Nyitott vagy más vallások felé is, mint amiben hiszel?
Figyelt kérdés
Ha erősen elkötelezted magad egy adott vallás mellett (vagy abban neveltek fel stb), attól még képes vagy tanulmányozni és nyitni más vallások felé is?2017. júl. 13. 17:35
1/23 anonim válasza:
Az én 100%-os meggyőződésem,hogy minden vallás emberi találmány,s mint ilyen nem tökéletes,és ezért nyitott vagyok vallásom hibáit felismerni.
Meglátásom szerint Isten Lelke minden embert igyekszik az "igazság"ismeretére vezetni,s így minden emberi vallásban lenni kell igazságnak.
Én,nyitott kíváncsisággal szemlélem mások vallásai igazságfelismerését.
2/23 anonim válasza:
Tanultam is más vallásokról, de egy Isten van, Jézus.
3/23 anonim válasza:
Vidiripi
Nyitott vagyok arra hogy mit tanulhatok belőle.
4/23 anonim válasza:
Is?
Egy vallás fele sem vagyok nyitott..
5/23 anonim válasza:
A kereszténység nem emberi "találmány".
6/23 anonim válasza:
Nyitott vagyok, mivel nem tudok teljesen hinni. Pedig próbáltam abban hinni 100%-osan, amiben felnőttem.
Egyébként minél többet olvas az ember a különböző vallásokról, szerintem annál inkább tudja, hogy ez emberi kitaláció. Politikai céljaik voltak általában.
7/23 anonim válasza:
csak annyira és abban az értelemben, hogy érvelni tudjak Jehova Isten, és a fia Jézus mellett, ahogy Pál apostol is tette.
8/23 anonim válasza:
#6 Politikai okai, hogy az emberek legyenek szeretettel egymás iránt, ne lopjanak, csaljanak, ne káromkodjanak, ne szidják és gyűlöljék egymást? Hát ha politikai oka lettek volna, nem pont az emberi haragot, félelmet, bűnt, és kegyetlenséget használta volna fel a politikai elit?
9/23 anonim válasza:
#6 Ha politikai okai lettek volna, akkor politikai okokból nem támadta volna minden ország vezetősége, aki veszélyben érezte diktatórikus hatalmát! Meg vagy tévesztve, látod, ilyen meggyőzően el tudja hitetni veled a gonosz a gonoszságait!
10/23 anonim válasza:
Minden ország vezetői támadták a kereszténységet, de még a hitetlenek is! A többi vallással nem volt bajuk! Pont a legbékésebb, szeretetre tanító vallást támadták, persze, hiszen a többi vallás emberektől való volt, így nem féltette a világ embereit megszálló sötét fejedelem a hatalmát! A kereszténység viszont Istentől való, így ahogy tudja, úgy akadályozz, nehogy megtérjenek az emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!