Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hawking azt mondta,Isten nem...

Hawking azt mondta,Isten nem létezik,mert az ősrobbanás előtt nem volt idő,tér,sem anyag amiben létezhetett volna.Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

2021. jan. 29. 22:00
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Éppenhogy a Teremtésről volt szó,amit igazolt véleményem szerint Einstein is.De!Ne menjünk bele ennyire,mert minden csak a szemlélőtől függ.Te is Isten vagy egy egysejtűhöz képest
2021. jan. 30. 14:44
 42/49 anonim ***** válasza:
10%

Igazából az az értelmetlen gondolkodás, hogy valaki mindig Isten elé akar tenni egy megelőző okot.

Milyen bugyuta gondolkodás ez.

Az ősrobbanás volt szerinte az első ok és előtte nem volt semmi, vagy mégis mitől volt ősrobbanás?

Csakhogy kellett legyen egy olyan ELSŐ ok amelynek nem volt megelőző oka, ez pedig Isten.

2021. jan. 31. 02:46
 43/49 A kérdező kommentje:
Nem a relativitás-elmélet volt a fő vonal,hanem hogy Istennek nincs szüksége anyagra,időre,térre a létezéshez.
2021. jan. 31. 14:33
 44/49 anonim ***** válasza:
Visszaterve Hawkinsra, az ő helyzetében teljesen megértem, hogy tagadta Isten létezéset, mivel haragudott rá a betegsége miatt. Viszont kapott cserébe egy zseniális elmét. Mindennek oka van, még ha nem is tudjuk, mi az.
2021. márc. 3. 07:06
 45/49 Mojjo ***** válasza:
@44: Azt nem tudom, ki az a Hawkins, Hawking viszont nem hitt Istenben, így nem is haragudhatott rá. Max annyira, amennyire Anakin Skywalkerre haragszunk a gyerekek lemészárlása miatt, vagy amennyire Pókemberre, hogy annyira béna volt, hogy hagyta meghalni Gwen Stacie-t. De ennyi. Isten Hawkingnak pontosan ugyanígy kitalált figura volt.
2021. márc. 3. 07:10
 46/49 anonim ***** válasza:

"@44: Azt nem tudom, ki az a Hawkins"

A Predator-ban a szemüveges csávó :D

[link]

2021. márc. 3. 09:52
 47/49 anonim ***** válasza:
Elnézést, Hawkingra gondoltam.Amit írtam, az persze csak az én feltételezésem, én a helyében biztosan haragudnek istenre. Az biztos, hogy elgondolkodott isten létezésen, mint minden értelmes ember, aztán döntött. Az, hogy nem hitt Istenben ezért nem is foglalkozott vele, az pedig a te feltételezésed.
2021. márc. 5. 05:48
 48/49 Mojjo ***** válasza:
@48: Nem írtam, hogy nem foglalkozott vele. Azt írtam, hogy amiben nem hiszünk, arra haragudni sem tudunk. Természetesen én is úgy gondolom, hogy átgondolta és úgy találta, nincs isten. Utána pedig nem haragudott egy nem létezőre. Nem olyan bonyolult ez :)
2021. márc. 5. 05:54
 49/49 anonim ***** válasza:
Viszont volt egy elmélete a szuper emberről, ami a számítógép és ember kombinációjából alakul ki egyfajta evolúció folytán. Ha megfigyeljuk, hogy a mai informatikai fejlesztések mire irányulnak, lassan kezd be érni ez a jóslata. Mondjuk én ennek azért nem örülök annyira.
2021. márc. 5. 06:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!