Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valláskülönbözőség:mit lehet...

Valláskülönbözőség:mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

a férjem új energiával foglalkozik-kryon,plejádok. érdekes de vannak számomra elfogadhatatlan tételei/pl: az állatok azért vannak h megegyék őket az emberek,vagy a sorozatgyilkos és a szent között nincs különbség mert a karma kerekét meg lehet törni stb/

félreértés ne essék ő nagyon jó ember,de én-bár nem voltam vallásgyakorló sosem-mióta gyerekeink vannak egyre inkább a hit felé fordulok. most mondtam neki h szeretném ha a gyerekek katolikus óvodába,iskolába járnának,aminek persze előfeltétele h elkezdjük a vallásos nevelésüket,elsősorban a keresztény értékrend számít nekem a vallásban.

ő azonban teljesen kiakadt h ilyen régi energiákba akarom a gyerekeimet kényszeríteni. és most azzal jön,hogyha mi ketten nem egyfelé megyünk,megváltozik az energiaszintünk,ez által az utunk és el fogunk válni.

de ő nem akar vallást,nekem meg az új energia sok.

a gyerekneveléssel meg végképp gondban vagyunk mert szerinte ez egyx béklyó amibe bele akarom kényszeríteni őket,és h az nekik rossz lesz,szerintem viszont csak jót tehet nekik.

mit lehet ilyenkor tenni?

tényleg el lehet távolodni egymástól? nem akarom elveszíteni,de a gyerekek...

jaj olyan nehéz...

2010. aug. 18. 11:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

14:21

A Biblia szerint Jézus maga a földre leszállt Isten, tehát a kettő véleménye között nincs különbség.

""Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

Amíg Jézus a szeretet jelenti, ez rendben van, de mikor a vallást, már nem. A pokol nem hely, azt hiszem, ebben megegyezhetünk.

De kétlem, hogy ha én pl. sintoista vagyok, akkor a senkihez imádkozom, vagy hogy más fog meghallgatni, mint a keresztényeket. És azt is kétlem, hogy mert nem hiszen a Biblia szavait és nem hiszek Jézus isteni mivoltában, rossz ember lennék, aki eltávolodik az "égiektől"

Szerintem az Istenségnek a szeretet számít és nem az, hogy mi a vallásod. Az már csupán valami, amivel meg akarod magyarázni az érthetetlent és megjeleníteni a láthatatlant, hogy közelebb érezd magad hozzá.

2010. aug. 19. 14:44
 22/26 anonim ***** válasza:

A gonoszok is szerethetik egymást - erről maga a Biblia is ír, az önmagában nem elég, hogy szeretet van bennünk valami, vagy valaki(k) iránt. A szeretet iránya és nagysága, feltétel-nélkülisége is fontos.

Nem mindegy, hogy miben hiszel, mert az a hited a cselekedeteidet is meghatározza! És tapasztalhatod te is, hogy mennyi embert ösztönöz a saját hite kegyetlen dolgokra!!!

2010. aug. 19. 14:58
 23/26 anonim ***** válasza:

"Nem mindegy, hogy miben hiszel, mert az a hited a cselekedeteidet is meghatározza! És tapasztalhatod te is, hogy mennyi embert ösztönöz a saját hite kegyetlen dolgokra!!!"

És a keresztes háborúk, a boszorkányégetések, az inkvizíció?

Pedig azok az emberek aztán valóban hittek Jézusban és a kereszténységben, mégis több tízmillió embert öltek meg a hitük nevében. Tehát végül is mindegy, hogy mit hiszel: egy keresztény éppúgy gyilkol és öl, mint akárki más. Ez már nem a vallásról szól, hanem az emberi jellemről.

Minden vallás követői között vannak jó és rossz emberek egyaránt.

Itt már fontosabb, hogy a szeretetben hiszel-e? Mert akkor eszedbe sem jut bántani valakit, akármi a hited. a muzulmánok sem mind hisznek a dzsihád érvényességében.

De tegyük fel, hogy például wicca vagyok, ez egy olyan vallás, ami a szeretetre és elfogadásra épít, és egyezik is az én elvemmel, miszerint minden vallás ugyanazt tiszteli, csak másképp.

Akkor szerinted, ha wicca vagyok, de jó ember, aki nem árt senkinek szándékosan, inkább próbál segíteni, az a pokol felé igyekszik, csak mert nem ismeri el Jézus isteni eredetét?:)

2010. aug. 19. 15:06
 24/26 anonim ***** válasza:

""Nem mindegy, hogy miben hiszel, mert az a hited a cselekedeteidet is meghatározza! És tapasztalhatod te is, hogy mennyi embert ösztönöz a saját hite kegyetlen dolgokra!!!"

És a keresztes háborúk, a boszorkányégetések, az inkvizíció?"

Látod, most ezt nem értem! Én többek között ezekről írtam, de te még rákérdeztél. Pontosan arról van szó, hogy a hited meghatározza a gondolkozásodat, a gondolkozásod pedig a tetteidet.

Ezek a tettek pedig általában nem beszélnek félre!

Vagyis nem mindegy, hogy miben hiszel. Minden vallás nem ugyanoda vezet a közhiedelemmel ellentétben. A világ legnagyobb mészárosai is a fennkölt jóság és a "világosság angyalai" szerepében tetszelegnek, és sokan észre sem veszik, hogy miben vannak. Ez lehet kis felekezet, vagy szekta is, de a legnagyobb szekta is lehet a földön! Mert ugyanis tévedés, hogy a legnépesebb egyház a világon, egyúttal a legigazabb és legtisztább is, amelyet maga Jézus alapított. A kereszténységet valóban Jézus alapította, de a századokkal később hatalmat kapott, (a sok felekezeti harcok közül kikeveredett) 4-ik sz.-i egyház sok mindenben köszönő viszonyban sincs az eredetivel.

Mindenkinek a saját felelőssége, hogy ne csak látszatkeresztény legyen, hanem ha lehet, az eredeti szerint élje az életét.

Meg kellene vizsgálnunk őszintén, hogy az első sz.-i tanítványok mitől is voltak olyan békések és türelmesek mindenkihez. Miben különböztek a mai magukat kereszténynek nevező világ túlnyomó részétől, mert hogy nagyon különböztek, az biztos!

2010. aug. 19. 15:54
 25/26 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a segítséget!

végülis úgy döntöttem,h elmegyünk a gyerekekkel "ismerkedni". van kifejezetten kicsiknek szervezett hittan foglalkozás,és útkeresőknek is mint amilyen én vagyok. elmegyünk,meglátjuk,veszteni nem fogunk semmit.

ha nem tetszik,akkor hagyjuk. ha pedig igen,akkor meglátjuk a továbbiakat.

én már elolvastam mindent a nálunk lévő katolikius iskoláról és óvodáról és nagyon szimpatikus a pedagógiai programjuk. külön kiemelik h nem a hitoktatás a fő,hanem a keresztényi szeretet,családszeretet,összetartozás,helyes értékrend,önbecsülés, stb.ez nekem nagyon tetszik.

a férjem nem rajong az ötletért,sőt,de nem hagyom h ebbe beleszoljon,ha azt látom majd h a gyerekeknek és nekem ez jó dolog.

ha meg nem,akkor sem baj :)

azért véleményeket szívesen fogadok továbbra is

2010. aug. 24. 15:23
 26/26 A kérdező kommentje:

sziasztok!

nagy hírem van annak akiket esetleg még érdekel h mi történt velünk: nagyon sokat beszélgettünk a férjemmel és ő is kedvet kapott sőt! már nagyon várja az 1. misénket,hittanóránkat,keresztelőket,sőt az egyházi esküvőt is szóba hozta.

mondjuk ehhez az kellett h én beleássam magam az ő, ő pedig az én gondolataim hátterébe és sok párhuzamot találtunk.

sokat segítettetek nekem azzal h megértsem mit is szeretnék és h mi a lényeg. most már a férjem is érti ha szeretet az alap és ha a gyerekeknek jó amit tanulhatnak a hit által akkor nekünk támogatnunk kell őket és nekünk is jót tehet az egész.

most úgy látjuk valóban jó ha egyfelé halad mindenki és ezt az utat úgy néz ki h megtaláltuk.

köszi még egyszer mindenkinek4

2010. aug. 26. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!