Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyes elvileg hívő emberek...

Egyes elvileg hívő emberek miért szégyenlik saját felekezetüket?

Figyelt kérdés

Már sok kérdés kapcsán láttam, hogy az adott kérdező vagy egy-egy rendkívül heves és sok hozzászólást író hozzászóló egyszerűen nem mert válaszolni arra az egyszerű kérdésre, hogy melyik felekezethez tartozik.

Pedig ez akár segítheti egymás nézeteinek megértését is, hiszen így világossá válhat, hogy egy adott kérdésben miért így vagy úgy vélekedik.

Hozzáteszem, hogy pont ezek a hozzászólók ellenben nem riadnak vissza a személyeskedéstől, voltam én már melegtől, hitehagyottól kezdve minden, mert fel mertem tenni ezt az egyszerű ártalmatlan kérdést.

Üdv.:

egy katolikus

#hit #felekezet #szégyenli hitét
2020. dec. 17. 16:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
0%
30 Vannak dolgok amik a Bibliából kimutathatóak és azt nem én találtam ki! Lehet hogy fáj neked de a Biblia fenevadnak tartja a katolicizmust meg Babilonnak is. Próféciaértelmezők ezt már régóta elmondták. Mutasd ki a Bibliából hogy nem így van ha szerinted ez nem igaz!
2020. dec. 18. 19:01
 32/61 A kérdező kommentje:

Nehezen lehetne így, mivel a Bibliában nem szerepel a katolikus szó sem. Ellenben szerepelnek benne hamis próféták, mint felekezeted alapítói és nagyjai. Hány világvége dátumot is jósoltatok már meg? Emlékeim szerint erről a jelenések könyve is ír.

Amúgy Babilon és a fenevad két eltérő dolog, ennek belátásához sok ész se kell. Hogy lehetne mind a kettő egy és ugyanaz? :D

2020. dec. 18. 19:04
 33/61 anonim ***** válasza:
0%

32 Ne erőlködj ezzel mert azt a csalódást amire te gondolsz a Biblia is jelezte (Jel. 10 fej.)

Többféle fenevad van a Bibliában a 4. a tengerből feljövő az a pápaság is. A Babilon név is jelenti a pápaságot. Több oldalról mutatja be.

2020. dec. 18. 19:14
 34/61 A kérdező kommentje:
Én nem gondoltam semmilyen csalódásra. Csak felmerült bennem, hogy a hamis próféta felekezete mennyire lehet hiteles bármilyen kérdésben. Szerintem semennyire. Pont olyan jól értelmezitek a Bibliát, mint amennyire jól kiszámoltátok a sok világvége dátumot. :D
2020. dec. 18. 19:19
 35/61 anonim ***** válasza:
34 Éppen erre utaltam a Jel. 10 -zel. Nem is értetted meg amit mondtam.
2020. dec. 18. 19:23
 36/61 anonim ***** válasza:
100%

16-os

"A 19-20. századi felekezeteket lélektani szemszögből szerintem úgy lehet megérteni, ha elfogadjuk, hogy nekik szükségük van a Katolikus Egyház kritizálására.

Hiszen a resztoránus nézeteik alapján az Egyház eltért az igazságtól, és jöttek ők, a "helyreállítók".

Azonban arra szüntelenül szükségük van, hogy antikatolikus kijelentéseket tegyenek. Azért, mert ez tartja a vallasukat életben. Önmaguk és mások számára is igazolni kell az Egyház hiteltelenségét. Hiszen ha az Egyház nem tért el, akkor rájuk semmi szükség nincs..."

Hát ez borzasztó. És tényleg sokszor igaz.

Kérdező: én el bírok képzelni helyzeteket, amikor valaki joggal nem siet vállalni a felekezetét vagy vallását. De ha valaki nekiáll a katolikusokat szidni, akkor szerintem minimum elvárás, hogy korrekten megnevezze, melyik is az a hibátlan, szeplőtelen vallás, amelynek az alommelegéből ilyen bátran ..... ítéli el őket.

Ez olyan, mintha kulfoldon egy nemzetkozi társaságban folyamatosan szidnám a (jelen is levő) németeket, de nem mondanám meg, hogy magyar vagyok.

(Amúgy anglikán vagyok, és azért nem szoktam kiírni, mert általában úgyse releváns - de most ideírom, ha már ez a téma. A világon semmi bajom a római katolikusokkal, bármikor szívesen résztveszek egy katolikus misén, ha úgy adódik. Nagyon szomorú, ha valakinek annyiból áll a felekezeti identitása, hogy "nem katolikus". )

2020. dec. 18. 19:28
 37/61 A kérdező kommentje:

Az nem jutott eszedbe, hogy nem mindenki úgy értelmezi a Jelenések könyvét, mint a millerizmusból kinőtt szekták?

Eléggé meg kellene erőszakolnom a Jelenések könyve 10. fejezetét, hogy belelássam, amit ti próbáltok az elcseszett jóslataitokra magyarázatként hozni.

2020. dec. 18. 19:29
 38/61 A kérdező kommentje:

Előbbi #35-nek szólt.

Általában a normális keresztények és normális keresztény felekezetek közt így is van. Nekem se volt bajom soha az anglikánokkal, evangélikusokkal, se a reformátusokkal (fél család ref). De ezen erősen katolikusgyűlölő felekezetek számára csak annyi a különbség, hogy ti az egyik szarv vagytok a patás ördög katolikusok fején :D

Nem vicc, ezt komolyan így gondolják, már olvastam ilyen fejtegetést.

2020. dec. 18. 19:34
 39/61 anonim ***** válasza:
0%
Tudom, hogy nem mindenki értelmezi úgy a Jelenések könyvét mint az adventizmusban! Persze különböző értelmezések vannak de én erről vagyok meggyőződve! Lehet ütköztetni a magyarázatokat és akkor megmutatkoznak a különbségek is és aki amelyiket akarja azt majd elfogadja! Viszont ez az én meggyőződésem.
2020. dec. 18. 19:37
 40/61 anonim ***** válasza:
100%
Gábor, ha tovább akarod a nézetedet bővíteni, akkor olvasd el Dr. Almási Tibor Jelenések könyve című írását. Ő is biblikusan érvel, de mégsem hozza ki ugyanazt, amit egy adventista.
2020. dec. 18. 20:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!