Szerintetek mennyire elfogadható,ha valaki nyitott több vallás felè?
Ez olyan, amikor van egy hatalma asztal, tele mindenféle, de nagyon eltérő étellel. Te eszel mindből, jól laksz, majd szakadsz a wc-re és kihányod az egészet. Mert lehet külön külön jó dolgok, de a hasadban egy moslékká válik.
Ha református vagy, akkor ápold a református hitedet, járj el ref istentiszteletre, stb... Ha ezzel nem tudsz azonosulni, akkor térj át másik felekezetbe, van sok, pl katolikus, evangélikus, ortodox. De akkor maradj annál, mert a hitet, vallást, nem úgy cserélgetjük, mint a gatyánkat.
A zenehallgatásnak ehhez nem sok köze van. Vannak egyébként izraeli keresztények is, elég sokan.
"de mindig attól eltèrő felekezetnèl fordulok meg,ès azok tanításai között is találok olyat,amivel azonosulni tudok"
Szerintem ez nem az "érdekli és utána néz" kategória, amivel egyébként nem lenne semmi gond. Szerintem senkinek se szolgál épülésére, hogy hol ide hol oda jár, mert egy fenékkel két lovat se lehet megülni, nem hogy olyan sokat.
Persze ez csak az én szerény nézetem, lehet nincs igazam.
Teljesen más dolog az, ha tanulmányozol vallásokat - és megint más, ha hiszel bennük.
Persze előfordulhat az is, hogy az egyikből ez tetszik, a másikból az... viszont akkor van egy rossz hírem: így egyik vallást 𝐒𝐄𝐌 követed. Ez azt jelenti, hogy csináltál magadnak egy új vallást.
Ha lesz elég követőd, akár vallást is alapíthatsz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!