Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez az igevers...

Mit jelent ez az igevers halhatatlan lelkes hívők? Honnan tudod, hogy nem szó szerint kell érteni, vagy szó szerint kell érteni ezt? Prédikátor könyve (3:19)

Figyelt kérdés
Prédikátor könyvében (3:19) Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végök van azoknak; a mint meghal egyik, úgy meghal a másik is, és ugyanazon egy szellem van mindenikben; és az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál, mert minden hiábavalóság.

2021. jan. 17. 14:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát nem egyformán halunk ugyanúgy meg? Ez kb olyan kérdés, mint amikor azt állítják, hogy csak a jó emberek halnak meg. Nem is értem. A test meghal. Mindenkié. Kivétel nélkül.
2021. jan. 17. 15:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Csak egyesek szerint ez bizonyítja, hogy nekünk nincsen tudatos létezés ezután. Aludni fogunk?
2021. jan. 17. 15:30
 3/10 anonim ***** válasza:

Én csupán a test haláláról beszéltem. A test biztos alszik feltámadásig, amikor is mindenki életre kel, mármint minden fizikai test.

Nekem van lelkem, más azt mondja neki nincs. De majd meg fogjuk tudni, hogy kinek van igaza.

2021. jan. 17. 17:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Egyes hívők szerint a test maga az élőlélek ami majd aludni fog a feltámadásig. Szerintük mit láttak azok akik Jézus feltámasztott?
2021. jan. 17. 17:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, sose beszéltem velük. De látni nem csak fizikai szemmel lehet? Bár Lázár történetében a gazdag szenvedett, tehát tudnak érezni.
2021. jan. 17. 18:31
 6/10 anonim ***** válasza:

"és az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál,"

Miért? "mert minden hiábavalóság."

(Róma 8:20) 20 A teremtés ugyanis hiábavalóságnak lett alávetve, nem a maga akaratából, hanem annak az akaratából, aki alávetette, . . .

Ádám összes gyermeke ebbe a helyzetbe került, és nem tudták megváltoztatni azt, amit Ádám korábban tett, és nem is ők döntöttek így.

Isten nem pusztította el az ember ősatyját, Ádámot akkor, amikor elkövette a bűnt, hanem megengedte, hogy tökéletlen emberként gyermekei szülessenek. Ők hiábavalósággal néztek szembe, de nem azért, mert ők maguk elkövettek valamilyen bűnt szándékosan, hanem azért, mert örökölték a tökéletlenséget.

Bár a tökéletes Ádámnak is romlandó teste volt, csakis az Isten elleni lázadása után került a ’romlottság rabszolgaságába’. Miatta az összes leszármazottja ugyanebben a rabszolgaságban sínylődik.

Az Ádámtól örökölt bűn akadályt gördít annak útjába, hogy jelenleg az emberek teljes mértékben örülhessenek az életnek olyanformán, ahogy azt Isten kezdetben eltervezte.

Ezért nevezi hiábavalóságnak. Nincs tovább.

Ebből az állapotból viszont azzal fog változtatni a megfelelő időben, hogy Jézus halálát figyelembe véve, megszűnjön az ember életének hiábavalósága, és újra élvezze az életet abban a formában, amiben Isten létrehozta.

Az ember, ahogy az állat, nem rendelkezik a fizikai testébe zárt más életformával. Az ember innen való, Földi. Az életét fizikai törvények irányítják. Amíg él, addig a légzés folyamata által működnek a szervei, és a vére szállítja ehhez a szükséges oxigént is. Ezért mondja azt, hogy az ember élete a vérben van. Ha meghal, ez az életfunkció megszűnik, és visszatér abba az állapotba, amelyből létre lett hozva.

Jézus ezért is jelenthette ki, hogy az ember innen alulról való, és nem az égből, felülről jött.

Sajnálatos, hogy némelyek nem tudják még Jézus szavait sem elfogadni, vagy tudomásul venni.

Talán azért is, mert abban amiben eddig reménykedtek, az szertefoszlana, és az számukra elviselhetetlen lenne.

Hogy miért, azt nem tudni, hiszen az életet visszakaphatják. Csak nem az égbe, hanem oda, ahova tartoznak a rendeltetésük alapján.

2021. jan. 18. 04:18
 7/10 A kérdező kommentje:
halhatatlan lelkes hívők. Nem pedig hamis vallást kérdeztem...
2021. jan. 18. 07:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Hamis? Ahogy gondolod.
2021. jan. 18. 08:11
 9/10 A kérdező kommentje:
A Jehova tanúi hamis vallás áldozatai. Gondolkodni kellene. Először is Jézus nem Mihály arkangyal, és nem kínoszlopon halt meg, már van tárgyi bizonyítékok a kereszthalálra is. Utána pedig létezik a Szent háromság is, majd Jézus testben támadt fel.
2021. jan. 18. 08:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Amúgy voltam már olyan depressziós, mint a Prédikátor, ugyanígy éreztem, hogy tök mindegy mi történik, ennek az életnek a vége a halál, a test halála.

Viszont Dávid pl tudta, hogy egy helyen lesznek feltámadásig a meghalt kisbabájával a fizikai testének halála után.

2021. jan. 18. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!