Egyes elvileg hívő emberek miért szégyenlik saját felekezetüket?
Már sok kérdés kapcsán láttam, hogy az adott kérdező vagy egy-egy rendkívül heves és sok hozzászólást író hozzászóló egyszerűen nem mert válaszolni arra az egyszerű kérdésre, hogy melyik felekezethez tartozik.
Pedig ez akár segítheti egymás nézeteinek megértését is, hiszen így világossá válhat, hogy egy adott kérdésben miért így vagy úgy vélekedik.
Hozzáteszem, hogy pont ezek a hozzászólók ellenben nem riadnak vissza a személyeskedéstől, voltam én már melegtől, hitehagyottól kezdve minden, mert fel mertem tenni ezt az egyszerű ártalmatlan kérdést.
Üdv.:
egy katolikus
"Én még nem találkoztam olyannal, aki ide sűrűn ír és ne vállalta volna fel a felekezetét"
Pedig előfordul!
És ezt a kérdést már én is fel akartam tenni.
Rendszerint antikatolikusok azok, akik több oldalas vitát csinálnak, és mikor rákérdez az ember a felekezetükre, akkor hallgatnak.
Na most, ez azért gáz, mert ha elején megmondja, hogy hitgyülis, akkor tudom, hogy kb. mivel/kível állok szemben.
Másrészt meg azért gáz, mert kardoskodik egy olyan felekezet mellett, amit vállalni sem mer.
Minek jár akkor oda?
A 19-20. századi felekezeteket lélektani szemszögből szerintem úgy lehet megérteni, ha elfogadjuk, hogy nekik szükségük van a Katolikus Egyház kritizálására.
Hiszen a resztoránus nézeteik alapján az Egyház eltért az igazságtól, és jöttek ők, a "helyreállítók".
Azonban arra szüntelenül szükségük van, hogy antikatolikus kijelentéseket tegyenek. Azért, mert ez tartja a vallasukat életben. Önmaguk és mások számára is igazolni kell az Egyház hiteltelenségét. Hiszen ha az Egyház nem tért el, akkor rájuk semmi szükség nincs...
Ez lehet a folyamatos támadás mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!