Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hawking azt mondta,Isten nem...

Hawking azt mondta,Isten nem létezik,mert az ősrobbanás előtt nem volt idő,tér,sem anyag amiben létezhetett volna.Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

2021. jan. 29. 22:00
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Azt hiszem A Mindenség Elméletében hangzott ez el,amúgy ateista volt,nem is tagadta.Aki viszont négy-ötezer éves vallást lebugyutáz,holott a modern tudomány most kezd igazolni jó pár dolgot belőle,nos az bugyuta dolog.
2021. jan. 30. 04:18
 12/49 Mojjo ***** válasza:
100%

@11:

"holott a modern tudomány most kezd igazolni jó pár dolgot belőle"

Említenél néhányat ebből a jó párból esetleg?

2021. jan. 30. 04:20
 13/49 A kérdező kommentje:
Nem,2-szer kezdtem el,és kilépett ez a qrva telefon,legyen igazad
2021. jan. 30. 04:43
 14/49 A kérdező kommentje:
Olvasd el Dos Santos Isteni Formuláját
2021. jan. 30. 04:44
 15/49 A kérdező kommentje:
Amúgy tolod még a Lord of Empire-t?
2021. jan. 30. 05:18
 16/49 Mojjo ***** válasza:
100%

@13: Akkor annyira nem fontos neked ez a kérdés. Tipp: ha hosszabban írsz, írj valami jegyzettömb app-ba és onnan másold át ide, ha kész. Akkor nem jársz így.

@14: Kösz, de kösz, nem. A te véleményedet még szívesen elolvastam volna, de nem fogok ezért könyveket elolvasgatni.

@15: Sosem toltam. Ami azt illeti, utoljára kb egy 18-19 éve tolhattam bármi videojátékot. Nagyjából akkor untam bele.

2021. jan. 30. 08:49
 17/49 anonim ***** válasza:
Aki azt mondja, hogy valószínűleg nem létezik Isten, az ugyanúgy hisz ebben, mint mi abban, hogy igen. Vagy létezik bármiféle egzakt számítás, hogy Isten létezésének valószínűsége ennyi és ennyi? Nem bizonyítható be, és nem cáfolható meg. Hawking kétlem, hogy mondott volna ilyet, épp ezért. A kételyeit kifejezhette, de ilyen biztosan sosem állított ilyet.
2021. jan. 30. 08:57
 18/49 anonim ***** válasza:
75%

"Aki azt mondja, hogy valószínűleg nem létezik Isten, az ugyanúgy hisz ebben, mint mi abban, hogy igen. Vagy létezik bármiféle egzakt számítás, hogy Isten létezésének valószínűsége ennyi és ennyi?"

Amíg nincs az "isten" szóra, fogalomra egy egzakt definíció, addig értelmetlen ilyesmiről beszélni.

Most mondhatnám azt, hogy én hiszek az ugladfasélzuk-ben, és hehehe, nincs semmiféle bizonyítéka a tudománynak, hogy nem létezik, tehát igazam van.

De a tudomány akkor tudna érdemben foglalkozni az ugladfasélzuk-al, ha én először definiálnám, hogy pontosan mi is az.

Tehát: kérnék egy isten-definíciót.

2021. jan. 30. 09:02
 19/49 anonim ***** válasza:
Látom, nem értetted meg, amit írtam. Igen, értelmetlen erről beszélni, ugyanúgy hit ezzel kapcsolatban, ha elfogadjuk, de az is, ha valószínűsítjük.
2021. jan. 30. 09:08
 20/49 Mojjo ***** válasza:
100%

@17: Aki hisz Isten nem létében, nem teszi a mondatba a "valószínűleg" szót.

De amúgy bár Isten nem létét valóban nem tudja bebizonyítani a tudomány, de pl Dagobert bácsi nem létét sem. Tudod, lehet, hogy a Kacsamesék sorozat úgy született, hogy az írója valahogy átkerült egy másik univerzumba és az ott látottakat írta meg, mesének álcázva. Nem tudod megcáfolni, a tudomány sem tudja. De azért pár részt megnézve minden ember érzi, hogy az valóban mese. Na, a Bibliával pont ez a helyzet. Ha elkezded olvasni, igencsak hamar hajszálpontosan ugya annyira egyértelműen kiderül, hogy egy mese. Az emberi természet egyik csodája, hogy sokan, nagyon sokan ilyen-olyan okokból mégsem képesek felismerni, hogy az, míg pl. a Kacsamesékről igen.

@18: Isten nagy I-vel a Biblia istene. Ha elolvasod a könyvet, na ott a fő protagonista lesz, akit keresel.

2021. jan. 30. 09:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!