Szerintem teista, már csak azért is mert Heinrich Himmler szerint "Bármely emberi lényt, aki nem hisz Istenben, arrogánsnak, megalomániásnak és hülyének kell tekinteni..."
Ha valaki, akkor Himmler biztosan nem gondolta, hogy a Führer arrogáns, megalomániás és hülye volt.
Szerintem Hitler teizmusa erősen megkérdőjelezhető annak tudatában, hogy ő nem egy vallást akart követni, hanem egy saját vallást létrehozni, keverve a germán pogányságot a kereszténységgel. Ha pedig valaki hívő, legyen akár keresztény vagy valami régi pogány vallás követője, akkor az az illető nem kreál valami teljesen újat, szembe menve saját hitével. Hiszen ezek nem összeegyeztethető vallások.
Bár azt se gondolnám, hogy ateista volt, lehet hitt valami felsőbb létezőben.
Az viszont biztos, hogy számára a vallás egy eszköz volt, azáltal is irányítsa az embereket. Saját vallást is ennek érdekében akart létrehozni.
2020. júl. 18. 22:49
4/9 anonim válasza:
Félig keresztény volt, félig egy ősi kelta vallásban hitt, és erősen ezoterikus is volt (bár azt tiltja a keresztény vallás, de ez sok embert nem zavar).
2020. júl. 19. 00:01
5/9 anonim válasza:
Mein Kampf:A két veszély: a marxizmus és a zsidóság... Ha a zsidó a marxista hitvallás segítségével győzedelmeskedik e világ népein, győzelmi koronája az emberiség halotti koszorúja lesz, és akkor ez az égitest ismét emberek nélkül fog bolyongani a világűrben, mint sok millió évvel ezelőtt, mert az örök természet kérlelhetetlenül megbosszulja parancsai megszegését. Hiszem, hogy a mindenható Isten akarata szerint cselekszem, amikor a zsidóval szemben védekezem és harcolok az Úr művéért!..
2020. júl. 19. 08:58
6/9 anonim válasza:
Gyermekkorában pap akart lenni.
Már Birodalmi Führerként rengeteg pénzzel támogatta a keresztény egyházakat, mert ahogy mondta, Jézus hitét bárki vallhatja.
2020. aug. 1. 20:25
7/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy Adolf Hitlert római katolikusnak keresztelték csecsemőkorában. Ezen felül a Mein Kampf című művében többször hivatkozik Istenre is.
2020. dec. 2. 19:26
8/9 anonim válasza:
Katolikus keresztény volt, de igyekezett az ősi germán pogány vallási jelképeket belehelyezni a német keresztény kulturkörbe.
2020. dec. 2. 21:59
9/9 anonim válasza:
Pogány elemek amúgy is vannak a római katolikus kereszténységben. Örök szűz istennő, szobrok intenzív használata, klérus (varázsló) és laikus (nép) szétválasztása, fővarázsló (pápa) tévedhetetlensége, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!