Szerintetek mennyire elfogadható,ha valaki nyitott több vallás felè?
Figyelt kérdés
Èn pèldául keresztèny vagyok,ès reformátuskènt vagyok megkeresztelve,de mindig attól eltèrő felekezetnèl fordulok meg,ès azok tanításai között is találok olyat,amivel azonosulni tudok.A mostani munkahelyem egyházi fenntartású,ès az ottani áhitaton is rèszt veszek.Szoktam izraeli zenèt is hallgatni,ami meg nem keresztèny.2020. dec. 17. 19:43
11/17 anonim válasza:
10es közelkeleti vallások 1 gyökérről fakadnak szóval nem is akkora 1 bűn
12/17 anonim válasza:
Miért lenne bűn?
Amúgy attól, hogy a buddhizmus és a kereszténység is egy gyökérről fakadt, még rettenetesen különböznek.
13/17 anonim válasza:
Engem is érdekelnek a vallások, a szakrális szertartások, szakrális művészetek - attól még nem maradok a sajátomban, mert nyilván egy az, amit gyakorolni lehet. 12 - igen a kettő nagyon közel áll egymáshoz, mindkettő lemondás alapú vallás - ellentétben az áldozati alapú vallásokkal. Ez a praxis szempontjából nagyon fontos különbség.
Kérdező ajánlom: Frithjof Schuon A vallások transzcendens egysége könyvet.
Élmény lesz (előszót kihagyhatod, nincs szinten) - és nem sérti azt a vallást, amelyiket gyakorolsz.
14/17 anonim válasza:
Mindenki másképp látja. Szerintem, pont abban a pillanatban zárja el valaki önmagát az abszolút igazságról ha egy vallást,ideológiát vakon követ. Ha valaki elkezdi tanulmányozni a vallásokat, filozófiát sokkal kisebb az esélye annak, hogy elvakult vallási fanatikus legyen. De ez csak a személyes véleményem.
15/17 anonim válasza:
Nem elfogadható ha nem nyitott.
16/17 A kérdező kommentje:
14-es egyetèrtek.Így gondolom.
2020. dec. 18. 20:23
17/17 anonim válasza:
Egyelőre egyetlen vallás többféle magyarázatára vagy nyitott. A többi vallás az Altájtól, Industól keletre kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!