Vallásos vagy, vagy ateista ? Miért ? Mi a személyes meggyőződésed a vallásról? Fejtsd ki kérlek !
Véleményem szerint ha egy vallásos és egy ateista vitatkozik, elbeszélnek egymás mellett, hiszen mindketten a saját burokjukban vannak.
Mindkettőnek megvan úgymond a maga igazsága, mindkettő a saját pozíciójából, nézőpontjából magyarázza a dolgokat. Tehát valahol mindkettőnek igaza van és egyiknek sem.
A teljes igazságot igazából senki sem tudja.
"Hívő vagyok, nem vallásos! Óriási a kulonbseg."
Márpedig?
A vallás egy dogma gyűjtemény, ami megmondja, mi az amit Isten mondott és mi az amit nem. Neked gondolkodni sem kell,ő gondolkodik helyetted is.
Ezzel pedig uralkodik feletted, főleg a gondolataid és a tudásod felett. Egy idő után ezt már börtönnek ítéli meg az emberi elme és próbál szabadulni belőle.
Itt a napi provokációs kérdés. :D
Szóval, vallásosnak nem mondanám magam, de ateistának sem. És kifejtem, miért. Hiszek párhuzamos világokban, abban, hogy a Földön kívül is van (intelligens) élet, hiszek a reinkarnációban, hiszek valamilyen szintű mágiában vagy abban, hogy gondolatokkal bizonyos dolgokat irányítani tudsz, azt hiszem, ezt bevonzásnak nevezik, illetve abban, hogy felsőbb dimenziókban lehet olyan entitás, ami úgy áll felettünk, mint mi a terepasztal fölött, de istennek semmiképpen sem nevezném, főleg nem adnék neki nemet, hogy férfi vagy nő, és azt sem mondanám, hogy egy, inkább több. Az ateistáknak nincsenek efféle bogaraik, úgy tudom. az ateisták eleve nem is foglalkoznak ilyen dolgokkal, kívül esik a mindennapi érdeklődési körükön.
Sok dolog van a buddhizmusban, taoizmusban és a wiccában, amivel egyetértek, na, nem a szerelmi bájolásokban meg ilyenekben.
Vallásosnak megint csak nem mondanám magam, hacsak össze nem keverek valamit, és ráaggatok valami nevet. Gyerekkoromban például őszintén hittem, hogy kísértetek vannak. Meg abban is, hogy a felhőn lehet járkálni, mert ezt láttam egy rajzfilmben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!