Hogyan mondom angolul azt, hogy most mondjuk mérnökként dolgozom de "korábban dolgoztam utcaseprőként"? Earlier, vagy previously?
Mindenik jó (nekem az earlier egy fokkal jobban tetszik:).
I used to work as a street sweeper before.
Earlier/Previously, I used to work as a street sweeper.
bocsánat, még egy kérdés, ha több foglalkozás is volt előtte amiket fel akarok sorolni, mondjuk:
Previously, I used to work as a street sweeper and a bar mixer.
De így félreérthető, mert lehet úgy is értelmezni, hogy egyszerre voltam utcaseprő és bar mixer, nem? Hogyan lehet úgy, hogy ne legyen félreérthető?
I have also worked as a street sweeper and bartender.
I also used to work as a street sweeper and bartender.
My previous occupations have been street sweeper and bartender.
I have been previously employed as a street sweeper and bartender.
Ha CV-be kell, akkor siman:
Previous occupations:
Street sweeper 2012-2013
Bartender 2013-2014
Ne komplikald tul. Nem fogjak azt hinni, hogy egyszerre csinaltad a ket munkat. Es ha igen, mi van?
Bar mixer helyett bartender, mert nem a barat keverted.
Én a previously-t használnám a két szó közül, de lehet az ilyeneket kikerülni is, vagy egyértelműsíteni.
In the past five years I worked as a streetsweeper, after that I worked as a bartender and now I'm a busdriver.
Az angol úgyis jobb szereti "előrefelé" mondani a dolgokat, nem visszafelé. Nem "most ez van, de korábban az volt, azelőtt meg valami más" hanem "először ez volt, aztán másvalami, később pedig megint más"
Ol yanokon lovagolsz Amin nem kene, de itt van.
Previously, at various times I have also worked as a street sweeper and a bartender.
In the past, at various times, I used to work as s street sweeper and a bartender.
Erdekes modon nem akarod a korrekt kifejezeseket sem megtanulni.
És az jó, hogy
Previously, I have worked as a street sweeper and a bartender also.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!