Egy vallásos táborban dolgoztam atesitakent?
Először is, a kerszténység soha nem volt befogadó közösség. Megvannak a maguk szabályai, és nem tűrik a másként gondolkodást. A szeretetbomázás, ami a szektáknál van, csak kamu. Ott az a lényeg, hogy szimpatikus legyen a gyülekezet, hogy be tudjanak téríteni.
A másik: ateistaként legalább alapszinten ismerned kellett volna a Bibliát, azzal meg tudtad volna őket szorongatni. Pl. az (1Pt 2,17) kimondja, hogy a keresztényeknek mindenkit tisztelni kell, tehát követelhetted volna a tiszteletet hiszen nekik parancsba van adva. Ha akkor is bunkók lettek volna, akkor rájuk süthetted volna, hogy képmutatók.
Az a baj, hogy látszik, hogy nincs önbizalmad, ezért tudtak megszivatni a keresztények. Pedig ateistaként határozottabbnak kellene lenned. Én nem tűrtem volna azoknak a szemeteknek a viselkedéset. Egy idő után le is léptem volna onnan.
Tehát legyél határozottabb.
Üdv. egy ateista.
#2, ebben nagyon sok az általánosítás. :D én még nem találkoztam ezekkel
keresztény vagyok, és elfogadok majdnem mindenkit. akit nehezemre esik, azt sem bántom, és nem a vallási hovatartozása miatt nem kedvelem
nem térítek senkit, és a gyeülekezet amelyiknek része vagyok, az sem
akkor mi most mik vagyunk a szemedben? Rossz minőségű szekta, vagy álkeresztény?
gyerünk szorongass meg :D
Kérdező,
valóban lehettek volna befogadók, de egy kicsit értem azt is, hogy ők ezzel nem tudtak mit kezdeni. Lehet, hogy nem azért voltak távolságtartóbbak, mert nem fogadnak be, csak nem tudták, hogy mit kezdjenek a helyzettel. Valószínűleg volt ott is (mint legtöbb közösségben) olyan, aki tényleg képmutató, és elítél a gondolkodásod miatt, és lehet, hogy a furábban viselkedő csapattársaid nem tudták, hogy kinek feleljenek meg.
Én nem hiszem, hogy ilyen helyzetben máshogy viselkedtem volna veled, de gondolj bele, ha mondjuk egy fogyókúrás táborba érkezel úgy segítőként, hogy gyorsétterem-rajongó vagy, vagy ha egy ftc szurkolói buliba mész el újpestesként. :D Ha egy konkrét dolog tartja így össze a társaságot, akkor sajnos törvényszerű, hogy kívül esel a közösségen, ha rád nem úgy vonatkozik az az egy dolog
Az a baj gyerekek, hogy egy olyan világban, ahol egy város "házgyári paneliskoláját" visszakapja az egyház, aztán 10 év múlva, hogy a másik felekezet is kapjon valamit, a szovjet laktanyába kiköltöztetett intézményt immáron el se zavarják, csak szó nélkül átírják a reformátusok nevére, aztán két év múlva azt is, ahova a gyerek napi másfél órát buszozott, hogy ne kelljen egyházi iskolába járnia. A baba-mama klubtól a bonckórházakig mindent átadtak már az egyháznak. Minden más intézmény, szervezet ellehetetlenítve, nemhogy nyári táborokat nem tudnak szervezni a gyereknek, hanem kifizetni egy vödör felmosóvizet a vízművek felé.
És akkor csodálkoznak, hogy mért vannak tele az egyházi iskolák és miegymás vallástalanokkal...
Ellenkező esetben mi lenne a probléma?
Egy alapból ateista táborban egy vallásos emberrel hogyan kell viselkedni?
Elárulom: normálisan.
Na, veled is ez kellett volna.
Az ő szellemi szegénységüket mutatja, hogy ez nem ment nekik.
Viszont én is azt tanácsolom, hogy ne maradj ott.
Egy ilyen környezetben minek?
Nem, ez így nem igaz, mivel nem téríteni ment oda.
Tehát mondjuk egy vegán táborban, húsevőként - ha nem eszik húst, és nem is követeli - akkor mi a probléma?
Mondjuk konyhai kisegítőnek megy oda.
Nem látom, milyen probléma lehet belőle, ha amúgy normálisan viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!