Vallásos vagy, vagy ateista ? Miért ? Mi a személyes meggyőződésed a vallásról? Fejtsd ki kérlek !
Véleményem szerint ha egy vallásos és egy ateista vitatkozik, elbeszélnek egymás mellett, hiszen mindketten a saját burokjukban vannak.
Mindkettőnek megvan úgymond a maga igazsága, mindkettő a saját pozíciójából, nézőpontjából magyarázza a dolgokat. Tehát valahol mindkettőnek igaza van és egyiknek sem.
A teljes igazságot igazából senki sem tudja.
"ha soha nem nyitjuk ki a csomagot, és nem tudjuk meg mi van benne, az akkor is vagy könyv, vagy nem könyv, más lehetőség nincs. Az egyik véleménynek igaznak KELL lennie."
Nem tudom, én azért nem vetném el teljesen azt a lehetőséget sem, hogy aki könyvet szeretne és kinyitja, annak könyv lesz benne, aki mást, annak más.
Igen, ha ezt csak hasonlatként értelmezzük. Nyilván nem akarom a kvantumfizikai szuperpozíció fogalmát egy az egyben erre a kérdésre alkalmazni, de analógiaként felvethető, hogy a transzcendens is valamiféle "szuperpozicionális" állapot, ami aszerint valósul meg, hogy milyen az azzal szembesülő szubjektum beállítottsága.
Miert teszed fel ezt a kerdest?
Ha ugysem tudunk megegyezni? :-)
En az ateizmust es az istenhitet (teizmus) elsosorban vilagnezetnek tartom. Olyan dologrol van szo, amit nem lehet tudni, nem lehet bebizonyitani, igy kulonbozo okok miatt ezt vagy azt valasztjuk. Szubjektiv modon.
31
Lehet, hogy te ugyanoda sorolod, de a ketto azert nagyon mas.
Minden felnott tudja, hogy a Telapot a felnottek talaljak ki. Amikor a gyerekeknek beszelnek rola, akkor is tudjak, hogy egy jatek. A szulok tudjak, hogy a csokit ok rakjak a csizmaba.
Meg sosem hallottam olyat, hogy egy felnott elkezdett hinni a Telapoban. Vagy hogy egy gyereknek 6 evesen megmondtak, hogy nincs Telapo, a felnottek csinaljak, de 21 evesen megis elkezd a Telapoban hinni.
"Istent pontosan ugyanabba a kategóriába sorolom mint a Télapót."
Szoval nekem teljesen mindegy, hova sorold es miben hiszel, de ha a Telapoval ugyanaz a kategoria, akkor nem nagyon figyeltel oda.
Én komolyan akartam válaszolni, de 1# ostobasága elvette a kedvem.
Egyet értek veled kérsező.
Én spirituális vagyok, tudom mi isten, és tudom hogy létezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!