Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy vallásos táborban dolgozta...

Egy vallásos táborban dolgoztam atesitakent?

Figyelt kérdés
Egy vallásos táborvezeto csoportba kerültem (egy ismerőm előző években ott dolgozott és ő ajánlott be) nem vallasoskent. Azt kell rólam tudni, hogy kisgyerekként én is voltam ilyen táborokban, szóval nem volt idegen tőlem a téma. A gyerekeknek nyilván nem mondtam h bocsi de szerintem nincs Isten, de amikor egy másik vezetővel beszelgettunk nem akartam a szemébe hazudni és elmondtam szépen hogy én nem vagyok hívő. Attól a naptól kezdve ez a lány bunkó lett velem, és más kollégáknal is azt éreztem hogy nem bírnak már annyira... Nekem ez baromi rosszul esett 1)azt hittem a keresztények egy befogado közösség 2)en is elfogadom őket

2020. máj. 9. 19:35
1 2 3
 11/29 tgt ***** válasza:
100%
Azért probléma, mert ezek a táborok arról is szólnak, hogy az azonos gondolkodású emberek egymás között lehetnek néhány hétig. Ha ebbe belecsöppen egy olyan ember, akinek a gondolkodása pont ellentéte, mint a csoporté, az zavaró lehet.
2020. máj. 10. 13:46
 12/29 anonim ***** válasza:

Akkor, ha velük gondolkodni ment oda.

Ha kiszolgálónak ment oda, és betartja aszabályokat, akkor nem.

Vagy szerinted pl. ateisták közé nem mehet oda egy vallásos?

Vagy pl. állami iskolában nem taníthat hívő tanár?

2020. máj. 10. 13:51
 13/29 tgt ***** válasza:
53%
Ha egy tábor valamilyen csoportnak szerveződik, például hívők, ateisták, nudisták, vegánok, stb., akkor másnak nem illik odamenni, csak olyannak, akinek a gondolkodása azonos a tábor meghatározásával.
2020. máj. 10. 13:59
 14/29 anonim ***** válasza:

Akkor még egyszer: állami iskolában taníthat hívő tanár?

Neki illik odamennie?

2020. máj. 10. 14:01
 15/29 tgt ***** válasza:
100%
Az állami iskolában dolgozhat hívő és nem hívő is, természetesen.
2020. máj. 10. 14:14
 16/29 anonim ***** válasza:
24%

Aha.

Viszont egy vallási közösségben meg más vallású, vagy ateista nem dogozhat.

Tehát akkor leszögezhetjük, hogy az ateisták 𝐬𝐨𝐤𝐤𝐚𝐥 türelmesebbek és kevésbé kirekesztőek, mint a vallásosak!

Amúgy szerinted igazságos az, hogy egy vallásos bárhová odamehet, míg egy ateistának tiltott területek vannak?

2020. máj. 10. 14:38
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne általánosítsatok, mert nem mindenki viselkedik ilyen bunkón az ateistákkal. Engem személy szerint nem zavart volna, hogy nem hívő, ha a gyerekeket szereti. Miért ne mehetett volna ő is? Nem volt benne a tábor kritériumaiban, hogy csak hívő mehet. Az ismerősöd, aki beajánlott, ő tudta esetleg, hogy így viszonyulnak az ateistákhoz? Nem lehet, hogy amiatt nehezteltek hogy ateistát ajánlott be? Bár őszintén szólva nem értem akkor miért veled voltak bunkók hiszen te nem csináltál semmi rosszat.
2020. máj. 10. 14:58
 18/29 anonim ***** válasza:
22%

"Nem volt benne a tábor kritériumaiban, hogy csak hívő mehet."

Ez ugye diszkrimináció, ami jobb helyeken tilos.

2020. máj. 10. 15:07
 19/29 tgt ***** válasza:
67%
Ha egy csoportot szervezünk valamilyen célból, akkor oda olyan embereket hívunk dolgozni, akik azzal a céllal tudnak azonosulni. Tegyük fel, valaki ateista csoportot szervez abból a célból, hogy az ateista világnézetet népszerüsítse. Nyilván akkor oda nem hív vallásos munkatársat, mert ő nem fog tudni azonosulni a csoport céljával. Ugyanez a helyzet a vallásos csoportokkal is. Nincs ebben semmi diszkrimináció.
2020. máj. 10. 15:15
 20/29 anonim ***** válasza:
46%

De.

Olvasd el talán a megfelelő törvényeket.

Ha te szervezel egy munkakört, ahova embereket vársz, akkor ott 𝐭𝐢𝐥𝐨𝐬 diszkriminálni. Többek között vallás szerint 𝐢𝐬 tilos.

Ez pedig nem szokás, hanem törvény!

2020. máj. 10. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!