Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy ateista arra a kérdésre,...

Egy ateista arra a kérdésre, hogy vallásos-e, válaszolhatja-e azt, hogy: igen (neki az a vallása, hogy istentagadó)?

Figyelt kérdés
Egy adatlapon találtam is ilyet, ahol feleletválasztós módon lehetett válaszolni....a vallása 'kérdésre' a kiválasztható válaszlehetőségek között volt az is, hogy: ateista
2020. júl. 5. 02:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
14%

Az ateista is egy vallás végülis, de nem "szokták" rámondani, hogy gyakorolja.

Viszont egy ideje teljesjogú vallási besorolást kapott az ateista is.

2020. júl. 5. 03:18
 2/22 anonim ***** válasza:
87%
Azért tustad azt választani, mert voltak ugye a különböző vallások, de ha te nem hiszel Istenben, vagyis tagadod, hogy létezik, ateista vagy, akkor azt jelölöd be. Az nem egy vallás, csak hogy te nem tartozol egyik vallás közé sem.
2020. júl. 5. 04:04
 3/22 A kérdező kommentje:

Szerintem logikus is - mert ő azt vallja.

De, végül is lehet rámondani, hogy gyakorolja a vallását (folyamatosan, remdszeresen)....mert hát pl. rendszeresen nem-imádkozik....

És, szerintem az ateizmus a komolyabb, korrektebb, egzaktabb dolog, mert aki ateista, az az északi saroktól a déliig ugyanazt vallja....viszont, aki istenhívő....annyiféle istenhit van a Földön...egymásnak is ellentmondanak. És akkor még nem is beszéltünk azokról, akik csak hirdetik, hogy mennyire, meg milyen 'mélyen' vallásosak...aztán meg a világ leg-szennyesebb lelkű emberei (pl. körül kell nézni a magyar parlamentben......)...másfelől, olyat még nem hallottam, hogy valaki ateistának hirdeti magát, valójában pedig hisz valamiféle istenben...vagyis náluk nincs ez a képmutatás, ámítás.

2020. júl. 5. 04:09
 4/22 anonim ***** válasza:
5%

Az ateizmus nem istentagadás, hanem abban való hit, hogy isten miután megteremtette a világot, kilépett belőle, magára hagyta, tehát nem áll rendelkezésünkre és nincsen a világban mint alkotórész.

És igen, ez egy vallás.

2020. júl. 5. 04:52
 5/22 anonim ***** válasza:
87%

Én azt hittem az ateizmus azt jelenti, hogy az illető abszolút nem vallásos semmilyen téren

Én például elvetem az összes vallási alapú hitet ami létezik a világon, azt akkor hogy hívják?

2020. júl. 5. 06:02
 6/22 tgt ***** válasza:
92%
Az ateizmus nem vallás, hanem a hit hiánya. Nem abban hisz, hogy nincs Isten, hanem nem hisz abban, hogy van Isten.
2020. júl. 5. 06:04
 7/22 tgt ***** válasza:
100%
4-es: Amiről te írsz, az nem az ateizmus, hanem a deizmus.
2020. júl. 5. 06:06
 8/22 anonim ***** válasza:
53%

Na akkor nézzük a wikit:

Az ateizmus az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja

Akkor én nemtudom hova tartozom mert én elvetem az Istenben való hitet nem hiszek Jézusban- Buddhában- Allahban sem

Viszont a természetfeletti lények létezését nem vetem el, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy valamerre a nagy világűrben egy jóval fejlettebb életforma él rajtunk kivűl

2020. júl. 5. 06:20
 9/22 anonim ***** válasza:
77%

egyetértek tgt-vel

Egy ateistát vagy ezzel a szemléletmóddal neveltek, vagy azért vált azzá, mert látja a vallások sokféleségét, amikben gyűlület, szeretet nélküliség, megosztottság van. Ezért azt szűri le ezekből, hogy nincs Isten mert akkor a "vallásokban" más dolgokat kellene látni.

2020. júl. 5. 07:37
 10/22 anonim ***** válasza:
94%

Akkor először is tegyük helyére magát a Fogalmat:

Vallás Meghatározása:

Imádati forma. Felöleli a vallásos magatartás, hitnézetek és szokások rendszerét; ezek lehetnek személyes jellegűek, vagy lehetnek egy szervezet által helyeseltek. Általában a vallásban megtalálható az Istenbe vagy több istenbe vetett hit, de az imádat emberekre, tárgyakra, vágyakra vagy bizonyos erőkre is irányulhat. Sok vallás a természet emberi tanulmányozásán alapul. Vannak kinyilatkoztatott vallások is. Van igaz, és van hamis vallás.

Az Istennel, és hittel kapcsolatban Bibliailag, két vallás létezik Isten szemében: IGAZ vagy HAMIS vallás.

Isten a Héber iratokban irottak szerint és a Görög iratok szerint sem támogatta a vallásköziséget.

Egyetlen helyes elfogadható út van, ami egységes, és Isten által lefektetett elvárásokat tartalmaz.

2020. júl. 5. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!