Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted gazdaggá tudna...

Szerinted gazdaggá tudna tenni téged Isten?

Figyelt kérdés
Mégis, hogyan gondolod? Na és ahogyan Isten gondolja, az neked nem megfelelő?
2011. júl. 23. 00:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
63%
Ja, ha ez a terve. A pénz az csak pénz.
2011. júl. 23. 00:39
 2/17 anonim válasza:
36%
Isten számára mást jelent a gazdagság, mint a halandó embernek. Igen, gazdaggá tud tenni, sok szenvedés és kín árán.
2011. júl. 23. 00:48
 3/17 anonim ***** válasza:
67%
Mármint anyagilag? Biztos meg tudná tenni, hiszen ezért hívják Mindenhatónak, de én pl. sose kértem tőle gazdagságot. Csak azt, hogy ahhoz adjon erőt, hogy a céljaim mellett ki tudjak tartani. Mondjuk nem is akarok kőgazdag lenni, csak viszonylag jól élni. Aztán Ő majd tudja, hogy mi a terve velem, én meg csak azt tudom, hogy én mit szeretnék, ha ez a kettő ugyan az, akkor örülök, ha nem ugyan az, akkor meg annak is megvan az oka.
2011. júl. 23. 01:02
 4/17 A kérdező kommentje:

"Igen, gazdaggá tud tenni, sok szenvedés és kín árán."

Milyen gazdagságról beszélsz, amelyet sok szenvedés és kín árán kaphatsz meg Istentől?

2011. júl. 23. 01:25
 5/17 anonim ***** válasza:
76%
Gazdaggá? Szerinted valakinek, aki igazán hisz Istenben, ez a legfontosabb? Nem látod, mennyire lealacsonyítod magad ezzel a kérdéssel?
2011. júl. 23. 01:43
 6/17 anonim ***** válasza:
70%

Úgy gondolod, hogy "dús"-gazdaggá, ugye?

Azt nem hiszem. (Az életnek nem ez az értelme, hogy mindent összaharácsoljunk).

Inkább fordítva: egy dúsgazdagnak segít(het) megtérni és a jövedelmének 10%-át (minden hónapban) leadni vjótékonysági célokra...

Mert a világi gazdagság CSAK ebben az esetben megengedett!

Egyébként ezt a 10.-et ("tized") MINDENKINEK kellene, kéne(...) csinálnia (benne van a Bibliában), de félni nem kell töle, mert Isten ígéri (és Ö sohasem hazudik), hogy ha ezt tesszük, akkor Ö a sokszorosát fogja nekünk visszaadni...

Ez logikus is, hiszen ha látja, hogy egy gazdag mindíg tovább ad abból, amije van, akkor annak a gazdagnak a vagyonát persze, hogy feltölti...

Én nem vagyok gazdag, de még akányhányszor a 10.-ed gyakoroltam, az volt a minimum, hogy a továbbadott pénz tényleg hajszálra visszajött!

2011. júl. 23. 08:10
 7/17 anonim válasza:
Kérdező: egyértelmű, a lelki gazdagságra gondoltam.
2011. júl. 23. 08:16
 8/17 anonim ***** válasza:
77%

"Nem az a gazdag, kinek nagy a vagyona, hanem kinek kevés a vágya."

No és Isten arra tanít meg, hogy vágyódni teljesen felesleges, mivel a vágy hiányérzet kielégítésére való erős lelki törekvés...de ha Istennel vagy, akkor a Mindennel vagy, vagyis hiány, így vágy nincs...tehát marad a boldogság. szóval a kérdésre válaszolva igen, gazdaggá tud tenni, mert neked adja a mindent. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 23. 09:37
 9/17 anonim ***** válasza:
59%

Igen, és erre van is példa a Bibliában, például Salamon király vagy Jób története.

A gondviselésről:

"Aztán így szólt tanítványaihoz: "Ezért mondom nektek, ne aggódjatok megélhetésetek miatt, hogy mit esztek, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök. A lélek több, mint az eledel, s a test több, mint a ruha. Vegyetek példát a hollókról. Nem vetnek, nem aratnak, nincs pincéjük, nincs kamrájuk s az Isten táplálja őket. Mennyivel többet értek ti, mint ezek a madarak! Ugyan melyiketek hosszabbíthatja meg az életét csak egy arasznyival is azzal, hogy aggodalmaskodik? Ha tehát még az egészen kis dolgokban is tehetetlenek vagytok, mit aggódtok? Vegyetek példát a liliomokról, hogyan nőnek: se nem fonnak, se nem szőnek. Mégis, mondom nektek, hogy Salamon dicsősége teljében sem volt úgy felöltözve, mint egy ezek közül. Ha tehát a mezőn a füvet, amely ma a mezőn zöldell, holnap a kemencébe kerül, Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kishitűek. Ne kérdezgessétek hát, hogy mit esztek vagy mit isztok, és ne nyugtalankodjatok. 30Mert erre a pogányok törekednek a világban. Atyátok tudja, hogy szükségetek van rájuk. Inkább az Isten országát keressétek, és ezeket megkapjátok hozzá. Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja országát." - Lukács 12.22

Jn 10,10 - "A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen."

Ezek az idézetek mondjuk csak bőségről és gondviselésről szólnak, és nem gazdagságról.

Van olyan ismerősöm aki másoknak a kölcsönét átvállalta, és egyéb pénzügyi dolgokban is rendszeresen kéri az Úr segítségét, és azt mondja hogy eddig még nem kellett csalódnia.

2011. júl. 23. 11:16
 10/17 anonim ***** válasza:

11:16-hoz:

megmondanád, melyik bibliafordításból idéztél? (Nekem csak egy régies Bibliám van...)

Különben ez így igaz, ahogy leírtad: Isten megsegíti azt, aki másoknak szintén tovább segít!

És miután a világban a pénznek nagy mozgatóereje van, (amit Ö is tud!) nincs a jómód ellen, feltéve, ha (minimum) a 10.-et gyakoroljuk.

A pénz önmagában még nem rossz és nem elvetendö valami, a kérdés csak az, hogy MIRE fordítjuk?!

2011. júl. 23. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!