Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki keresztény, és ki ateista?

Ki keresztény, és ki ateista?

Figyelt kérdés

2020. júl. 3. 15:45
A kérdező szavazást indított:
Keresztény vagyok
Ateista vagyok
Más vallásban hiszek
90 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%
Egyik sem. Megvan a saját, összetett világnézetem, de az nem vallás. (Amúgy katolikusnak kereszteltek meg.)
2020. júl. 3. 15:51
 2/14 anonim ***** válasza:
44%

Engem néváldozott születésemkor a pap

Mert akkor még a komcsi rendszerben nem nézték jó szemmel a megkeresztelkedést tehát elméletileg nem vagyok megkeresztelve de közben meg is vagyok

Egyébként nem vagyok vallásos, komplett ateista vagyok

2020. júl. 3. 16:22
 3/14 anonim ***** válasza:
47%

Első vagyok.

Mivel a világnézetem ellenére a keresztény szokásokat követem, és annak is kereszteltek meg ugyebár, az elsőre tettem voksomat.

2020. júl. 3. 16:26
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
Mármint katolikusnak*
2020. júl. 3. 16:27
 5/14 anonim ***** válasza:
58%
Én református vagyok, magam döntöttem így tízen évesen. A keresés során bár annak vallom magam, nagyon kilógok a többi keresztény ismerőseimtől.
2020. júl. 3. 18:17
 6/14 Hurtu ***** válasza:
81%
Az értéked nem ettől függ. Ne akarj ezzé vagy azzá válni.
2020. júl. 4. 08:28
 7/14 anonim válasza:
34%
Én Isten vagyok, de vétkeztem az Isteni társadalom törvényei ellen azzal hogy megteremtettem az öntudattal rendelkező élőlényekből álló főldi evolúciót, ezért elvették az erőm és száműztek a főldre azon öntudatos élőlények testébe amelyeket én teremtettem! Már több millió reinkarnáción túl vagyok!
2020. júl. 4. 09:48
 8/14 Bárdossy Pál válasza:
72%

Szerintem keresztény az, aki Jézus tanításait fontosnak és követendőnek tartja. (Az más kérdés, hogy milyen szinten képes követni.) Ez teljesen független attól, hogy melyik egyházhoz tartozik.

Ateista meg az, aki bármilyen, az emberi tudatnál magasabb szintű szellem (tudat) létét tagadja.

2020. júl. 4. 10:53
 9/14 Mojjo ***** válasza:
88%
@8: A kereszténnyel egyetértek, az ateista viszont nem stimmel. Ateista az aki nem hisz isten/istenek létében. Nem muszáj tagadnia (lsd gyenge/erős ateizmus), és nyugodtan hihet az emberinél magasabb tudat létében, pl fejlett földönkívüli fajéban.
2020. júl. 4. 12:32
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

#7 Lehet, hogy lepontoztak téged, (igaz másképp is megfogalmazhattad volna, van akinek ez kicsit erős) de van abban valami amit mondasz.

Isten a saját képére formálta a világot, s az embert, nem tudom pontosan hogy van a Bibliában, de ez alapján a gyermekei vagyunk...A részei nemcsak te, mindenki.

Ugyanakkor, erősen nárcisztikus világban élünk, vannak akik ténylegesen Istennek képzelik magukat, minden szerénység nélkül.

Úgyhogy amit mondasz az nem teljes mértékben "haszontalan". (nagyon finoman fogalmazva)

2020. júl. 4. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!