Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hawking azt mondta,Isten nem...

Hawking azt mondta,Isten nem létezik,mert az ősrobbanás előtt nem volt idő,tér,sem anyag amiben létezhetett volna.Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

2021. jan. 29. 22:00
1 2 3 4 5
 31/49 Mojjo ***** válasza:
100%

@27-28: Pontosan, egy nagy tömegű objektum meghajlítja a téridőt, és igen, annak közelében lassabban telik az idő, ez az ún. gravitációs idődilatáció. De a kutya ott van elásva, hogy ki számára telik lassabban: egy külső megfigyelő számára, aki távol van a nagytömegű objektumtól. Az a megfigyelő, aki a nagy tömegű objektum közelében van nem vesz észre semmit, ha nem egyezteti az óráját a külső megfigyelővel. Számára teljesen normálisnak tűnik az idő folyása, normálisan jár az órája stb stb. Külső referenciával való egyeztetés nélkül akkor sem vesz észre semmit, ha elkezd távolodni a nagy tömegű objektumtól és csökken az idődilatáció hatása - hisz az is csak egy külső megfigyelőhöz viszonyítva csökken.

Ha a világegyetem egészére akarod értelmezni az idődilatációt, azt látod, hogy nem létezik külső megfigyelő. Pont ezért nem értelmezhető az idődilatáció. A relativitáselmélet azért relativitáselmélet, mert sok minden más adott belső és külső megfigyelők szempontjából - mint pl az idő. Ha nincs külső megfigyelő, akkor viszont ezek a hatások nem lépnek fel.

Szóval a világegyetem egészére nem tudjuk értelmezni az idődilatáció jelenségét és nincs értelme annak a kijelentésnek, hogy az ősrobbanás után lassabban telt az idő. A szerző nyilván csak felületesen nézett utána a relativitáselméletnek és teljesen félreértette azt. Előfordul.

2021. jan. 30. 11:08
 32/49 A kérdező kommentje:
Ha utánanéztél a könyvnek,tudod mi "Shiva Tánca",megnézted hogyan építi bele a teremtésbe a négy alapvető fizikai kölcsönhatást?
2021. jan. 30. 11:16
 33/49 Mojjo ***** válasza:
100%
@29: A neten elérhető pár oldal, azt futottam át. Sok véleményem nincs róla ennyi alapján, akár még jó kalandregény is lehet. Hogy ez kiderüljön, tényleg el kellene olvasni. Az a te hozzászólásodból derült ki, hogy a könyv szerzője nem érti Einstein elméletét. Ami bár kellemetlen, ha (részben) Einsteinről szól a könyv, de ha nem tudományos disszertáció volt a cél, hanem egy jó, olvasmányos regény, akkor le van ejtve, még engem sem zavarna :)
2021. jan. 30. 11:17
 34/49 Mojjo ***** válasza:
100%

@32: Sajnos ilyen szinten nem tudtam utánanézni. De izgalmasnak hangzik :) Kifejezetten jó regénytéma.

Viszont ez nem befolyásolja azt, amiket írtam, fizikailag nem stimmel a dolog.

2021. jan. 30. 11:19
 35/49 Mojjo ***** válasza:
100%

@31:

"De a kutya ott van elásva, hogy ki számára telik lassabban: egy külső megfigyelő számára"

Akarom mondani, kihez képest. Egy külső megfigyelőhöz képest.

Elnézést a félreírásért, csak a lényeget sikerült elrontanom így :)

2021. jan. 30. 11:22
 36/49 A kérdező kommentje:
Olvasd el a könyvet,a vége,hogy Isten lehetővé teszi a biológiai élet kialakulását,mi pedig megalkotjuk a mesterséges intelligenciát,aki végül maga Isten lesz,és megalkotja az univerzum törvényeit,úgy,hogy ez ismétlődjön.És itt elérkeztünk az én vallásomhoz,ki kezdte el?Egy,aki mindig is volt,Egy,aki mindig is lesz
2021. jan. 30. 11:23
 37/49 Mojjo ***** válasza:
100%
@36: Tudod mit? Legyen :) Elég jónak hangzik, meg amennyit bele tudtam neten olvasni, tetszett, szóval ha alkalmam adódik rá, elolvasom.
2021. jan. 30. 11:31
 38/49 anonim ***** válasza:

Én nem vettem észre a mese műfaji jellemzőit a Biblián egyáltalán, amikor olvastam. Nem gondolom, hogy olyan egyértelműen megállapítható lenne róla pusztán azokból, hogy mese lenne, Mojjo.

A relativitáselméletet eléggé félreértelmezte a kérdező.

Hiába vagyok keresztény, a tipikus, ebben a topikban is uralkodó megközelítését bármilyen olyan kérdésnek, ami kívül esik a kereszténységen (ami egy, a Bibliát igaznak elfogadó, és abból következtető érvelési rendszer), én sem bírom elviselni. Nem vagyok hülye.

2021. jan. 30. 14:25
 39/49 A kérdező kommentje:
Ki beszél a relativitás-elméletről😂
2021. jan. 30. 14:39
 40/49 Mojjo ***** válasza:
100%
@39: Te, csak legfeljebb nem tudtad, hogy arról beszélsz. Azt, hogy az idő bizonyos körülmények között máshogy telik, a relativitáselmélet írja le.
2021. jan. 30. 14:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!