkozik a témával.
37/51. Kérlek kommentáld a fenti wiki oldal tartalmát. - Vannak cikkek, amik tudományosan tárgyalják a mechanizmus hátterét, lásd: Az élet valóban kémcsőben jött létre? És cáfolja-e a bibliai teremtést? [link] A genetikailag módosított populáció - Drosophila synthetica – az egy módosítása valaminek, ami már előzően készen van. Hogy új faj lenne: „Ezt a populációt laboratóriumi körülmények között hozták létre annak biztosítása érdekében, hogy morfológiailag és genetikailag eléggé különbözzön vad típusától ahhoz, hogy külön faj legyen.” Ez teljesen önkényes meghatározás, mivel a tudomány egyrészt valamiről kijelenti, hogy új faj, ugyanakkor nem képes megmondani egy golyóstollról, hogy az tervezett-e vagy nem. Az egyikhez van esze, ami neki fekszik, de ami neki nem fekszik, azt elhallgatja. Tehát egy génmódosított élőlény emberi tervezést bizonyít, de az összes létező alap populáció, amikben variálódások mennek végbe – az nem bizonyít tervezést. Ennyire ostobának nézi a tudomány a hallgatóságot? Ezek szerint! Amikor egy tojás alkotására kérték fel a tudósokat, ezt válaszolták: „Megdöbbenve olvastam azt a kérést, hogy kémiai anyagok alkotóelemeinek a felhasználásával egy tojás létrehozását kísérelje meg valaki. Az én személyes magánvéleményem az, hogy ez a kérés abszurd és semmilyen tudományos alappal nem rendelkezik." Ha a tojás nem hozható létre, a gyümölcslégy eredetije hogy jön létre mégis magától? Sehogy!!! [link]
38/51 Ami a tudománytámadásaidat illeti, rossz nyomon jarsz. A termeszettudomany nem ellentetes az istenhittel. Sok tudos, orvos stb. hivo, Nobel dijasok is vannak koztuk. A keresztenyek nagy resze elfogadja az evoluciot es nem tartja osszeegyeztethetetlennek a hitevel. - Az a rossz nyom, hogy a többségében ateista hátterű tudományt nem állítják szembe az istenhittel! /Nem engedjük, hogy betegye a lábát az ajtón./ A keresztény elfogadja az evolúciót? Az álkeresztény fogadja el. A Bibliában sehol nincsen evolúció, hanem teremtés! Jézus anyjának, így Jézusnak az őse nem egy majomszerű ős, hanem Isten. Jer 27:5 Én teremtettem a földet, az embert és a barmot, amelyek e föld színén vannak, az én nagy erőmmel és az én kinyújtott karommal, és annak adom azt, aki kedves az én szemeim előtt: Jel 4:11 Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremtettek. Zsolt 104:24 Mily számtalanok a te műveid, Uram! Mindazokat bölcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal. Zsolt 104:25 Ez a nagy és széles tenger! Itt vannak benne a megszámlálhatatlan csúszók; apró állatok nagyokkal együtt. Zsolt 104:26 Amott gályák járnak [s] cethal, amelyet azért formáltál, hogy játszadozzék benne. Zsolt 104:27 Mindazok tereád néznek, hogy megadjad eledelüket alkalmas időben. Zsolt 104:28 Adsz nekik [és] ők takarnak; megnyitod kezedet, és megtelnek a te jóvoltoddal. Zsolt 104:29 Elfordítod orcádat, megháborodnak; elveszed a lelküket, kimúlnak és porrá lesznek újra.
Zsolt 104:30 Kibocsátod a te lelkedet, megújulnak, és újjá teszed a földnek színét.
Zsolt 104:31 Legyen az Úrnak dicsőség örökké; örvendezzen az Úr az ő teremtményeiben; Máté 19:4 Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-e, hogy a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremté őket, - Jézus nem tanította az evolúciót, a hamis kereszténység tanítja, akiknek nincsen Istenük, mert a Krisztus tanítását fölrúgták! 2Ján 1:9 Aki félrelép és nem marad meg a Krisztus tudománya mellett, annak egynek sincs Istene. Aki megmarad a Krisztus tudománya mellett, mind az Atya, mind a Fiú az övé. 2Ján 1:10 Ha valaki elmegy hozzátok és nem ezt a tudományt viszi, ne fogadjátok azt be házatokba, és azt ne köszöntsétek; 2Ján 1:11 Mert aki köszönti azt, részes annak gonosz cselekedeteiben. - Darwin nem bizonyitotta be, hogy nincs Isten. Azt bizonyitotta be, hogy a fajok kialakulasahoz es a torzsfejlodeshez nem SZUKSEGES Isten. - Már meg is buktál, mint keresztény, de mint evolúciópárti is, mert Darwin nem bizonyította be, hogy a DNS létrejött evolúciós mechanizmus által, anélkül meg a mikroevolúció meg sem tud mozdulni, a makro evolúció meg ennek a programozott folyamatnak a felturbózása áltudományos fantázia alapján. Az arcnak a grimaszai /öröm vagy fájdalom/ nem alkalmasak magának az arc kialakulásának a magyarázatára, mert a grimasz az olyan mint a populáció változékonysága /Pinty csör méretváltozás/, de nem bizonyítja hogy ez a folyamat a pinty létrejövetelére is alkalmazható. Darwin erre alkalmazta bármiféle bizonyíték nélkül. Ördögi fantázia, amely az isteni tervezést vak mutációkkal és természetes kiválasztódással helyettesíti.
41/52 Miért hiszed hogy ateisták veszélyeztetik és nem olyan buzgó elvakult keresztények mint jó magad?:) Mit teszel a földért? Mit a társadalomért? Vagy csak fikázni tudsz?! … ne védd azt a igazat, amit tanulatlanul ostobaként állítasz, mert fent volt egy olyan ostoba oldalon, ami nem elfogult és pártatlanság nélkül a saját marhaságait szajkózza:) - Az nem hit hogy veszélyeztetik, hanem a felsorolt tények mutatják! Mit teszek? Betartom az isteni törvényeket amennyire rajtam áll, az emberi törvényeket, amik nem ellentétesek Isten igéjével, és nem dobom le a csikket és ami ezzel a hozzáállással jár, azt nem követem. Tanulatlan ostobaként – nem veszed észre hogy csöpögsz a szubjektív kritikád nyálzása következtében? Konkrét tények ellen ne dobálózzál magánvéleménnyel. De ha meg is teszed, téged minősít.
Ha szabad tudnom mivel veszélyeztetjük ha napjainkra több ateista van és sok keresztényt azért nem érdekli a környezet védelem mert az Isten országában kell jónak lenni majd, védeni az értékeket stb?
Környezetszennyezés terén meg egy kutya a 2 világnézzet.
És drága szívem! Azzal nem teszel semmit hogy betartod 10 parancsolatot, tudod miért? Mert az a legalapabb együttélési feltételek vannak leírva amit a népesség fele betart anélkül hogy keresztény lenne.
43/53 ezzel leszólod nem csak azt a ateistát aki dohányzik, de még azt a keresztényt is. Embereket sértesz:/ - Leszólod? Miért, jogod van másokat károsítani a füstöddel és a csikkat a földre dobni? A kereszttény meg nem dohányzik, hanem csak az álkeresztény!!! 2Kor 7:1 Mivelhogy azért ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket. 2Krón 7:19 De hogyha ti elszakadtok, s rendelésimet és parancsaimat, amelyeket előtökbe adtam, elhagyjátok, s elmenvén, idegen isteneknek szolgálandotok és azok előtt meghajoltok: 2Krón 7:20 Kiszaggatom őket az én földemből, amelyet adtam volt nekik: és ezt a házat, amelyet az én nevemnek szenteltem, orcám elől elvetem; tanulságul és példabeszédül adom őket minden nemzetségnek. Ján 14:15 Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok. A dohányzó ember nem sérti Krisztust a pöfékelésével? Nincs vita, csak az ostoba ember állítja, hogy joga van az ön és környezet szennyezéshez!
44/53 még ha igaz is lenne, amit ebben az írásban az ateizmusról olvashatunk, akkor sem tudna senkit áttéríteni hitre – A tények kezelése mindenkinek a maga felelőssége, és az tény, hogy az ateizmus szellemi motivációi a társadalmat abszolút felelőtlen életvitelre szabadítják föl, az ateista tudomány meg kiszolgálja a pénzvilág embereinek lelkiismeretlen eljárásait azzal, hogy az univerzumnak nincs alkotója, nincsenek tőle származó erkölcsi törvények, hanem az van, ki ahogy gondolja. Majd elválik a végén, hogy ez mennyire állja meg a helyét. Már most a pusztulás útján jár a társadalom, a tények ezt igazolják.
49/53 Fogyatékos vagy? Hogy vehetem azt semmibe amibe nem is hiszek mert mem tudok?:) - Akkor te vagy fogyatékos, nem én!
50/53 Ha tetteimm alapján lesz az itéletem és nem a hitem alapján, akkor miért fontos hogy higyjek amikor nem tudok? - Azért nem tudsz, mert a tetteid befolyásolják az agyműködésedet. Összefügg a kettő!
51/55 várom a levezetést (tudományos igényességgel, ha már "hívőt akarsz faragni" belőlünk), - Ember, te magadnál vagy? A te felelősséged, hogy összeszedd a meggyőződésedet, nem várd, hogy valaki a félrecsúszott agyműködésédet kijavítsa! Mit vársz????? Sült galambot?
52/55 mégis mi a bánatnak kérdezted meg egyáltalán, hogy hogyan lehet valakit megtéríteni? - Hogy kiderüljön, mégis mi az oka az ateizmusnak. Íme a válasz? Az ateista ölbe tett kézzel azt várja, hogy őt elhalmozzák megdönthetetlen bizonyítékokkal, miközben röhög az egészen és ahhoz ragaszkodik, neki senki ne mondja meg, hogyan gondolkodjon. Ez kiderült és ennek van haszna azok számára, akik tanulni akarnak belőle, hogy mi miért van, mi miért működik vagy nem működik.
54/55 Környezetszennyezés terén meg egy kutya a 2 világnézzet. - Laikus vélemény. A Krisztus-követés az nem elméleti világnézet, hanem gyakorlati engedelmesség, ami vagy megvan vagy nincs. Az álkeresztényeknél nincs meg. Hiába keresztény valaki papíron, ha nem engedelmes, akkor álkeresztény! - Azzal nem teszel semmit hogy betartod 10 parancsolatot, - Nem értesz a dolgokhoz! Nem tízparancsolatban gondolkodunk, hanem Krisztusban: Ef 4:17 Ezt mondom annak okáért és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint egyéb pogányok is járnak az ő elméjüknek hiábavalóságában,
Ef 4:18 Kik értelmükben meghomályosodtak, elidegenültek az isteni élettől a tudatlanság miatt, mely az ő szívük keménysége miatt van bennük; Ef 4:19 Kik erkölcsi érzés nélkül, önmagukat a bujálkodásra adták, minden tisztátalanságnak nagy nyereséggel való cselekedésére. Ef 4:20 Ti pedig nem így tanultátok a Krisztust; Ef 4:21 Ha ugyan Őt megértettétek és Ő benne megtaníttattatok, úgy amint az igazság a Jézusban:
Ef 4:22 Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt; Ef 4:23 Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint,
Ef 4:24 És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.
Ha ez nem vagy, akkor keresztény sem vagy. Keresztény kultúra mint olyan fényévekre van a krisztus-követésétől!
55/55 emellett saját véleményed az hogy 1 keresztény nem bagózhat és nem dobhatja el a csikket. - Egy kukkot nem értettél meg az egészből, de ez nem az én hibám!
56/56 A biblia egy mesekönyv. - Jelentkezel egy építőipari hirdetésre munkásnak. Megkérdezik, szöget tud beverni? Hogyne. Minden kettő ezredik ütésre eltalálom a szöget, de úgy, hogy ki se jön. Csak 1999 esetben ütök mellé. Mit mond erre aki feladta a hirdetést? Uram, maga kell nekünk, aki ilyen arányban képes beverni a szöget! Az evolúciómodellnek ilyen mechanizmusra van szüksége, amelyben minden 2 ezredik mutáció hasznos, véletlenül, valamilyen formában. Ez fölépíti az egész biológiai élővilágot, és mögötte azt a világnézetet, amelyben senki nem mondja meg senkinek, hogy mit hogyan gondoljon. És joga van a csikket ledobni, joga van dohányozni és joga van a lebutított társadalmat manipulálni, hogy nőjön a profitja a multinak. Istennek meg joga van ÍTÉLNI!!! Róm 2:3 Vagy azt gondolod, óh ember, aki megítéled azokat, akik ilyeneket cselekesznek, és te is azokat cselekszed, hogy te elkerülöd az Istennek ítéletét? Róm 2:4 Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít? Róm 2:5 De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyűjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára. Róm 2:6 Aki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint: Róm 2:7 Azoknak, akik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsőséget, tisztességet és halhatatlanságot keresnek, örök élettel; Róm 2:8 Azoknak pedig, akik versengők és akik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, búsulással és haraggal. Ján 3:36 Aki hisz a Fiúban, örök élete van; aki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.
#53 már megint ez a mikro meg makro evolúció... Utálom ismételni magamat (látom neked ilyen problémáid nincsenek):
[link] VÉLEMÉNYEZNI!
#57 nem várom, hogy kijavítsd a "félre csúszott agyműködésemet" de te akarsz, idézem: "ateistából istenhívőt faragni". Ehhez az a minimum, hogy a sok sebből vérző világképedről bebizonyítod, hogy teljes. Amíg ez nem megy, addig csak egy durcás kisgyerek vagy aki megsértődik azon, hogy a világ nem osztozik a képzeletbeli barátján.
És ne értsd félre, nem a képzeletbeli barátoddal van a probléma, hiszen ő csak egy kényszerképzet. Hanem a hozzád hasonló tudatlan, nagyképű és erőszakos rajongótáborával akik legszívesebben visszahoznák az inkvizíciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!