Na én, s még jó páran ezen fenn tudnak akadni...pedig jómagam nem vagyok ateista.
"Keresztény aki hiszi hogy Jézus Isten fia aki meghalt". Ezzel nincs semmi gond, élünk és meghalunk. Jézus akár fel is támadhatott. De, hogy mindannyiunkért halt meg a kereszten, az nem passzol a sztoriba.
Szóval "Jézus Isten fia meghalt mindannyiunkért a kereszten és feltámadt elvéve a mi bűneinket, betegségeinket, szegénységeinket, átkainkat..."
Bár az Kr.u, és az időszámításunk szerinti időszak nem erről tanúskodik. Az utóbbi két évezredet nem nevezhetjük békésnek. Ott a sötét középkor, a rabszolga tartás, a faji és vallási megvetés és üldözés, az inkvizíció és a milliónyi háború közt megbúvó két vh.
Tagadhatatlanul az utóbbi 2000 év tele volt bűnökkel, betegséggel, szegénységgel, ármánnyal.
Viszont Jézus, élete, mentalitása és a hit amit míg itt járt s tanított az példaértékű volt. Szóval Jézus a halálával nem váltott meg senkit, egy tanítót s egy gyógyítót sem szeretünk azért jobban mert halott.
Nincs olyan hogy: szabad gondolkodó!
Mindenki hisz valamiben, te pl. a tudományban, racionalitásban!
Vannak kik a Bibliában találják meg az eszméjüket, mások a Tórában, tudományban, szabadságban, boldogságban!
Magad döntése miben hiszel!
Én magamban hiszek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!