Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A magyar kereszténységnek...

A magyar kereszténységnek érdeke, hogy a Fidesz győzzön 2022-ben?

Figyelt kérdés
A Fidesz kiáll a keresztény értékek mellett. Ha mondjuk a Momentum nyerne, az erősen a támogatná a homoszexualitást, mint jelenséget.
2020. nov. 22. 22:32
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
0%

SZp72

" A politikai hatalom önmagában és alapvetően nem rossz, hanem az emberek életét hangolja össze, hogy jobban boldoguljanak."

Bizonyos mértékben...

De mivel nem Isten jóváhagyása, csak engedélye által van fent, ezért nem foglal egy keresztény állást. Jézus tanitása alapján semlegesnek kell lenni ezen a téren is.

Azért engedi meg egyenlőre, hogy lássák az emberek, hogy emeri hatalmak nem képesek úgy uralkodni ahogy maga a Teremtő. Sátán politikai gondolkodása emberek által nem hozza meg azt, amit Jézus messiási királysága fogja. Ezért nem szavaznak azok akik Istenn országára tették le az örök érvényű voksukat. Az első keresztények példás élete mutatja is ezt az ilyen esetekben is.

A messiási királyság, nem ebből a világból való. Jézus követői ezért nem is foglalnak állást e világ uralmaira.

2020. nov. 24. 09:13
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

(János 18:36) . . .„Az én királyságom nem része e világnak. . . .

(János 18:35, 36) 35 Pilátus így válaszolt: „Talán zsidó vagyok én? A saját nemzeted és a magas rangú papok szolgáltattak ki nekem. Mit tettél?” 36 Jézus így válaszolt: „Az én királyságom nem része e világnak.. . .

Ezzel Jézus mindent elmondott. Semmi köze a nemzeti kérdésekhez, ahol a Ő, vagy a követői élnek a Földön.

2020. nov. 24. 09:15
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

"De mivel nem Isten jóváhagyása, csak engedélye által van fent"

Mi a különbség? A jóváhagyás és engedély ugyanazt jelenti.

Egyébként ha ennyire sátáni ez az egész, akkor a jehovások képmutató módon miért élnek az állam adta dolgokkal? Miért járnak állam által fenntartott egészségügybe, miért igénylik a karhatalmi szervek védelmét? Nincs ennél nagyobb képmutatás. Iskolát azért nem írtam, mert látszik, hogy azt nem veszitek igénybe.

2020. nov. 24. 09:16
 24/38 anonim ***** válasza:
0%

23.

Mert adót fizetnek, amiért jár a szolgáltatás:(Róma 13:6) 6 Ezért fizettek adót is, hisz Isten szolgái ők a köz javára, és folyamatosan ezért a célért szolgálnak.

azonban amikor ütközik az Istennek járó imádattal, akkor nem az emberi uralomnak engedelmeskednek, hanem a felette állónak, Istennek:

(Máté 22:21) . . .„Fizessétek hát vissza a császárnak, ami a császáré, Istennek pedig, ami Istené.”

A keresztény nem adhatja az embernek ami Istené.

2020. nov. 24. 09:20
 25/38 anonim ***** válasza:

Istennek az imádat jár, senki nem imádja a kormányokat. Ráadásul jelenleg szinte egy kormányzat se kényszerít rátok olyat, ami ellentétes lenne az őrtorony sajátságos hitével.

S továbbra is képmutatás azt mondani, hogy ti nem vagytok részei a világnak, amikor nagyon is azok vagytok. Nézd meg, pl az amerikai amisok ténylegesen kivonultak a világból. Ti nem, ti pont annyira része vagytok, mint akármelyik akár ateista ember. Legfeljebb nem szavaztok, nézd meg, hogy hányan nem szavaznak. A lakosság majd 50%-a, köztük rengeteg istentelen ember se szavaz.

2020. nov. 24. 10:06
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

" amerikai amisok ténylegesen kivonultak a világból."

Sajnos nem értetted meg. Nem a világból kell kivonulni, hanem tartózkodni kell a világ dolgaitól.

(János 17:15, 16) 15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy vigyázz rájuk a gonosz miatt. 16 Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.

A világban kell élni, az Apostlok sem vonultak ki a világból, hanem itt kellett élniük, dolgozniuk, és igy keresztény életet élni

Remélem egyszer megérted

2020. nov. 24. 16:37
 27/38 anonim ***** válasza:
0%

3.:

A magánnyugdíjpénztári vagyont a Fidesz adósságcsökkentésre használta fel.

A menekülteknek nevezett migránsokat egyáltalán nem kínozzák, de a kerítésnek köszönhetően legalább nálunk nem történnek olyan gyilkosságok, mint Franciaországban meg Svédországban.

Az egészségügy valóban nincs jó helyzetben, de mit lehet tenni ebben a világjárványban? Magyarország világ- és európai viszonylatban nem áll olyan rosszul a koronavírus terén. (Én is megkaptam, aztán kigyógyultam belőle.)

Az oktatás viszont valóban el van rontva, mert a tanároknak alig vannak jogai. Ezen mindenképpen változtatni kéne! Valamint a közbiztonsággal is súlyos gondok vannak vidéken. Ez utóbbi kettő miatt nem is vagyok fideszes. Továbbá, mind a mostani Fidesz-, mind a 2010 előtti, balliberális kormányra jellemző volt a korrupció.

Egyet azonban el kell még mondani: 2010-ben nem volt járvány, mégis sokkal nagyobb volt a munkanélküliség, mint most! A mostani helyzet így valóban jobb!

2020. nov. 24. 21:03
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

"A magánnyugdíjpénztári vagyont a Fidesz adósságcsökkentésre használta fel."

marhára tök mindegy mire használta fel. MAGÁNEMBEREK pénzét lopta el. többek között anyámékét is. ha a máltai szeretetszolgálatnak adta volna oda, akkor is lopott volt a pénz.

"Az egészségügy valóban nincs jó helyzetben, de mit lehet tenni ebben a világjárványban?"

mondjuk nem elvonni egyre több pénzt? nem most lett szar az egészségügy, már sok éve. és az orbán kormány kezdte az elvonásokat.

"Az oktatás viszont valóban el van rontva, mert a tanároknak alig vannak jogai."

ez az egyik probléma, igen. a másik az alacsony színvonal a tanérok oldalán. mivel nem vonzó a szakma (egyrészt az első pont miatt, meg még pár okból), ezért alacsonyak a ponthatárok, így kb minden jöttment idiótát felvesznek, akit még pont át lehetett rugdosni érettségin. félreértés ne essen, nincs lesújtó véleményem se a tanár hallgatókról, se a már munkában levő tanárokról. de ha alacsony a kerítés, akkor bejön az apraja is sajnos. a harmadik ok az, hogy szar a fizetés. miért gürcöljön valaki 8 évet (ugye most annyi? ha jól emlékszem összevonták az alap és mesterképzést pár éve), ha alja fizetés és alja megbecsülés várja? anyám ezért nem engedett engem tanárnak (ő az). ez sajnos egy öngerjesztő folyamat, amit már rég elindítottak, nem az orbán kormány sara, de a megoldásuk sajnos látszatmegoldás. az új pedagógus bértábla szar. oké igazságos, de az a pl. 140 000 per hó teljesen mást jelent Budapesten, mint egy eldugott szabolcsi faluban.

"2010-ben nem volt járvány, mégis sokkal nagyobb volt a munkanélküliség, mint most!"

nézd már meg légyszi, mennyien mentek külföldre 2010 óta! a dolgozó emberek mentek ki. sokan azért, mert Mo-n nem találtak munkát. gyakorlatilag a fel nem használt munkaerő exportálódott.

2020. nov. 24. 21:37
 29/38 anonim ***** válasza:
0%

27. vagyok. Akkor, ha nem elég a munkanélküliségi adat, nézzük meg a foglalkoztatottságét:

[link]

[link]

Én is ismerek több embert, akik kimentek 2010 után pár évre dolgozni, aztán visszajöttek.

2020. nov. 24. 21:49
 30/38 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és ami az egészségügyet illeti, a balliberális kormány is jókora pénzt vont el tőle.
2020. nov. 24. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!