Ez az igevers ugye poén?
Tesszalonikai 2 10Már amikor nálatok voltunk, meghagytuk nektek, hogy aki nem akar dolgozni, ne is egyék. 1
Ezek szerint összes koldusnak és az iskolába járó gyereknek éhen kellene halnia?

Melyik munkahelyen kell tudni a 613 törvényt?
Nem is a gyerekeink fognak túlórázni azért, hogy valaki csak verje otthon a...

A kérdező, nem tud kilépni az ószövetség árnyékából.
Ezért az új szövetség fényét nem látja.
Mond csak Kedves Kérdező: Jézus mi a bánatért halt meg? Mennyit ér az áldozata, ha minden marad a régiben? Isten miért ígérte, hogy a Fián keresztül új szövetséget köt úgy, hogy a régiek pedig nem említettnek meg?
(Héberek 8:8, 9) . . .új szövetséget kötök Izrael népével és Júda népével. 9 Ez nem olyan lesz, mint az a szövetség, amelyet ősapáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kivezessem őket Egyiptom földjéről,. . .
(Héberek 8:6) . . .Jézust kitűnőbb szolgálattal bízták meg, hiszen ő egy jobb szövetségnek a közvetítője is, amelyet jobb ígéretek alapján erősítettek meg törvényesen.
Ezt próbáld meg tudatosítani az elmédben.
Az Izraeliták se tudták teljesen betartani, még meg is szegték azt a szövetséget, és a törvényeket.
(Jeremiás 31:32) . . .. »Azt a szövetségemet ők megszegték, . . .

Ez nem igaz. Betölteni jött, és nem nehezíteni. Mivel Ő tökéletes volt, ezért tudta betölteni. Ezzel pedig megkönnyítette azoknak az életét, akik az általa és a halála által kötött új szövetséget adja.
Nem véletlen mondta:
(Máté 11:28–30) 28 Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. 29 Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. 30 Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”
Ezért itt semmilyen nehezítésről nincs szó, sőt. Jézus messiási halála által eltörölte a rendeleteket, kézzel írott szabályokat.
(Efézus 2:14, 15) . . .. 15 A teste által eltörölte az ellenségeskedés okát, a törvényt, amely parancsokból és rendeletekből áll, hogy a két csoportból, amely egységben van vele, egyetlen új csoportot hozzon létre, és hogy békében legyenek,
(Kolosszé 2:13, 14) . . .Kedvesen megbocsátotta minden vétkünket, 14 és eltörölte az ellenünk szóló, kézzel írt okiratot, amely rendeletekből állt. Eltávolította az útból azáltal, hogy odaszegezte a kínoszlopra.
Egyedül Jézus tudta betölteni a törvényt. Múltkor írtam, hogy az áldozatok azért voltak, mert a tökéletlen emberek nem tudták betartani a 600 törvényt tökéletesen. Hogyan is tarthatták volna be, amikor nem tökéletesek, csak igyekeztek.
Jézus volt az egyetlen aki erre képes volt, így lett jogosult arra, hogy az áldozata elfogadható legyen. Ezért mondjuk, hogy ok nélkül halt meg.
Míg a Többi ember okkal hal meg.
Ez pedig jogot ad arra, hogy az egy ember által bejött tökéletlenség, és bűn, megváltásra kerüljön, egy ember által, Ádám leszármazottjai érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!