Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted gazdaggá tudna...

Szerinted gazdaggá tudna tenni téged Isten?

Figyelt kérdés
Mégis, hogyan gondolod? Na és ahogyan Isten gondolja, az neked nem megfelelő?
2011. júl. 23. 00:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

13:18-asnak: (én vagyok a 11:16-os):

"megmondanád, melyik bibliafordításból idéztél? (Nekem csak egy régies Bibliám van...)"

Én a Szent István Társulat féle fordítást használtam, ezt azért szeretem mert kulcsszavakra lehet benne keresni.

[link]

2011. júl. 23. 15:40
 12/17 A kérdező kommentje:
Miféle gazdagságot kínál fel Isten és hogyan lehet arra szert tenni?
2011. júl. 23. 19:48
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező!

A kérdésre lehetne kérdéssel válaszolni. Te hogyan definiálod a gazdagságot?

Én rendkívül gazdagnak tartom magam. Jézus velem van minden nap. Van mit ennem, van munkahelyem, van hova hazajönnöm, van társam, akivel megosztatok örömöt, bánatot. MI kell ennél több?? :-))

manju

2011. júl. 23. 23:08
 14/17 anonim válasza:

Ezt én írtam: "Isten számára mást jelent a gazdagság, mint a halandó embernek. Igen, gazdaggá tud tenni, sok szenvedés és kín árán." attól, hogy sok sekélyes, beszűkült tudatú, buta embernek nem tetszik a válasz és lepontoz (nem sokat értek el vele, mert majdnem minden tizedik választ új névvel írok), még igaz.

Szerintetek attól jobb ember lesz valaki, ha gazdaggá válik? Sok problémát nem old meg a pénz. De a pénzért is keményen meg kell dolgozni.

2011. júl. 24. 07:44
 15/17 anonim ***** válasza:

15:40 -esnek:

Köszönöm szépen az online-Biblia-linket!

Én külföldön élek és csak egy Károly-Bibliám van, de az egy kicsit régies nyelvü...

Üdvözöllek!

2011. júl. 24. 12:19
 16/17 A kérdező kommentje:

Van egy részletes tanulmány a birtokomban arról, hogy a Biblia hogyan definiálja a gazdagságot, gondoltam elküldöm annak, aki ezt még nem ismeri, de igényli. Már egyvalaki igényelte is. Örülök, hogy ez az isteni gazdagság megadatott neked. Sőt még más dolgok is. Én is rendelkezem az isteni gazdagsággal, amely mindennél fontosabb. Még ha pl. nincs társam, régóta nincs munkahelyem, köv. kép. szűkös az anyagi helyzetem, van mit ennem (mindenből a legolcsóbb), stb. Az a gazdagság, amelyre én rákérdeztem, arra a gazdagságra vonatkozik, amely a Krisztus ismeretéből fakadó áldásokra vonatkozik, akiben a bölcsesség és ismeret minden kincse el van rejtve (vö. Kolossé 2:3) Szerintem óriási öröm, ha másokat ennek a gazdagságnak a megismeréséhez hozzásegíthetünk. Ez az öröm sok olyan dologért kárpótol, amivel jelenleg nem rendelkezem, mivelhogy nem születtem egy Krőzus fiának. Viszont azt tudom, hogy Krisztus azért lett szegénnyé, hogy általa sokan meggazdagodhassanak. Köztük én is, és ezt köszönöm. Hálából szeretném továbbadni ezt a gazdagságot azoknak, akik nyitottak ennek a gazdagságnak a befogadására.

(kn)

2011. júl. 24. 12:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdezö!

Nem tudom, katolikus vagy-e?

Mert ha igen, akkor Te is tudod, mit jelent az Eucharisztia!

A papi szertartás által átváltoztatott és felszentelt ostyában JELEN VAN Jézus Krisztus (ezzel kapcsolatban rengeteg (jól dokumentált) csoda is történt!! A YouTube-n is van erröl egy videófilm, ahogy az ostya egy véres húsdarabbá válik (szívizom!) egy koreai kat. nö nyelvén...)

Ez azt jelenti, hogy egy katolikus (sajnos mások nem) naponta megkap(hat)ja a lehetöséget a Jézussal való (tehát ISTENNEL VALÒ!!!) teljes "egybeolvadásra", egyesülésre!!!!

Ennek -mondanom sem kell- messzemenö kihatásai vannak az életünkre...

Kell ennél nagyobb gazdagság?!

VAN ennél egyáltalán nagyobb gazdagság???!

Én azt hiszem, nincs.

Amit magadról írsz, az nagyon szimpatikus!

Ha így van, ahogy mondod, akkor ez azt jelenti, hogy Jézus igazi követöje vagy (tehát nem csak "úgy" felszínesen, vagy csak vasárnaponként), ezért is ez a sok nehézség, szerény körülmények, lemondás stb.(legalábbis a világ szemében).

De biztosan megfigyelhetted azt is, hogy minden -látszólag negatív helyzet, életkörülmény ellenére, soha igazán nagy bajod nem volt, igazán nagy ínségbe nem kerültél, az utolsó pillanatban MINDÌG jött segítség, egy váratlan fordulat, egy váratlan személy, ami, aki kimentett...

De ne keseredj el (holott gondolom, egyáltalán nem vagy elkeseredve, söt!), ez nem fog örökké így maradni!!

Ezek csak a "vizsgáztatások", ez a "sivatag", amit minden "igazi tanítványnak" végig kell járnia, de ha túl vagy rajta (belsöleg nagyon megerösödve különben és Istent sokkal közelebbröl megismerve!), akkor utána meg fogod kapni azt a feladatot, amit Isten Neked szánt, amire fel akar használni és amire ezalatt az idö alatt felkészített!

Ez a feladat úgy Rád lesz szabva, mintha Rád öntötték volna és annyi örömet fog jelenteni, amit most még el sem tudsz képzelni! Valószínüleg új emberekkel is össze fog hozni, akikkel együtt szolgálhatjátok majd ÖT!

Isten azt ígéri: "Keressétek elöbb Isten országát és akkor minden más, (amire még szükségetek van), hozzá adatik!"

Tehát: MINDEN!!!!

(a materiális jólét is, a "karrier" is, a jó pároskapcsolat is, a helyes baráti kör is, a jó családi élet is: MINDEN!!!

Sok sikert!!!

2011. júl. 24. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!