Kijelenthető, hogy Isten kérdésében a tudósok álláspontja legyen teista vagy ateista megközelítés irreveláns?
Elviekben felfejlődhet a tudomány a jövőben arra a szintre, hogy bizonyítani vagy cáfolni tudjuk Isten letezését és a világegyetem teremtését? Mert a tudomány eszközeivel nem lehet kutatni az "Isten" vagy a "túlvilág" fogalmát, hiszen a tudomány az csak ezt a világot képes kutatni. Ebből az következik bármekkora tudásunk van az univerzumról bármilyen fejlett a tudományos kutatás nem leszünk képesek bizonyítani vagy cáfolni ezeket a fogalmakat.
Nem az a kérdésem, létezik-e Isten vagy sem, hanem hogy a jövőben tudománytól választ kaphatunk-e erre a kérdésre?
(A kérdésem a valláskritika rovatból származik)
"A hit pedig nem azonos a hiszékenységgel. Az egyik bizonyítékok nélküli elfogadás , a másik bizonyítékokon alapul."
Nem, csak az első igaz.
A hit a bizonyítékok nélküli elfogadás.
A hiszékenység pedig az erre való hajlam.
Bizonyítékokon a TUDÁS alapul!
Egyébként pont az van, amit eggyel előbb írtam: AZT HISZED, hogy a tudásod elegendő.
Na, PONT EZT jelenti a hit!
Ezzel szemben az igazság az, hogy az istenekről az emberiség TELJES tudása az pontosan egy nagy nulla!
Ha egy kicsit gondolkodsz, akkor ez te is belátod.
A "nincs Isten" viszont egy cáfolat - és EHHEZ már VALÓBAN elegendő tudásunk van.
(De ettől még istenek lehetnek, csak Isten nem.)
8
Hogyan cáfolható a keresztények istene?
Simán.
Tegnap írtam le utoljára, most már talán 17-szer van meg itt.
Keress utána, ha érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!