Hitler megvolte keresztelkedve,és ha meg ,milyen vallásnak volt a tagja?
Németh Sándort is, azért elég gyanús ez a sok hasonlóság köztük. Elgondolkodtató.
Németh Sándor filoszemita, Adolf Hitler antiszemita.
Valóban nagy a hasonlóság! Ahogy te mondanád: téged sem az eszedért szeretnek! :)
Szerintem egy embert nem csak az határoz meg, hogy miként áll a szemita népekhez. Elég nagy probléma, ha valakinek ez az egyetlen meghatározó dolog. Egyébként keresztény szemszögből a filoszemita is helytelen hozzáállás, mert Pál apostol mondja, hogy immár nincs zsidó vagy görög, mindenki egyenlő Isten szemében.
Nem szoktam ilyeneket mondani. Legalábbis itt a fórumon biztos nem.
Nem idegeskedem edgár, nyugi. Éppen PC-n játszom, jó időtöltés estére.
A keresztény szempontból helyes a filoszemita hozzáállás:
Pál apostol rómaiaknak írt levele 2. rész:
28
Mert nem az a zsidó, aki külsőképpen az; sem nem az a körülmetélés, ami a testen külsőképpen van:
29
Hanem az a zsidó, aki belsőképpen az; és a szívnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; amelynek dícsérete nem emberektől, hanem Istentől van.
11. rész:
1
Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.
2
Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert.
25
Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen.
26
És így az egész Izráel megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
27
És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.
28
Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért.
29
Mert megbánhatatlanok az Istennek ajándékai és az ő elhívása.
"Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert."
Egy népet se vet el Isten, de egy nép sincs kiemelt helyzetben már. Krisztusnak új választottjai vannak, a keresztények, akikkel saját vére árán kötött szövetséget.
Persze lehet egyes Izrael által pénzelt szektákban másként gondolják, de ezt nehezen lehet alátámasztani a Bibliából. Hiszen mind Krisztus, mind Pál apostol tanítása azt hirdeti, hogy minden ember, nép egyenlő.
"ezt nehezen lehet alátámasztani a Bibliából. "-véled.
Inkább úgy mondanám, hogy téged nehéz erről meggyőzni, ami nagy különbség! Jézus Krisztus nem Rómába fog visszajönni, hanem Jeruzsálembe, ezt ne felejtsd el!
Te ismersz Izrael által pénzelt szektákat Magyarországon? Hiteles forrásod van erre? Vagy csak úgy véled? Mert az utóbbi az a rágalom kategória.
"Jézus Krisztus nem Rómába fog visszajönni, hanem Jeruzsálembe, ezt ne felejtsd el!"
Jézus egyik helyre se fog visszatérni. A Biblia szerint minden szem meglátja majd, tehát ez nem egy adott hely lesz. Innen hogy látnánk őt, ha Jeruzsálemben van?
"Te ismersz Izrael által pénzelt szektákat Magyarországon? Hiteles forrásod van erre?"
Azért jó pár cikket lehetett erről olvasni, ha gondolod, kereshetek majd róla később. Egyébként a hitgyüli is ilyen szekta, jó pénzért Izraelt propagálták. Lásd a sok csillagos bálvány zászlót, amivel anno ki volt tapétázva a vidámvasárnapos terem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!