Nem vagyok vallásos, soha nem is voltam, ellenben nyitott vagyok és kíváncsi, kérdés lent?
Nos soha nem voltam vallásos, sajnos soha nem is volt rá lehetõségem, szüleim megrögzött ateosták, olyan szinten, hogy már ovis koromban, mikor érdeklõdtem, mi törtènik azzal aki meghal, õk lazán közölték, hogy megszûnik létezni, semmi kamu sztori angyalokról vagy bármi ilyesmi...
Ennek ellenére én agnosztikus vagyok.
Reformátusnak kereszteltek.
Annak ellenére, hogy teljesen elutasítanak minden vallási dolgot, nagyon erkölcsös nevelést kaptam, emiatt a mai fiatalságból teljesen kilógok, nem találom a helyem, nem szeretem ezt a bulizós, éjszakai életet, teljesen ki vagyok akadva, hogy mindenki mindenkivel összefekszik... nálam ez egyszerûen nem tud így mûködni. Ezért aztán tényleg nem találom a helyem. Tehát a kérdés, hogy van e rá esély, ha pl a vallás irányába orientálódnék, létezhetnek e még hozzám hasonló fiatalok, akik nem isznak, nem a sex az ismerkedésük alapja?
Nem Te vagy az egyetlen babszem a fazekban. A sex alapu ismerkedes es az agyrol-agyra jaras az allati szintre valo lealacsonyodasa az emberi fajnak. Elo-halottak tanca a pokollal, vegul megegetes.
Ez a rossz hir. A jo hir pedig az, hogy letezik Isten, aki teremtette a fizikai vilagot, az egeket, a Foldet a novenyekkel allatokkal, es az embert a sajat kepmasara. Es nem kegyetlen, hanem bankodik a gonosz miatt, ezert kuldte el Krisztust, hogy meghaljon a buneinkert, es szabadulast adjon nekunk minden nyomorusagunkbol, vetkunkbol. A halal helyett pedig orok eletet. Ha elfogadod megvaltodnak es Uradnak akkor a buneid is bocsanatot nyernek es udvozulsz. Ez az evangelium.
Attól függ mit értesz erkölcsös nevelés alatt!
Tehát bármiben is jelent e korlátot neked az a nevelés amit te erkölcsösnek nevezel.
Bulizni KÖTELEZŐ! A gőzt ki kell engedni a haverokkal olykor érdemes beülni egy sörre. Nem kell szétcsapni magadat és a bokorba fetrengeni a hányásban, de le lehet ugrani pár sörre és táncolni és bulizni is. Sőt kell is. :) Összefeküdni sem kell boldog boldogtalannal, egy jó partnerrel egy jó szex (akár alkalmi is) egészen egyszerűen jót tesz. Egészségügyi szex is jó ha van.
Szóval mint mindig most is azt mondom: arany középút! Nem jó a fűvel fával és héten kétszer ájultra isszuk magunkat, de az otthon ülés és savanyodás sem!
És mivel nagyon sokan a középúton járnak, ezért lógsz ki teljes mértékben mert te megy gyaníthatóan az otthon ülök és savanyodok mint a káposzta vonalon mozogsz.
Tessék kimozdulni az életet élvezni, de a ló túlsó oldalára sem átesni! Ennyi.
Létezik házibuli is :)
Mi több asszonnyal rendszeresen szoktunk is járni ilyesmikre, sőt leülős sörözgetésre is kollégákkal barátokkal, vagy kerti partikra, vagy stb...
Nem látom, hogy értenéd hol az egyensúly. Ez lesz szerintem a te gondod, sem a fiatalsággal sem a világgal nincsen gond, mindenféle társaság létezik ebben a világban is, te nem találod a helyedet benne.
Csak ennyi.
Szia!
Igen léteznek. Nálunk például mindenki hasonlóan gondolkodik hozzád. Ha van kedved látogass meg minket:
Üdv. Péter
igen ott az utolsó mondatodban a lényeg, én ebben már nem találom önmagamat. 28 éves vagyok egypár bulin, fesztiválon, házibulin hidd el már túl vagyok. ellenben 3 éve nem iszom, nem dohányzom, ezekben a közegekben egyszerûen nem érzem jól magam. Egy házibulihoz pedig nélkülözhetetlenek az olyan emberek, akikkel egy hullámhosszon vagy...
Mellesleg számomra a buli, kikapcsolódás, sokkal inkább egy kirándulás valami szép helyen, friss levegõn, ahol vannak élõlények, és csönd. számomra az már nem buli, hogy ülök, beszélek hülyeségekrõl és közben iszom.
Ehhhh nem értelek őszintén megmondom.
Én elég viharos sráckort tudhatok magam mögött, ipari szinten buliztam, csajoztam, szétcsaptam magamat, és nem istent találtam meg hanem önmagmat csak.
Miért gondolod, hogy leülni pár emberrel beszélgetni egy sör mellett automatikusan hülyeségekről beszélgetés? Értelmes beszélgetést nem lehet folytatni? Nem a f---t. Ne legyél már demagóg. Arra ott vannak a péter által linkelt látszat megoldások. Mert ne gondold, hogy az a követendő, hogy mentálisan bezárkózom, elvonulok olyan közösségekbe együtt okoskodni olyan dolgokról amikről nem kéne! Nem. 37 éves vagyok, felnőtt házas férfi aki leül megiszik pár sört mert jólesik neki és elbeszélgetünk ismerősökkel, hogy kivel mi van, kitárgyaljuk ha valakinek van valami hasfájása, jól érezzük magunkat, esetleg lesütünk pár húst és megesszük, pancsolnuk a medencében.
Vagy ha "parti van" akkor rámehet pár vodka csak, hogy az ember lábában ott legyen a bugi, táncolunk, ökörködünk, és izomlázasra röhögjük egymáson a rekeszizmunkat. Jól érezzük magunkat! Nincs itt semmi gond.
Arany középút! Nem kell széthányni a kéglit és meghúzni 3 csajt egy este (ez is megvolt az életemben nem is kicsit) ez a ló egyik fele, a másik fele meg az ájtatoskodás és komolykodás ahelyett, hogy élveznénk az életet. Mindent lehet csak ésszel! Egyensúly!
A vallási közösségek pont, hogy nem a saját identitásodat segítenek megtalálni, hanem kimossák az agyadat és megmondják mit higyjél és gondolj. Magad helyett neked megmondják, hogy mi a helyes és hogyan éld az életedet. Én meg amondó vagyok, hogy ülj fe la bringádra menjetek kirándulni este meg gyújtsatok tüzet igyatok meg közben pár sört és tessék jól érezni magadat a barátaiddal.
És ha rádugrik egy szőke tünemény és kihagyod akkor meg simán csak Hül*e vagy vallás is vagy oda 50 évesen meg fogod bánni, hogy ilyeneket kihagysz.
Erre a világra azért jöttél, hogy lásd és élj, sem nem azért, hogy ne élj sem pedig azért, hogy tönkretedd magadat mert túlságosan is éled. Szóval a kettő között, normálisan. (amúgy lassan 10 éve nem rúgtam be istenesen pedig minden hónapban iszom barátokkal)
szia
Nálunk magas erkölcsi bibliai értékek vannak és nem csak a fiatalok körében van egységesen ilyen életfelfogás
A mi fiataljaink is igy vélekednek, javaslom, hogy nézz körbe a jw.org honlapon a filmek, kiadványokban és akkor tudsz dönteni
Itt sem tilos az egészséges szórakozás gyakran megünk kirándulni biciklizni stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!